CZ žebříček: máme rádi velké příběhy
Novinka CZ žebříček: máme rádi velké příběhy

CZ žebříček: máme rádi velké příběhy

Martin Zavřel

Martin Zavřel

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Xzone za 46. týden.

Reklama

Podle dostupných čísel to vypadá, že v Čechách jsme dali minulý týden přednost výpravným dospělým příběhům před rodinnými hrami, ale samozřejmě ani u nás nejsou Pokémoni nijak výrazně pozadu. Takové nové Star Wars, to je ale přeci jen pro našince jiná vábnička, takže Fallen Order si celkem zaslouženě odnesl první místo - upřímně, bylo to vidět i na čtenosti našich článků o hře.

CZ žebříček: máme rádi velké příběhy

Death Stranding se také hezky drží, nepochybně i díky české lokalizaci a pravděpodobně také kvůli zajímavé reputaci. Je docela dobrá šance, že leckterý hráč čekal, co na hru řeknou jeho kamarádi, jelikož rozptyl hodnocení v recenzích byl poměrně vysoký (hlavně ve světě) a hra si do značné míry stále udržuje určitou míru záhadnosti, aneb "kdo si to nezkusí zahrát, nejspíš to nikdy nepochopí". Nepochybuji o tom, že podobným způsobem budou čeští hráči nastoupeni také v létě pro PC verzi (sám jich znám celou řadu, co se na ni těší).

Pokémoni sice přistáli na třetím místě, ale bylo to o naprostý chloupek (doslova několik kusů hry). Nintendo u nás možná nemá tak silné zázemí jako ve světě, kde na něm vyrůstali prakticky všichni současní rodiče-hráči, kteří nepochybně věděli, že jdou do zaručené kvality, když hru pořídili svým aktuálním dětem - a dost možná i sami sobě.

Mezi ostatním hrami si můžete všimnout návratu česky dabovaného Medievila nebo vzkříšení Metra, kterému pomohla nová cenovka. Bude zajímavé sledovat, jak se žebříčkem zamávají největší předvánoční slevy v následujícím týdnu/týdnech. Sims do žebříčku doputovali díky novému datadisku (pokud znáte někoho, kdo nám jej zrecenzuje, sem s ním... klukům v redakci se do toho moc nechce).

  1. Star Wars Jedi: Fallen Order
  2. Death Stranding
  3. Pokémon Shield & Sword
  4. FIFA 20
  5. Call of Duty: Modern Warfare
  6. Need for Speed: Heat
  7. MediEvil
  8. Farming Simulator 19
  9. Metro: Exodus
  10. The Sims 4: Hurá na vysokou
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama