BioShock dostane hranou filmovou adaptaci od Netflixu
Filmy/Seriály BioShock Novinka BioShock dostane hranou filmovou adaptaci od Netflixu

BioShock dostane hranou filmovou adaptaci od Netflixu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

17
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývoj čtvrtého dílu je údajně v problémech.

Reklama

Na konci loňského roku se hodně mluvilo o tom, že se blíží představení čtvrtého BioShocku, na kterém pracuje studio Cloud Chamber. Na něj sice zatím nedošlo, ale zato jsme dostali jiné, velmi milé překvapení. Dnes jsme se totiž dozvěděli, že společnost Take-Two Interactive, její vydavatelský label 2K a Netflix budou společně pracovat na hrané filmové adaptaci této slavné herní série.

Bohužel, to jsou opravdu všechny informace, které zatím máme. Proto tedy připomenu, že BioShock má zatím celkem tři díly, přičemž první dva se odehrávají v podmořském městě Rapture a dosud nejnovější díl s podtitulem Infinite je zasazen do "létajícího" města Columbia. Filmaři tedy budou mít z čeho vybírat. Alespoň pokud půjde o přímou adaptaci, protože zatím ani nevíme, jestli bude film pokrývat události jedné z her, nebo se vydá úplně jinou cestou. V samotném tweetu pouze stojí, že jde o "adaptaci slavné videoherní série BioShock".

Co se týče již zmíněné čtvrté hry, tu zase připomnělo 2K v rámci retweetu novinky ohledně filmu. Společnost upozorňuje, že tým se zvětšuje a studio Cloud Chamber pořád hledá nové zaměstnance.

S naprosto opačnou zprávou přišel Twitter účet Oops Leaks, jenž o novém BioShocku informoval už v listopadu a přinesl poměrně velkou porci zajímavých informací, které jsme bohužel dosud neměli jak ověřit. Tehdy tvrdil, že k oznámení hry dojde ještě v prvním čtvrtletí tohoto roku, teď už si tím ale tak jistý není.

Říká totiž, že podle jeho zdrojů má tým problémy a společnost ztratila přibližně 40 zaměstnanců, přičemž někteří měli odejít z vlastní vůle, jiní byli vyloženě vyhozeni. 2K prý není spokojeno s výsledky a tempem, kterým je projekt vyvíjen. Stále se však má počítat s vydáním do konce roku 2024. Oops Leaks na závěr dodává, že nejde o úplné "vývojové peklo", ale studio zkrátka prochází menší restrukturalizací. Oznámení hry se tak může opozdit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama