AMD ukáže nové grafické karty na konci října
Novinka AMD ukáže nové grafické karty na konci října

AMD ukáže nové grafické karty na konci října

Jan Urbančík

Jan Urbančík

58
Platformy Windows PC

Procesory Ryzen 4000 už o pár týdnů dříve.

Reklama

Zatímco se hráči radují z blížících se grafických karet Ampere od Nvidie, AMD rozhodně nespí a pomalu se připravuje na odhalení a následné vydání grafických karet s architekturou RDNA 2. Ty jsou v upravených verzích součástí konzolí nové generace, ale vyjdou samozřejmě také samostatně pro klasické počítače. Rádi bychom měli nějaké podrobnější informace, ale AMD prakticky celý rok mlčelo a pouze opakovaně potvrzovalo, že tyto grafické karty vyjdou ještě letos. Před pár dny však konečně oznámilo, kdy je ukáže. Stane se tak 28. října, což je přece jen o něco později, než bychom si možná přáli, protože v té době už budou karty od konkurenční Nvidie nějakou dobu na trhu.

Hlavním faktorem nicméně bude poměr cena/výkon, který bude chtít AMD určitě tlačit co nejníž. Spekuluje se o tom, že nejvyšší model poměrně výrazně překonává RTX 2080 Ti, co je na tom ale pravdy, to zjistímě právě až na konci října. Jisté je, že se můžeme těšit na podporu ray tracingu. Důležité pak bude určitě datum vydání. Nejlepší bude pro AMD neotálet, protože už tak jsou oproti konkurenci pár měsíců pozadu, očekával bych tedy listopad, kdy vychází i zmiňované konzole nové generace.

Kdo plánuje pořídit nový procesor, tak Ryzeny 4000 postavené na architektuře Zen 3 budou představeny 8. října. Od nich si samozřejmě také slibujeme solidní posun oproti předchozí generaci. Pokud nevyjdou ještě v říjnu, tak se jich dočkáme nejspíš také v listopadu.

[embed]https://twitter.com/AMD/status/1303727083747766274[/embed]

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama