Červencové ohlédnutí šéfredaktora
Speciály Novinka Červencové ohlédnutí šéfredaktora

Červencové ohlédnutí šéfredaktora

Martin Zavřel

Martin Zavřel

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Na herní sucho si stěžovat nemůžeme.

Reklama

Léto většinou bývá obdobím příslovečného "herního sucha". Vydavatelé moc dobře vědí, že většina (nebo alespoň dostatečně velká část) jejich zákazníků bude trávit čas na sluníčku, u vody, na dovolených. A proto si svoje pecky schovávají až na podzim, kde se zároveň mohou svést na předvánoční nákupní horečce. Dlouhé roky tomu takhle bylo a vždycky jsme na to všichni nadávali - protože v létě nebylo pořádně co hrát a zároveň na podzim toho pak bylo až moc naráz. Letošní rok ale nejen díky karanténě probíhá hodně odlišně od těch předchozích a v důsledku toho červenec nabídl solidní úrodu her pro všechny platformy. Pokud si ji chcete připomenout, stačí zabrousit do naší sekce s recenzemi.

Červencové ohlédnutí šéfredaktora

Kromě jiného si mohli hráči na Playstation udělat výlet do Japonska, PC hráči do záhrobí, Nintendo hráči skládali origami a majitelé Xboxu bojovali o život na vlastní zahrádce. Byla by ale velká chyba opomenout zdánlivě menší tituly, protože tam se během července vynořilo parádní monstrum nebo nádherná cesta do škvír ve stěnách.

Death Stranding
Death Stranding

Z dalších událostí patří k těm největším určitě Xbox Games Showcase, kde jsme se dočkali představení klíčových "interních" first-party titulů pro novou konzoli (díky velkorysé vizi Microsoftu jde ale zároveň také o hry pro PC a současnou verzi Xboxu). Ačkoliv show některé hráče zklamala, rozhodně přinesla několik titulů s velmi slibným potenciálem, ať už jde o Skyrim od Obsidianu, Zeldu na steroidech nebo třeba Fable. Celou show a její dopad na konkurenční boj konzolí jsme ostatně probírali v našem podcastu:

Příští měsíc? Gamescom!

Nezbláznili jsme se, Gamescom na rozdíl od E3 opravdu nebyl zrušen... tedy do jisté míry. Dočkáme se jeho oficiální digitální podoby, která kromě jiného obsáhne velkolepou zahajovací show "Opening Night Live", uváděnou opět Geoffem Keighleym a slibující další světově exkluzivní odhalení her nebo ukázek z nich. Ani herně ale nebude srpen marný, obzvláště těšit se mohou PC hráči, kteří se dočkají neuvěřitelně dobře vypadajícího létání a aby toho nebylo málo, již za pár dní k nim doputuje také vylepšená verze jedné z nejlepších Playstation her této generace.

Červencové ohlédnutí šéfredaktora

Srpen by navíc podle mnohých odborníků měl být tím měsícem, kdy si Sony a Microsoft přestanou hrát na číhanou a oficiálně oznámí cenu i termíny nových konzolí. Nejen internetové obchody již potřebují spustit objednávky, aby mohly kromě jiného začít prakticky řešit zásobování. Takže bez ohledu na počasí, tohle léto rozhodně netrpí herním suchem a také v srpnu se máme na co těšit.

Červencové ohlédnutí šéfredaktora
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama