Novinka 7 minut z hraní Resident Evil Village: Shadows of Rose

7 minut z hraní Resident Evil Village: Shadows of Rose

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Příběhové DLC kombinuje prvky her Alan Wake a Dead Space.

Reklama

Už příští měsíc se dočkáme Gold edice Resident Evil Village, která kromě základní hry obsahuje také Winter's Expansion. Toto rozšíření nabídne 3rd person režim pro hlavní příběh, nový obsah pro Mercenaries a především příběhové DLC Shadows of Rose. Redaktor IGN už si mohl vyzkoušet přibližně 30minutové demo a dojmy i nové informace popsal v novém videu, jež nabízí 7 minut nových gameplay záběrů.

Nutno říct, že je celé video přiblížené a nejde toho vidět příliš, možná že vývojáři jednoduše nechtěli prozradit vzhled všech lokací. Každopádně i přesto jsme se dozvěděli hned několik zajímavých věc. Pro připomenutí, DLC se odehrává 16 let po událostech základní hry, ujmeme se role Ethanovy dcery Rose, která se vydá do vnitra entity známé jako Megamycete, aby se zbavila svých superchopností, které jí dělají ze života peklo.

Po cestě jí ale někdo pomáhá a radí ji pomocí textu, který nachází v prostředí, jež je situováno do lokací původní hry. Neznámý pomocník, jenž si říká Michael, jí navíc může dát také předměty, jako například pistoli, což silně připomíná mechaniku ze hry Alan Wake. Rose také získává speciální schopnosti. Později může například ničit květiny, které vytváří na zemi jakýsi sliz. Dostane se ale také k něčemu jako stáze z Dead Space, pomocí níž může na chvíli "zmrazit" nepřátele.

Ti budou poměrně nepříjemní. Alespoň ten typ, který zatím vývojáři ukázali, může Rose sát mozek a v způsobit obrovské poškození. Kromě toho se prý dočkáme také nějakého dalšího "stalker" nepřítele, jako byl například Mr. X v RE2 či Lady Dimitrescu v hlavním příběhu RE8. Více však zatím nevíme.

Své dojmy zveřejnil také magazín Eurogamer. Podle něj je rozšíření mnohem temnější a strašidelnější než základní hra, také akce má být méně.

Resident Evil Gold Edition dorazí 28. října na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S. Více informací bychom se měli dozvědět na Resident Evil Showcase, jež proběhne někdy v říjnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama