Tři příběhy v balíčku Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack DX
Novinka Tři příběhy v balíčku Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack DX

Tři příběhy v balíčku Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack DX

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

Atelier Sophie, Atelier Firis a Atelier Lydie & Suelle půjde koupit i samostatně.

Reklama

RPG série Atelier od Gustu je tady s námi již od roku 1997 kdy na prvním PlayStationu vyšla hra Atelier Marie: The Alchemist of Salburg. Od té doby vyšlo již 22 regulérních dílů, posledním je Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy, který vyšel letos v lednu na západě, 17 spin-offů jako třeba městská simulace Nelke & the Legendary Alchemists nebo Atelier Online.

Většina číslovaných dílů je rozdělena na kratší podsérie. Série Salburg má tři díly, dvě hry patří pod sérii Gramnad, tři hry jsou tvoří sérii Iris, dvě hry zase sérii Mana-Khemia, série Arland je nejdelší a má 4 hry, tři hry vytváří sérii Dusk, tři sérii Mysterious a dvě poslední tvoří dohromady sérii Secret. Tyto podsérie pak často po vydání posledního dílu vyjdou v podobě souhrnného balíčku ve vylepšených verzích se všemi dodatečnými DLC.

22. dubna vydá společnost Koei Tecmo Europe prozatím poslední ucelenou Mysterious sérii v podobě balíčku The Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack. Bude k mání pro Nintendo Switch, PlayStation 4 a přes Steam pro PC a bude obsahovat hry Atelier Firis: Alchemist and the Mysterious Journey, Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book a Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings. Jak již název Packu napovídá, všechny obsažené hry budou DX verzemi, což obvykle znamenalo rozšířené vydání o všechny DLC a speciální bonusové kostýmy.

Když ale Koei Tecmo oznámilo, že vydá Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack přiznalo, že v každé hře bude přidán ještě další nový obsah. Co přesně se tedy v Atelieru Sophie, Atelieru Firis a Atelieru Lydie and Suelle změní? Každá hra dostane různé rozšíření a nové prvky, které buď rozšíří příběh, usnadní cestování nebo zrychlí průběh bitev. Hráči si také budou moci užít fotografický režim anebo listovat ve virtuálních artboocích. Toto komplexní vydání také poprvé dostává hry Atelier Sophie a Atelier Firis na konzoli Nintendo Switch. Atelier Mysterious Trilogy samozřejmě nemusíte kupovat společně ve speciálním balíčku Deluxe Pack, obsahujícím všechny tři hry, ale také jako jednotlivé tituly.

V prvním titulu, Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book DX, sleduje dobrodružství mladé začínající alchymistky Sophie Neuenmuller. Sophie totiž zjistí, že je majitelkou záhadné knihy, ve které se usídlila duše. Vypadá to, že tato kniha Mysterious Book v sobě ukrývá tajemství umění alchymie a když Sophie začne experimentovat s alchymií, objevují se v knize zapomenuté vzpomínky a nakonec odhalí podivný příběh o jejím pravém původu.

Verze DX této hry obsahuje zbrusu nový příběh, ve kterém se Sophie ocitne v kůži své zesnulé babičky, bývalé městské alchymistce. Vašim cílem bude pokusit se jít v jejích stopách, aby na vás byla babička pyšná.

Tři příběhy v balíčku Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack DX

Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey DX je druhým dílem ságy "Mysterious", zobrazující dobrodružstvích nadšené Firis Mistlud a její milující starší sestry Liane Mistlud. Sestry prožily celý svůj život v izolaci ve městě Ertona. Firis v okolí využívá svou jedinečnou schopnost vidět krystaly hmoty. Na jednom osudovém setkání se Firis dozví o zkoušce z alchymie a rozhodne se udělat svůj první krok do velkého vnějšího světa a vydat se na cestu, při které se stane certifikovanou alchymistkou.

DX verze hry přidává čtyři nová vozidla a několik předmětů pro průzkum, zlepšující efektivitu průzkumu a rychlost pohybu a dále sedm nových úkolů, po jejichž splnění odemknete nového mocného bosse Palmyra.

Tři příběhy v balíčku Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack DX

Závěrečný závěr trilogie Mysterious je titul Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings DX. Hlavními hrdinkami jsou alchymistická dvojčata, rezervovaná ale starostlivá Lydie Marlen a výstřední a bezstarostná Suelle Marlen. Dvojčata pracují bok po boku svého otce v rodinném ateliéru, ale protože jejich otec není zrovna zkušený, málokdy u sebe vidí nějakého zákazníka. Zatímco tvrdě pracují na zdokonalení svých dovedností, najdou dvojčata záhadně vypadající obraz. Při jeho prohlížení jsou dívky vtaženy do světa bohatého na vzácné materiály, které jsou pro použití v alchymii ideální. Tento objev je jen začátkem dobrodružství dvojčat, které je dovede ke společnému cíli, mít ten nejlepší ateliér v zemi.

DX verze hry nabídne i jeden nový obraz, který Lydii a Suelle spojí se světem hry Nelke & The Legendary Alchemists. Dvojčata pomohou Lady Nelke s rozvojem města, budou se muset pustit do nových misí a bojovat proti nebezpečným novým nepřátelům.

Tři příběhy v balíčku Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack DX

Pro upřesnění, hra Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book vyšel v Japonsku pro PlayStation 3 a PlayStation 4 v roce 2015. V roce 2016 byla vydána na severoamerickému a evropskému trhu a v roce 2017 vyšla celosvětově pro PC.

Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 v roce 2016 a o rok později v Severní Americe, Evropě a celosvětově pro PC.

Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings pak původně vyšla v Japonsku pro PS Vitu a PlayStation 4 v roce 2017 a opět o rok později v Severní Americe, Evropě a celosvětově pro PC.

The Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack dorazí na Nintendo Switch, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam na PC 22. dubna 2021. Switch verze je aktuálně v předprodeji s 10% slevou, Pack za 2 024 Kč a jednotlivé hry za 899 Kč. PlayStation 4 verzi koupíte za 2 397 Kč za balíček nebo za 1 049 Kč ze každou hru. Služba Steam prozatím ceny neuvádí.

Zdroj: Gust a Koei Tecmo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama