CZ žebříček: nečekaný vítěz
Novinka CZ žebříček: nečekaný vítěz

CZ žebříček: nečekaný vítěz

Martin Zavřel

Martin Zavřel

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Xzone za 40. týden.

Reklama

Je opravdu zajímavé každý týden sledovat rozdíly mezi zahraničním a českým žebříčkem nejprodávanějších her. Dle mého soudu se na rozdílech mezi nimi projevuje kromě "národního vkusu" také kupní síla daného trhu, jelikož anglický žebříček působí dojmem "všechny velké nové věci se prodají" zatímco ten český je mnohdy poněkud vytříbenější a klidně se v něm na přední příčky vyhoupnou nečekané klasiky či relativně specializované tituly.

Vítěz minulého týdne je každopádně nečekaný, protože po vší té kontroverzi okolo nejnovějšího Ghost Reconu, rozdmýchané především influencery dštícími síru nad mikrotransakcemi ve hře nebo vydávajícími vtipné montáže z bugů PC verze hry by jeden řekl, že si kupující její pořízení rozmyslí. Nestalo se tak ale a našinci z ní udělali nejprodávanější titul minulého týdne. Osobně se přiznám, že mě hra hodně baví - působí na mě jako relativně přirozená evoluce Wildlands a ačkoliv by snesla ještě nějaký ten rok vývoje, zážitek z osamělého přežívání na smrtícím ostrově nebo z rádobytaktického blbnutí s kamarády je poměrně slušný. Každopádně si u tohoto kontroverzního titulu dáme na naší recenzi extra záležet.

CZ žebříček: nečekaný vítěz

FIFA 20 se samozřejmě nadále prodává skvěle, ovšem následující tři místa v žebříčku jsou všechna do určité míry překvapivá.

GTA V třetí nejprodávanější hru sto let po svém původním vydání? God of War z loňského roku dominuje letošní předvánoční sezóně (ok, tam je to díky jeho slevě na 499 Kč v rámci zařazení do kolekce "Playstation Hits")? Sims pokoušející se přežít na ostrově (snad to není ten samý ostrov z Ghost Recon?)? Anime Dark Souls? A kde se vzal ten Far Cry, to nemáme po tom lootění v Breakpointu dost RPG prvků v akčních hrách pro tento týden? Kdo z PC hráčů nevydržel čekání a pořídil si RDR 2 i s konzolí měsíc před vydáním PC verze?

Zkrátka a dobře, český žebříček je plný překvapení a je to tak dobře, očividně jsme herní národ s vytříbeným vkusem.

  1. Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint
  2. FIFA 20
  3. Grand Theft Auto V
  4. God of War
  5. The Sims 4 - Život na Ostrově
  6. NHL 20
  7. Code Vein
  8. Borderlands 3
  9. Far Cry New Dawn
  10. Red Dead Redemption 2
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama