Co prozatím víme o Prime World?
Preview Článek Co prozatím víme o Prime World?

Co prozatím víme o Prime World?

Jiří Markvart

Jiří Markvart

6

Již zanedlouho budeme moci vyzkoušet strategickou hru, která zaujme jak majitele farem na Facebooku, tak hardcore hráče.

Reklama

Co je Prime World?

Jedná se o multiplayerovou online strategii, která bude dostupná napříč platformami – Windows, Facebook, iOS a Android. Těšit se můžeme jak na budování svého impéria, tak na real-time bitvy.

Co Prime World přinese?

Bude se jednat o takovou malou revoluci v online hraní na sociálních sítích i mimo ně. Hráči se budou moci rozhodnout, zda budou budovat svojí říši kámen po kameni a účastní se tak všech bitev, anebo jim bude stačit, když na rozvoji impéria budou jen do jisté míry participovat řešením různých puzzlů a jiných hříček. V neposlední řadě nabídne Prime World slušivou grafiku, která u podobných her nebývá zvykem. Autoři jsou přesvědčeni, že právě dobrá grafika pomůže vyplnit mezeru mezi hráči na „stolních“ platformách a na sociálních sítích.

O čem to je?

Základním stavebním kamenem je omezený zdroj suroviny zvané Prime. Ta je zdrojem veškeré energie na světě. Proti sobě ale stojí dvě znepřátelené frakce, z nichž si každá chce uzmout co největší část z ložisek této vzácné suroviny.

Jak se to hraje?

Budování impéria a těžba Prime bude fungovat obdobně jako v mnoha jiných hrách na Facebooku. Zde by si proto mohli přijít na své hráči, kteří hraní na sociálních sítích fandí. Boje jsou naopak vedeny v reálném čase, takže se zde uchytí spíše ti, kteří již nějakou tu klasickou strategickou hru absolvovali. Bojům se ale budete moci vyhnout již výše zmíněným způsobem, a to absolvováním miniher. Zatím odtajněná minihra je ve stylu Zumy (odstraňování stále přibývajících kamenů ničením kamenů stejné barvy), ale dá se očekávat, že jich nakonec bude mnohem více.

Kolik to bude stát?

Jak je tomu u podobných her zvykem. Samotné hraní bude zcela bezplatné, ale bude možné si pomocí mikrotransakcí dokoupit nějaké speciální předměty.

Kdy to vychází?

Prime World je zatím v testovací alfa fázi, ale již koncem roku by se měla objevit veřejná beta verze. Plnou verzi očekáváme v průběhu roku 2012.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama