CZ žebříček: slevová rošáda
Novinka CZ žebříček: slevová rošáda

CZ žebříček: slevová rošáda

Martin Zavřel

Martin Zavřel

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Xzone za 48. týden.

Reklama

Minulý týden se nesl ve znamení výrazných slev díky Black Friday akcím, takže bylo jasné, že se v žebříčku nejprodávanějších titulů odehraje pořádná divočina, v rámci které se vrátí plno starších titulů, jejichž nové ceně hráči prostě nedokázali odolat.

Velkou radost mi udělalo, že nejvíc se tenhle comeback povedl právě Days Gone, jelikož tahle hra byla velmi nedoceněná ve své době - řada recenzentů se kvůli rozsáhlosti hry (srovnatelné s RDR2) vůbec nedostala na konec a dala tak hře slabší hodnocení, protože neobjevili parádní příběhové zvraty i nové herní mechaniky v druhé polovině/lokaci hry. Navíc vývojáři už opravili většinu nejpalčivějších problémů (pořád ale platí, že je vhodné hrát tenhle titul spíš na Pro konzoli). Pokud tedy chcete opravdu rozsáhlou a výpravnou open world hru se silným příběhem a parádně syrovou atmosférou, je Days Gone skvělou volbou... kterou si očividně mnoho českých hráčů nenechalo minulý týden ujít.

CZ žebříček: slevová rošáda

FIFA je vlastně jediným jakž takž novým titulem, který si v horní části žebříčku uhájil místo. Spider-Man a God of War jsou trháky z loňského roku, kterým zub času nijak neublížil a nová cenovka naopak skvěle prospěla. Samozřejmě se ale muselo vrátit také naše oblíbené GTA V (jistota je jistota, teď už si lidi kupují asi druhý kus do zásoby, kdyby se jim s tím prvním něco stalo).

Je každopádně sympatické, že se v žebříčku drží dvě silné novinky z poslední doby - Jedi i Death Stranding se nenechaly Black Friday slevami příliš rozhodit a dále úspěšně vstupují do života dalšími českým hráčům. Tak trochu závidím všem, kdo tyhle zážitky ještě mají před sebou.

  1. Days Gone
  2. FIFA 20
  3. Spider-Man
  4. God of War
  5. Grand Theft Auto V
  6. Red Dead Redemption 2
  7. Star Wars Jedi: Fallen Order
  8. Horizon: Zero Dawn - Complete Edition
  9. Detroit: Become Human
  10. Death Stranding
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama