Atelier Sophie v prvním plnohodnotném traileru
Novinka Atelier Sophie v prvním plnohodnotném traileru

Atelier Sophie v prvním plnohodnotném traileru

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

20

Trailer nám představuje hlavní hrdinku Sophie Neuenmuller a její knihu, která se umí transformovat v lidskou společnici jménem Plachta.

Reklama

Společnost Gust vydala debutový trailer k chystanému pokračování série Atelier. Nový díl se bude jmenovat Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book. Trailer nám představuje hlavní hrdinku Sophie Neuenmuller a její knihu, která se umí transformovat v lidskou společnici jménem Plachta. Ve videu můžete dokonce spatřit několik gameplay záběrů z PlayStation 4 verze hry.

Hlavní hrdinka nového dílu se od těch předchozích v něčem liší. Žije v krajině s minimem stromů, poskytujícím ale nádherné scenérie při západu slunce. Dům má postavený na okraji města a na první pohled se ničím neliší od obyčejných dívek. Jen je stále veselá.

Jako jediná z města dokáže ovládat tajemnou sílu alchymie, ale její možnosti jsou poněkud omezené, protože se vše naučila pouze z knih a neměla svého vlastního učitele. Jednou ale doma narazí na podivnou knížku, která umí mluvit.

Sophie Neuenmuller je 16 let stará, 154 cm vysoká dívka, kterou dabuje Yuuka Aisaka a o její vzhled se postaral NOCO. Sama žije u města Kirhen Bell. Na lidi okolo sebe působí velmi příjemně a dokáže je uklidnit díky své veselé povaze. Na druhou stranu je také lehkomyslná, což ji způsobuje určité problémy. Vše ale zastiňuje láska k alchymii a možnost pomáhat lidem.

Její společnicí je Plachta. I když jde o knihu, dokáže se transformovat do podoby 16leté, 152 cm vysoké dívky, kterou dabuje Yuka Iguchi a její vzhled má na svědomí Yuugen. Tuto velmi starou knihu věnovala Sophiii její babička. Bohužel si ji ale moc nevšímala a tak zůstala ležet někde zapomenuta. Po jejím objevení ji čtením Sophie probouzí a z Plachty se tímto stává její učitelka. A i když se někdy změní do podoby mladé dívky, zůstává stále Sophiininým poradcem.

Díky tomu, že je knihou, nezná moc okolní svět, který ji ale nepřestává fascinovat. Protože doposud neznala nic jiného než alchymii, nechápe jeho fungování a také nedokáže odhadnout, co si lidé myslí ani významy některých slov. Dost se tím trápí, ale naštěstí je jako kniha velmi klidná. Celou dobu se ve hře snaží vzpomenout na úkol, který měla splnit.

Alchymie a syntézy došly v tomto novém díle rapidní proměnou. Již nepůjde o pouhé spojování materiálů, ale naslouchání hlasu, kterým se projevují. Každý člověk má nějaký sen a právě vaše syntézy jej dokáží splnit, jen je třeba dobře naslouchat a porozumět. Díky tomu získáte nové recepty a jejich zápisem do knihy, budete postupně obnovovat Plachtinu paměť.

Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book vyjde v Japonsku pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu 25. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama