CZ žebříček: našinci fandí RPG a hokeji
Novinka CZ žebříček: našinci fandí RPG a hokeji

CZ žebříček: našinci fandí RPG a hokeji

Martin Zavřel

Martin Zavřel

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Xzone za 37. týden.

Reklama

Borderlands 3 samozřejmě válcuje i český herní trh, jak se ostatně na nejočekávanější hru měsíce sluší a patří. Očividně nejsme proti západnímu hernímu trhu zas tak moc pozadu, jak by to někdy mohlo vypadat. Mě samotnému se doma pěkných pár desítek jmen (z celkových asi 300) ve friendlistu rozsvítilo pod ikonou hry na PS4 hlavním menu. Skoro každý, s kým jsem se přes víkend bavil (řešili jsme například klanovou seanci v Destiny), měl B3 také rozehranou. Ostatně naši recenzi pro vás připravujeme v týmu pěti redaktorů, hrajících na několika platformách.

Nicméně druhé a třetí místo je docela jiné kafe. Češi očividně milují RPG hry a Greedfall, čímž dali zapravdu naší recenzi, podle které jde o vytoužený návrat ke kořenům žánru, který překvapí zajímavým prostředím i skvělými momenty, navzdory relativně slabší výpravě (hra sice vypadá celkově moc hezky, ale prostředí není nejpestřejší a mimika postav je tak nějak... funkční). Pokud Greedfall hrajete, jak se líbí vám?

Třetí místo také dokonale reprezentuje českou povahu, jelikož si jej pro sebe urval nejnovější hokej od EA. Je vlastně docela s podivem, že tahle hra se do anglické desítky ani nedostala. Naše recenze je každopádně v přípravě a podle všeho letošní ročník sice nijak nepřekvapí, ale ani vyloženě nezklame. Pokud tedy rádi proháníte puk po ledě hokejkou, nejspíš vám udělá radost, že tolik českých hráčů nechalo minulý týden promluvit peněženky. Osobně mi udělal radost také úspěch námi doporučovaných závodů WRC 8 nebo věrnost zákazníků s vytříbeným vkusem vůči klenotu jménem RDR2.

  1. Borderlands 3
  2. Greedfall
  3. NHL 20
  4. eFootball PES 2020
  5. FIFA 19
  6. Grand Theft Auto V
  7. Gears 5
  8. WRC 8
  9. Crash Team Racing: Nitro Fueled
  10. Red Dead Redemption 2
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama