Blizzard banuje za podporu svobody v Hongkongu
Novinka Blizzard banuje za podporu svobody v Hongkongu

Blizzard banuje za podporu svobody v Hongkongu

Michal Jonáš

Michal Jonáš

35
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android Apple Mac

Rok bez hraní Hearthstone a bez odměn + vyhození moderátoři.

Reklama

Jak v posledních týdnech eskalují protesty proti čínské správě Hongkongu, cenzura začíná zasahovat i do herního odvětví. Blizzard Entertainment totiž začal banovat hráče, kteří dávají najevo podporu protestům v Hongkongu.

Úspěšný hongkongský hráč bezplatné karetní online hry hry Hearthstone, Chung Ng Wai s přezdívkou Blitzchung, byl po zápase v rámci sezóny Hearthstone Grandmasters Asia Pacific 2019 vyzpovídán dvěma moderátory během živého přenosu na internetu.

Během tohoto rozhovoru si nasadil masku s brýlemi, jakou používají protestující v Honkkongu a začal provolávat podporu tamnímu protestnímu hnutí. Na to režie přenosu okamžitě stream ukončila, hráče Blizzard ihned zablokoval a pro jistotu oba dva moderátory rovnou vyhodil. Prý mohli vědět dopředu o tom, že Blitzchung chce během přenosu protestovat.

 

 

Blitzchung měl podle Blizzardu porušit článek 6.1 oficiálních pravidel Hearthstone GrandMasters 2019, v nichž se praví, že trestán bude jakýkoli akt, který „způsobí špatnou pověst na veřejnosti, uráží část nebo skupinu veřejnosti, případně jinak poškozuje pověst Blizzardu”.

Blitzchung tak dostal zákaz odnětí hraní Hearthstone v trvání jednoho roku a nebudou mu vyplaceny žádné finanční odměny za celou letošní sezónu. Blizzard totiž na obrovském čínském trhu získává velkou část svých příjmů a tak se tamním cenzorům podřídil. Tento počin se na internetu setkal s velkou kritikou, kterou vyjadřují nejen hráči z Hearthstone komunity, ale např. také bývalí zaměstnanci Blizzardu.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama