Dango z 50. týdne, aneb sladkosti japonských vývojářů
Novinka Dango z 50. týdne, aneb sladkosti japonských vývojářů

Dango z 50. týdne, aneb sladkosti japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6

Minulý týden proběhlo málo nových oznámení, takže je dnešní pokrm poskládán hlavně z nových trailerů. Ale nebojte se, dalších doprovodných informací bude taky dost, plus zde najdete i jednu hudební ukázku z nové Hatsune Miku hry.

Reklama

Dnešní sladký pokrm bude možná velice monotématický, protože se pomalu blíží vánoce, popřípadě konec roku, a tak je nových oznámení méně. Vývojáři a vydavatelé se v posledním týdnu zaměřili spíše na ukázky z připravovaných her, představování postav a nové trailery.

Začneme posledním dílem série Kamen Rider. Bandai Namco připravuje Battride War Genesis pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu v Japonsku na 25. února. První náklad hry bude obsahovat kód na stáhnutí Takeshi Honga jako jednoho z Shocker Combatmenů v podobě hratelné postavy a související mise.

Minulý týden se v Japonsku začala pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu prodávat adventura Steins;Gate 0. A protože šly prodeje víc než dobře pochlubil se tímto úspěchem na svém Twitteru i Chiyomaru Shikura z 5pb.: ”Dnes vydané Steins;Gate 0 se již prodalo přes 100.000 kopií,” uvedl Shikura v tweetu. “Na adventuru je to docela úspěch!”

Druhým dnešním dlouhým trailerem nás zásobilo Koei Tecmo, které vypustilo do světa třetí ukázku ze strategie Romance of the Three Kingdoms 13. Zazní v něm ústřední melodie Dance to the Future od Koji Kikkawy. Hra samotná pak vychází v Japonsku pro PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 a PC 28. ledna.

Ryo, člen japonské kapely Supercell, bude autorem úvodní skladby pro hudební hru Hatsune Miku: Projekt Diva X. Název skladby je Tsumi ne Namae (něco jako Jméno zločinu) a jde o původní píseň, napsanou speciálně pro Hatsune Miku: Projekt Diva X. Ukázku si můžete poslechnout zde, přičemž Hatsune Miku: Projekt Diva X má vyjít v Japonsku pro PS Vitu 24. března a pro PlayStation 4 někdy na podzim 2016.

Bandai Namco se nám rozhodlo rozšířit řady bojovníků v Pokkén Tournamentu a přidalo Sceptile. Tento travní typu Pokémonu tak rozšíří seznam čítající tyto Pokémony: Lucario, Machamp, Suicune, Gardevoir, Pikachu, Gengar, Weavile, Charizard, Blaziken, Pikachu Libre a Shadow Mewtwo. Pokkémonní bojovka má v Japonsku vyjít na Wii U 18. března a na jaře 2016 v Severní Americe a v Evropě.

Vydání časopisu Weekly Jump z minulého týdne prozradilo podrobnosti vydání hry One Piece: Burning Blood. V Japonsku vychází pro PlayStation 4 a PS Vitu 21. dubna 2016 a bude stát 7800 jenů na PS 4 a 6800 jenů na Vitu (tedy asi 1600 a 1400 kč). A pokud se 19. a 20. prosince zúčastníte akce Jump Festa 2016, můžete u Luffyho zkusit vyvolat Gear Fourth, který bude možné použít i v plné hře. Jen pro zopakování v Severní Americe a v Evropě vychází One Piece: Burning Blood pro PlayStation 4, Xbox One a PS Vitu také v roce 2016.

10. února 2016 má v Japonsku za cenu 6480 jenů vyjít na 3DS Shin Megami Tensei IV: Final. Všechny milovníky série minulý týden Atlus jistě potěšil jeden a půl minuty dlouhou animací, ve které nám ukázal kolaps Tokia, ke kterému ve hře dojde v neurčitém roce 203x.

Jednou z lahůdek tohoto přehledu je nová ukázka z Assault Suit Leynos. Pokud vám název této hry nic neříká, patříte možná mezi mladší ročníky, protože jde o 25 let starou věc od studia Dracue, která vychází v Japonsku v upgradované podobě 23. prosince na konzoli PS4. Oblečete si zde obří bojové brnění a pustíte se do boje s mimozemskou invazí.

Akční PS Vita hru Valkyrie Drive: Bhikkhuni jsme si představili již minulý týden. Tak jen připomínáme, že produkci Valkyrie Drive: Bhikkhuni má na starosti Kenichiro Takaki, tvůrce série Senran Kagura. Bhikkhuni se odehrává na jednom z pěti umělých ostrovů (konkrétně na ostrově Bhikkhuni), na kterých jsou v dětství, nebo ve 20 letech, dívky napadány tajemným virem, který jim dočasně umožňuje využívat své tělo jako zbraň. Pokud získají náležitá neurologická vylepšení. Celý projekt Valkyrie Drive se skládá ze tří různých částí, zahrnující televizní anime Valkyrie Drive: Mermaid, PS Vita hru Valkyrie Drive: Bhikkhuni a sociální hru Valkyrie Drive: Siren. Tato free-to-play hra s mikrotransakcemi se odehrává na umělém ostrově jménem Siren a bude příběhově navazovat na anime a PS Vita hru. Níže se podívejte na Mana Inagawu a na Ranku Kagurazaku.

14. ledna vychází v Asii krabicová verze hudební hry Deemo: The Last Recital pro PS Vitu. Nás asi bude nejvíc zajímat, že bude obsahovat japonský dabing s titulky v angličtině, tradiční čínštině, korejštině a japonštině. Hra bude prodávána spolu s kódem na stažení digitální verze Deemo Original Soundtrack Vol. 1, který lze zakoupit i samostatně. Původní hra Deemo byla již vydána a stala se hitem na chytrých telefonech. Verze pro PS Vitu bude obsahovat nové scénáře, nově předělané animace a další scény, dabing od Ayana Taketatsu a nové písně.

Před samotným závěrem se ještě podíváme na novou ukázku z PS Vita hry od Bandai Namca jménem The Asterisk War: The Academy City of the Water Houka Kenran, která v Japonsku vyjde 28. ledna. Jde o dvouminutovou ukázku boje mezi Julis-Alexií, Claudií, Sayou a Kirin.

Nakonec si ještě představíme dvojici postav z RPG Exist Archive: The Other Side of the Sky. Jde o modelku fungující na částečný úvazek a představenou střední školy Himuro Suzaku a syna obchodního konglomarátu Ogami Rena.

A to je dnes už bohužel vše. Těšit se na vás budeme zase příští týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama