AMD představilo Radeon RX 7600
Novinka AMD představilo Radeon RX 7600

AMD představilo Radeon RX 7600

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Windows PC

Recenze příliš pochvalné nejsou.

Reklama

Právě dnes dorazila na trh nedávno oznámená grafická karta RTX 4060 Ti, jejíž recenze jsou mimochodem opravdu mimořádně negativní a několik předních hardwarových expertů zákazníkům doporučuje, aby se tomuto modelu raději obloukem vyhnuli. Nyní přichází částečná odpověď od AMD, jež mělo dosud z nové generace na trhu pouze nejvyšší modely v podobě RX 7900 XTX a 7900 XT. Nově oznámený Radeon RX 7600 se nachází na přesně opačné straně spektra, jde o levnější kartu mířící na hraní v rozlišení Full HD.

RX 7600 nabízí 32 výpočetních jednotek (2 048 stream procesorů) s herní rekvencí 2 250 MHz a boostem na 2 655 MHz. Dále disponuje 8 GB GDDR6 VRAM se 128bitovou sběrnicí a maximální spotřeba by měla být 165 W. Oficiální cenovka je stanovena na 269 amerických dolarů a na trh karta dorazí už zítra, tedy 25. května.

Společně s oznámením vyšly také recenze (Techpowerup, Gamers Nexus, Hardware Unboxed a další) a nutno říct, že nejsou úplně pochvalné. Výkonnostně na tom karta špatně není, pohybuje se lehce nad úrovní RX 6650 XT. Jenže ceny grafik minulé generace od AMD šly prudce dolů a ve skutečnosti bude novinka konkurovat spíš Radeonu RX 6700 XT, který má nejenom vyšší výkon, ale také vyšší kapacitu VRAM. Novinka od AMD tedy bude mít poměrně problém se prosadit, a to především proti vlastní konkurenci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama