Hra od Haven Studios producentky Jade Raymond vstoupí do plné produkce
Novinka Hra od Haven Studios producentky Jade Raymond vstoupí do plné produkce

Hra od Haven Studios producentky Jade Raymond vstoupí do plné produkce

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Tým patří už rok PlayStationu, pracuje na multiplayerovém titulu.

Reklama

Multiplayerový titul vznikající v kanadském studiu Haven vývojářky a producentky Jade Raymond vstoupí v nejbližších měsících do plné produkce. V článku to prozradil časopis Maclean's. Studio už téměř na den přesně rok patří Sony, chystaná hra ale stále zůstává zahalena tajemstvím.

Haven Studios se netají vysokými ambicemi. Už před loňskou akvizicí tým se Sony úzce spolupracoval a je přesvědčen, že naplno využije potenciál nové generace konzolí, konkrétně PS5. Pokud obchod nezměnil plány studia, hra by se měla podívat také na PC. Tomu by nahrávala i dřívější slova Hermena Hulsta, šéfa PS Studios, o podobných projektech.

Hra má být multiplayerovým AAA zážitkem s „vyvíjejícím se online prostředím“, z čehož se dá usuzovat i její live service povaha. Víc o ní ale nevíme.

Studio nechce přinést inovace jen v rámci výsledného titulu, ale také ve vývoji. I na něm spolupracuje hlavní architekt Sony Mark Cerny. Haven chce vývoj směřovat k práci v cloudu, což přirovnává třeba ke společným úpravám Google Dokumentů.

K Jade Raymond, která založila Haven Studios na jaře 2021 po neúspěšné štaci v Googlu, se přidali třeba Corey May a Raphael Lacoste, kteří se s ní podíleli na tvorbě původního Assassin's Creed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama