Chystaná hra od Haven Studios má využít plný potenciál konzole PS5
Novinka Chystaná hra od Haven Studios má využít plný potenciál konzole PS5

Chystaná hra od Haven Studios má využít plný potenciál konzole PS5

Jan Urbančík

Jan Urbančík

16
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5

Tým pod vedením Jade Raymond bude spolupracovat s hlavním architektem Markem Cernym.

Reklama

Kanadskou vývojářku Jade Raymond nejspíš znáte hlavně díky její práci v Ubisoftu, kde se podílela na Assassin's Creed II či Watch Dogs jakožto producentka. Od té doby se jí však nedařilo prakticky nic. Nejprve odešla do EA, kde založila Motive Studios (aktuálně pracují na remaku hororu Dead Space), tým však opustila už v roce 2018 a přesunula se do Googlu. Tam působila jako šéfka divize Stadia Games and Entertainment, ale jak už asi víte, ta na začátku minulého roku zanikla. Nedlouho poté tak Raymond oznámila další a na nějakou dobu snad poslední přesun. Založila Haven Studios, kde ve spolupráci se Sony vzniká nová IP. A právě tady se konečně dostáváme k nové zprávě, která vyplula na povrch před pár dny.

V sobotu se totiž na francouzské stránce Ledevoir objevil rozhovor právě s Jade Raymond, která odhalila hned několik zajímavých novinek o nadcházejícím projektu. Článek objevil uživatel Redditu s přezdívkou Bartman013, důležité informace pak na Twitteru již tradičně vypsal Nibel.

Asi nejdůležitější je zpráva, že titul míří kromě PlayStationu 5 také na PC. Partnerství se Sony však zřejmě bude poměrně silné, protože se z rohovoru dozvídáme, že se chce tým zaměřit na to, jak vytěžit z konzole PS5 co nejvíc, a to až do té míry, že bude spolupracovat s hlavním architektem Markem Cernym. Článek navíc zmiňuje, že má hra nabídnout "vyvíjející se online prostředí", což by naznačovalo, že půjde o jeden z live service titulů, které má Sony v plánu. Zřejmě se však jedná o velmi ambiciózní projekt, od založení studia už se totiž počet zaměstnanců ztrojnásobil.

Doufejme, že další podrobnosti se dozvíme už brzy, zatím to ale vypadá, že vydání první hry od Haven Studios je ještě hodně daleko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama