Novinka Beyond Good and Evil 2 v herní ukázce + spousta informací

Beyond Good and Evil 2 v herní ukázce + spousta informací

Yurris CZ

Yurris CZ

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Video, obrázky a hlavně pořádná dávka informací.

Reklama

Včera těsně po poledni jsme vás informovali o možnosti sledovat livestream a přísun informací z očekávané akční adventury Beyond Good and Evil 2. O celé informaci dal poměrně nečekaně vědět Ubisoft skrze sociální síť Twitter. Během zmiňovaného livestreamu se vývojáři podělili o velké množství informací, které si postupně rozebereme.

Dozvěděli jsme se, že vývojářský tým Ubisoft Montpelier momentálně čítá 120 aktivních zaměstnanců, také se chystá spolupráce s pobočkami v Sofii, Barceloně a Bordeaux. Pach červnové E3 byl ve vzduchu cítit docela výrazně, během tohoto herního svátku se dočkáme dalších gameplay záběrů i množství překvapení. Tvůrci představili také časovou osu, od které se odvíjí celý děj.

V roce 2040 byl vynalezen revoluční stroj, který umožňuje kolonizaci vesmíru. Tato vychytávka ovšem rychle způsobuje krizi a problémy. V roce 2063 krize určitým způsobem zasahuje prakticky všechno na planetě Zemi. Velký podíl na této situaci má umělá inteligence, která se obrací a dokonce i vzdoruje lidstvu. Rok 2086 je ve znamení úspěšného vyvinutí tzv. hybridu – pracovní síla pomáhající při vesmírné kolonizaci. Zajímavostí je, že hybridi mají lidskou i zvířecí DNA. V roce 2108 je lidstvo nuceno opustit rodnou Zemi. Každá expedice vydávající se na pospas vesmíru má své jedinečné číslo, po získání příslušného označení ztrácí jakýkoli kontakt se Zemí. Beyond Good and Evil 2 je zasazen v soustavě, kterou objevila expedice s číslem 3.

V roce 2223 vzniká Ganesha City právě v Soustavě 3, ve které se hra bude držet po většinu děje. Tým vyloženě nechce vytvářet miliony nesmyslných planet, nýbrž planety se svým vlastním příběhem a charakteristikou. Příkladem je právě město Ganesha, indický akcent se jistě nezapře. Autoři zvolili právě tento název, protože při pohledu na planetku tvarově připomíná právě Indii.

Pokračujeme dále v naších meznících, roku 2314 byla napadena obrovská vesmírná loď a celá posádka byla vyvražděna. Tato událost spustila dominový efekt tajemných událostí. V roce 2360 se Soustava 3 stala tak bohatou, že dokonce i piráti začali prosperovat. Systém 3 vstupuje do Zlatého věku pirátství, a právě zde začíná náš příběh.

Následuje galerie prezentující časovou osu, s informacemi však ještě nekončíme.

Celý herní svět je vytvořen jak pro samotáře, tak pro milovníky kooperativního hraní. Hráči si budou moci vytvořit vlastního kapitána, můžete být člověk, hybrid, muž či žena nebo dokonce "jiné pohlaví". Svět je celkově velmi otevřený, v něm můžeme najímat parťáky pro posádku. Členové posádky obsazují mnoho rolí, od lékařů až po špiony. Posádka se může postupně učit a zdokonalovat, aby se prozkoumání a objevování nových míst stalo bezstarostnější.

Teď na chvíli k bojovému systému. Bojovat budeme moci pomocí kosmických lodí, vše můžeme vzít i na vlastní krk a do rozbrojů se vrhnout spolu s naším jetpackem, který bude hrát významnou roli. Během bitev je možné plynule brouzdat vesmírem a městy, spolehlivá posádka se o celou situaci postará. Vývojáři si chvíli pohrávali také s myšlenkou celého titulu v první osobě, od toho se zaplaťpánbůh odpustilo. Přesto tento nápad přetrval v podobě speciálních brýlí pro pořizování snímků a sken okolí.

Na pikantní otázku, zda se ve hře objeví nevěstince, čekala poměrně vyhýbavá, zároveň však potvrzující odpověď: „Existuje spousta temných míst, která jsou součástí pirátského způsobu života. Hra nejspíš získá rating 18+. Ve světě se bude nacházet ostrov Tortuga, kde se piráti vyblbnou a utratí nějaký ten peníz.“

Beyond Good and Evil 2 bude samozřejmě disponovat také možností volby, zda se přikloníme na stranu dobra či zla je čistě na nás. V příběhu budou hrát svou roli také ostatní soustavy, význam a jejich spojitosti budou vysvětleny později. Důležité je zmínit, že druhý díl je prequel a nebude tedy navazovat na původní Beyond Good and Evil z roku 2003. To maže obavy nově příchozích hráčů.

Beyond Good and Evil 2 nemá zatím stanovené datum vydání, rovněž neznáme ani platformy. Každopádně předpokládáme klasickou sestavu PlayStation 4, Xbox One a PC. Nadcházejí E3 jistě prozradí více. Na závěr se můžete naladit novým videem vyšperkovaným o pár záběrů přímo z hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama