CZ žebříček: jasný vítěz
Novinka CZ žebříček: jasný vítěz

CZ žebříček: jasný vítěz

Martin Zavřel

Martin Zavřel

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Xzone za 45. týden.

Reklama

Že Death Stranding je vysoce očekávanou hrou, to bylo zřejmé kromě jiného i z vašeho zájmu o články s ní spojené. Otázkou ale zůstávalo, jak moc se to projeví na jejích prodejích. Nyní už známe odpověď: hra se minulý týden stala v Česku jasnou jedničkou, s několikanásobným náskokem před hrou na druhém místě. Věděl jsem, že Kojimových fanoušků je v Česku hodně (však jsme se pár lez zpátky viděli na příjemném srazu v Praze), ale přeci jen je příjemné vidět úspěch nové hry, potvrzený prodejními - a vlastně i recenzentskými - čísly. Kojima se vyjádřil, že hra si vede z hlediska hodnocení lépe v Evropě a Japonsku, než v Americe. Je vidět, že máme tyhle poněkud sofistikovanější hry opravdu rádi.

CZ žebříček: jasný vítěz

Stejně tak ale máme rádi auta a vlastně i sérii Need For Speed (Michal s Danielem pro vás minulý týden nachystali příjemné video shrnutí její historie), takže není velké překvapení, že se nový díl vyšvihl na stříbrnou příčku. Vysoká pozice fotbalu a největší letošní střílečky asi také nikoho nepřekvapí.

Metro se do žebříčku vrátilo díky nové slevě, stejně jako Assassin. Tomb Raider je na tom podobně, do prodeje se dostala zvýhodněná "Definitive edice" s přibalenými DLC přídavky. Čeští hráči si očividně potrpí také na nostalgii, jelikož klasické 2D plošinovky Aladdin a Lví král z devadesátých let předstihly dokonce i nový trhák Nintenda, Luigi´s Mansion 3. Medievil po velmi silném startu z první desítky sice vypadl, ale pouze na jedenácté místo.

    1. Death Stranding
    2. Need for Speed: Heat
    3. FIFA 20
    4. Call of Duty: Modern Warfare
    5. Metro: Exodus
    6. Farming Simulator 19
    7. Assassins Creed: Odyssey
    8. Shadow of the Tomb Raider
    9. Disney Classic Games: Aladdin & The Lion King
    10. Luigis Mansion 3
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama