Jarní závitky z 29. týdne, aneb rychlovka japonských vývojářů
Novinka Jarní závitky z 29. týdne, aneb rychlovka japonských vývojářů

Jarní závitky z 29. týdne, aneb rychlovka japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

17

Čeká vás ukázka z Atelieru Firis, opět něco z Tales of Berseria, ale také informace o několika nových titulech.

Reklama

Receptů na různé závitky je velké množství. My vám nabízíme jednu z variant. Připravíme si sójový dip smícháním sójové omáčky, lžíce majonézy, limetové šťávy a lžičky sezamového oleje. Pak opečeme do křupava plátky slaniny a rajčata a bylinky nasekáme na jemno. Pak namočíme do mísy s horkou vodou rýžový papír a chvilku ho v ní necháme ležet. Až jej vytáhneme ven a položíme na pracovní stůl, naplníme jej vrstvou salátu, rajčat, slaniny, bylinek podle chuti a zarolujeme. Závitky podáváme se sezamovo-sójovým dipem, ale jestli se pustíte do jídla, nechám na vás, protože níže na vás už čeká kupa nových informací.

Začneme zvesela novou televizní reklamou na Tales of Berseria. Tato reklama se zaměřuje výhradně na Magilou, tajemnou ženu, která sama sebe představuje jako "velkou čarodějku." Ale to ještě není vše, protože hned druhé video patří ke stejné hře a jde o trailer Special Dramatic Chat: Melon Gumi Chapter, což je bonusová kapitola z prvního nákladu hry. Japonsko se vydání hry dočká už v polovině příštího měsíce, ale my musíme vydržet na začátek příštího roku.

Něco starého už máme tedy za sebou a následovat bude něco nového (do třetice "něco modrého" si už necháme na skutečné svatby). Jde o nové informace, týkající se nově ohlášené akční adventury pro Vitu Idol Death Game TV od tvůrců The Irregular at Magic High School: Out of Order, studia Witchcraft. Příběh hry je zasazen do hlubokých hor, kde odstartovala mezi idoly hra na život a na smrt. Tato bezohledná soutěž mezi idoly je živě vysílána po celé zemi a cílem aktérů je být posledním idolem, stojícím na vlastních nohou. A také musí dotyčná získat po každé soutěžní etapě optimální divácké ohodnocení. Současně budou soudci kontrolovat pro celou dobu řadu detailů, které z účinkujících dělají dobré idoly (třeba tanec a celkový výkon). Pokud ztratí body (což závisí na akcích hráče), čeká je smrt. Příběh se bude měnit podle toho, jaké idoly zůstanou ve hře a co je fajn, vy si můžete hratelnou postavu vybrat ze všech idolů, které se zde objeví.

Nejlepší idol skupinou hry je prozatím Project 47, která jednou za rok prochází touto šou, kde je rozhodnuto o nejlepší idolu. Tato šou je ve hře nazývána Day of Dream, nebo D.o.D., a tento rok se koná jubilejní desátý ročník Dream of Dreams. Nicméně ten letošní je od ostatních hodně odlišný.

Hostitel této poslední soutěže je tajemná bytost, která prý objevila možnost, jak "učinit svět mnohem zajímavějším", je krutá a mazaná a cení si životy druhých pouze podle toho, jak je vidí společnost. Jako pořadatel je někdy vznětlivý, někdy veselý, jindy energický a občas předstírá, že je roztomilý.

D.o.D. šou je pak vždy složena ze sedmi skupin z různých oblastí Japonska, celkem 47 prefektur, a letos nabídne více než 200 postav. Od svého založení před 10 lety vždy projekt rekrutuje novou generaci členů a nejnovější členové patří k 10. generaci idolů a vy se teď můžete podívat na celou novu galerii obrázků ze hry.

A pokračujeme další hrou. Dnes to tak trochu vypadá, že je každá novinka z trochu jiného soudku. Ta další je totiž o bojové hře Blade Arcus from Shining EX od Segy. Jde o automatovku a konzolovou mlátičku, ve které se proti sobě objevují postavy ze série Shining. Nově je ale tato hra oznámena pro západ, kde vyjde na PC prostřednictvím Steamu jako Blade Arcus from Shining: Battle Arena. V Japonsku byl Blade Arcus from Shining EX vydán na PlayStation 4 a PlayStation 3 loni 26. listopadu.

Jestli jste si mysleli, že dnes zapomenu na Akiba’s Beat, tak to jste na velkém omylu. I tento týden byl vydán nový trailer, představující jednoho z hlavních aktérů, konkrétně jde o Yamata Honga. Yamata dabuje Nobuhiko Okamoto a jde o 16 letého středoškolského studenta, který svým vzhledem vypadá jako chlapec z druhého stupně základky. Je to navíc jeden z mladíků, kteří se prý vůbec nezajímají o kulturu Akihabary. Aspoň do doby, než spatří před svýma vlastníma očima jednu z iluzí. Akiba’s Beat vyjde v Japonsku pro PS4 a PS Vitu letos na podzim a v zimně v Severní Americe.

27. července vyjde v Japonsku demo 2D bojovky One Piece: Great Pirate Colosseum od Arc System Works. Plné hry se tamní hráči dočkají pro 3DS až 21. září, ale Bandai Namco už potenciální zákazníky masíruje svými reklamami.

Nové číslo časopisu Famitsu potvrdilo nové hratelné postavy pro chystanou herní adaptaci Berserka. Kromě dříve potvrzeného Gutse, Giffitha a Judea, se budeme moci vžít do Serpica a Schierke. Což už bylo víceméně jasné z poslední galerie obrázků. Berserk vyjde v Japonsku pro PS4, PS3 a PS Vitu 21. září a v Severní Americe a v Evropě pro PS4, PS Vitu a pro PC ještě letos koncem roku.

Poslední Famitsu dále odhalilo novou hru od 5pb. jménem New Game! The Challenge Stage! pro PlayStation 4 a PS Vitu (teaser stránky najdete zde). Má vyjít 26. ledna i v limitované edici a půjde o tréninkovou adventuru, vycházející z populárního anime. Hráč si střihne roli Aoby Suzukaze, která má za úkol narychlo vytvářet další stahovatelný obsah pro jedno RPG. Hra je rozdělena na několik částí, během svého výcviku vás zkušenější spolupracovníci naučí dovednostem a výsledné parametry se budou měnit v závislosti na vašem zvoleném spolupracovníku/učiteli.

Během dobrodružných částí se pak bude dopředu posouvat děj. Budete si moci vychutnat různé rozhovory se svými spolupracovníky a přáteli a na základě vašich odpovědí se bude měnit i vaše přátelství s ostatními. Ve druhé polovině hry si tak prožijete s jednotlivými kolegy, se kterými jste se stali přáteli v předchozích částech, důležité životní epizody. Vývoj je v současné době na 50 procentech a níže najdete první obrázky ze hry, uveřejněné webem Famitsu.

Z Nintendo eShopu (samozřejmě v Japonsku) už můžete stahovat demo hry Etrian Odyssey V: The End of Long Myth pro 3DS. Demo nabízí začátek hry a možnost přenést si uložená data do plné hry a to včetně vaší postavy, levelu, získaných dovedností, předmětů a dalších drobností. Herní systémy v demu, včetně vytvoření charakteru, jsou zcela stejné jako úplné hry, ale jak je obvyklé, demo si můžete spustit pouze 30krát. Etrian Odyssey V vyjde v Japonsku 4. srpna.

Capcom nám začal vydávat trailery, kterými nás postupně seznamuje s monstry chystané 3DS hry Monster Hunter Stories. Jednotlivá videa jsou ale velmi krátká a tak vám zde nabídneme pouze ukázku monstra jménem Lagiacrus a další naleznete pouze v odkazu: Brachydios, Qurupeco, Lagombi, Aptonoth a Rathain. Se všemi se ale můžete spřátelit a bojovat tak bok po boku. Monster Hunter Stories má vyjít v Japonsku pro 3DS 8. října.

A Capcom ještě jednou, protože se objevil třetí trailer k titulu Sengoku Basara: Sanada Yukimura-den, vycházející v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 příští měsíc 25. srpna.

Ředitel Levelu-5 Akihiro Hino během týdne potvrdil v nové hře série Inazuma Eleven návrat Shuuya Gouenjia. Titul má být oficiálně oznámen 27. července během akce Level-5 Vision 2016. Shuuya byl vybrán hlasováním fanoušků, kteří měli na výběr z 9 postav minulých dílů. Výsledky dopadly takto: Shuuya Gouenji - 21,3%, Aphrodi (Afuro Terumi) - 15,8%, Gran (Hiroto Kiyama) - 12,7%, Ichirouta Kazemaru - 12,6%, Akio Fudou - 11,9% a Yuuto Kidou - 10,7%. Jirou Sakuma, Kazuya Ichinose a Reize dostali méně než 10% hlasů. Novinkou má být ale také změna vzhledu hlavních postav, který bude odhalen během další akce Level-5 Fan Night, která se bude konat bezprostředně po Level-5 Vision 2016.

Velice hezká novinka pochází od Nippon Ichi Software. Společnost vydala svou letní pohlednici (nebo blahopřání) pro rok 2016. Dělají to tak každý rok a vždy zde najdete kresbu, týkající se nějakého chystaného titulu. V loňském roce to byla hra Coven and Labyrinth of Refrain, rok před tím Disgaea 5 a tento rok je na pohlednici postava čarodějnice. Celkově z atmosféry obrázku můžeme usuzovat, že jde o dříve oznámené pokračování The Witch and the Hundred Knight s číslovkou 2.

A teď zase trochu Nintenda ve spojitosti s vizuálními novelemi. FuRyu hodlá vydat v Japonsku tři vizuální novely. Konkrétně všechny v jeden den (27. července) a má jít o Higanbana no Saku Yoru ni: The First Night od studia 07th Expansion, The House in Fata Morgana od tvůrců z Novectacle a poslední je World End Economica Episode.01 od Spicy Tails. Všechny jsou určeny pro 3DS a budou distribuovány pouze digitálně. Tyto tři vizuální romány budou prvními tituly nového labelu Kataruhito, vydavatele FuRyu. Hry budou určeny pro 3DS a půjde o novou "indie adventurní sérii".

Higanbana no Saku Yoru ni: The First Night

The House in Fata Morgana

World End Economica Episode 01

Konečně se na řadu dostává Gust a tři minuty z hraní RPG Atelier Firis: The Alchemist of the Mysterious Journey, prezentované ve čtvrtek prostřednictvím live streamu na Ninconico kanále. Hra má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a PS Vitu 29. září.

A ještě jeden úvodní film. Jde o Plastic Memories od 5pb., které vyjde v Japonsku pro PS Vitu 13. října. Hra jde ruku v ruce s anime, ale původní příběh je zde rozšířen o nové odbočky, kde hráči objeví další informace ohledně postav.

Obligátní přehled recenzí z Famitsu Vol. 1442:

  • 6180 The Moon (Wii U) – 7/8/9/8 [32/40]
  • Bunny Must Die! Chelsea and the 7 Devils (PS Vita) – 7/7/7/7 [28/40]
  • FreezeME (Wii U) – 7/6/7/7 [27/40]
  • The Idolmaster: Platinum Stars (PS4) – 9/8/8/9 [34/40]
  • Kujiragami no Tearstilla (PS Vita) – 7/7/7/6 [27/40]
  • Puzzle & Dragons X: Kami no Shou / Ryuu no Shou (3DS) – 10/9/9/9 [37/40]
  • Strawberry Nauts (PS Vita) – 7/7/7/8 [29/40]
  • Toukiden 2 (PS4) – 9/9/9/9 [36/40]
  • Toukiden 2 (PS3) – 9/9/9/9 [36/40]
  • Toukiden 2 (PS Vita) – 9/9/9/9 [36/40]
  • World’s Longest 5 Minutes (PS Vita) – 8/8/9/8 [33/40]

Jen v rychlosti. Compile Heart spustil internetové stránky s odpočtem na novou hru. Jediné co víme, že byly spuštěny ve středu 20. července a přečíst si na nich můžeme anglický text “7 dní do konce” a "Brána do světa chaosu byla otevřena" v japonštině.

Marvelous oznámil přidání Iskandara do hry Fate/Extella: Umbral Star a kostýmové bonusy za předobjednávky hry na různých obchodech. U Amazonu je to třeba Sweet Devil pro Attilu, Geo nabízí Multiple Wear pro Neru Claudius atd. Celkem jde o 4 různé sedy kostýmů.

Natsume společně s NIS America vydají limitovanou verzi 3DS hry Harvest Moon: Skytree Village. Bude obsahovat kopii hry, sběratelský box, 44 stránkový art book, soundtrack na CD, set 6 odznáčků a klíčenku. Koupit jej můžete na Online Store NIS Americy.

A úplně se dnes rozloučíme představením další postavy nové idol hry The Idolmaster: Platinum Stars, kterou je tentokrát Hibiki Ganaha. Tato tréniková hra s idoly má pro PlayStation 4 Hra vyjít v Japonsku 28. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama