CZ žebříček: nečekané návraty
Novinka CZ žebříček: nečekané návraty

CZ žebříček: nečekané návraty

Martin Zavřel

Martin Zavřel

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Xzone za 47. týden.

Reklama

Star Wars u nás očividně jedou, stejně jako výpravné příběhové hry pro jednoho hráče, protože Jedi Fallen Order odolal ve svém druhém týdnu i silné novince v podobě Snipera, stejně jako smršti předvánočních slev starších titulů. Pokud se vám hra líbila a máte ji za sebou (takže se nemusíte bát spoilerů), vřele doporučuji dokument o jejím vzniku, který najdete ve sběratelské edici nebo třeba tady. Mnoho zahraničních podcastů momentálně diskutuje, jak vysoko tenhle "pozdní prosincový přírůstek" zaboduje na jejich seznamu her roku. Velká škoda, že se nedostal do nominací na TGA 2019.

CZ žebříček: nečekané návraty

Nejnovější pokračování série Sniper Ghost Warrior přimělo kempery z Modern Warfare na chvíli opustit jejich oblíbená křoví, k čemuž si bere kromě jiného to nejlepší z druhého a třetího dílu. Na PC navíc v češtině - a na konzolích zhruba za dva týdny také. Není tedy divu, že tahle výrazná novinka z minulého týdne zabodovala tak vysoko. Druhá novinka v Top 10 žebříčku oproti tomu dopadla citelně hůř - Football Manager 2020 totiž naopak češtinu letos postrádá, což mu nejspíš docela uškodilo, takže se během svého prvního týdne vyšplhal pouze na desáté místo žebříčku.

Opravdovým překvapením týdne je ale velkolepý návrat Anthemu. Nejnovější patch konečně opravil všechny problémy a navíc do hry přidal tunu skvělého obsahu zdarma... no dobře, tuhle větu jsem si vymyslel. Za vše samozřejmě může drastická sleva, konkrétně na 249,- Kč. Je mi to líto, protože jsem se u hry jeden víkend příjemně bavil a zaujal mě její svět i pohyb a boje v Javelinech. Podle insiderských zpráv ale EA a Bioware opravdu pracují na zásadním překopáním hry do "verze 2.0", takže bych nad ní ještě nelámal hůl. A pokud jste ji nehráli, za ty dvě stovky to jako slušná zábava na víkend určitě stojí. Kromě jiného je hra místy velmi pěkná a hudba je vyloženě geniální.

Podobně jako Anthem pomohla se díky výrazné slevě vyšvihlo i Diablo, které nyní koupíte také od 249,- Kč (799,- Kč pro Switch). Zbytek žebříčku jsou různě přeskládané hity z předchozích týdnů. Radost mi samozřejmě dělá Death Stranding, která se u nás drží o něco lépe, než v Anglii. Hra se navíc údajně moc neobjevuje v bazarech a její uživatelské hodnocení na Playstation Network (které je celkem směrodatné, protože jej mohou udělit pouze lidé, kteří hru opravdu vlastní) zůstává na 5/5 hvězdiček.

  1. Star Wars Jedi: Fallen Order
  2. Sniper: Ghost Warrior Contracts
  3. Anthem
  4. Diablo 3
  5. Pokémon Sword + Shield
  6. Farming Simulator 19
  7. FIFA 20
  8. Death Stranding
  9. Call of Duty: Modern Warfare
  10. Football Manager 2020
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama