Vývojáři z Haven Studios chtějí navždy změnit vývoj her
Novinka Vývojáři z Haven Studios chtějí navždy změnit vývoj her

Vývojáři z Haven Studios chtějí navždy změnit vývoj her

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

4
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Nový přírůstek ve stáji Sony má velké ambice.

Reklama

Haven Studios představuje jednu z posledních akvizicí Sony, která do něj investovala nemalé prostředky. Díky velké podpoře nyní tato firma nejenže vyvíjí další AAA titul pro PS5, ale má také možnost hledat cesty jakými změnit podobu samotného vývoje. Ambicí těchto tvůrců je generovat hry v cloudu, což by v praxi fungovalo dosti podobně, jako když v týmu zpracováváte projekt v Google Dokumentech. Každý kdo má oprávnění, může stabilně přispívat a definovat podobu společného díla za běhu, čímž prochází vývojem v reálném čase za pomoci všech zúčastněných. Koncept je to natolik ambiciózní, že zaujal dokonce architekta systému PlayStation 4 a 5 Marka Cernyho, který v něm vidí možnost, jak nahradit těžkopádné způsoby, jež jsou užívány v současnosti.

Sám svou myšlenku pro server Axios prezentoval takto, „Hra nakonec není vaším nejlepším nápadem, nebo je vaším nápadem, ale není v nejlepší možné podobě, protože je to ta opravdu rychlá interakce, která vám umožní ji vypilovat a dostat na místo.“ Právě díky cloudu a především myšlence s níž přišlo Haven Studios, by se mohlo vývojářům hodně ulevit. Byl by jim totiž dán prostor aktivně pracovat na společných projektech bez nutnosti stahovat mraky dat.

Pokud se vývojářům v tomto plánu podaří uspět, mají šanci změnit nejen podobu samotného vývoje, ale též průmysl jako takový. Je tím pádem proto třeba Haven Studios držet palce a doufat ve zdárné dokončení realizace jeho plánů, jež mohou vést ke zlepšení produkce her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama