Zaru soba z 37. týdne, aneb řasy japonských vývojářů
Novinka Zaru soba z 37. týdne, aneb řasy japonských vývojářů

Zaru soba z 37. týdne, aneb řasy japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5

Recenze Famitsu japonské verze Machinaria, další Ace Attorney, nový God Eater a prostě všechno možné z TGS.

Reklama

Na pokrm zaru soba budeme potřebovat několik originálních ingrediencí, které dnes už ale není problém koupit. Smícháme půl sáčku dashi s 350 ml vody, sójovou omáčkou, cukrem a Mirinem a dáme vařit. Vaříme ale těsně bod bodem varu, pak vše necháme odstát. Řasu si nastříháme nůžkami na tenké proužky, nudle uvaříme podle návodu. Tím je prakticky vše hotovo. Podáváme v misce, ve které jsou nudle dole, posypané řasou. Podáváme s wasabi a uvařenou omáčkou, servírovanou zvlášť. Můžeme přidat i jarní cibulku.

Tím máme recept za sebou, a i když byl tento týden na novinky velmi plodný díky výstavě Tokyo Game Show, některé informace unikly i mimo tuto akci nebo byly uveřejněny jinak. Koukněme se na ně.

Začneme dnes Bandai Namcem a jejich adaptací exorcistické mangy Sousei no Onmyoiji, nebo-li v angličtině Twin Star Exorcist. Začátkem týdne jsme totiž mohli konečně vidět první teaser trailer, které nijak nepřekvapí, ale ani neurazí. Bohužel další podrobnosti stále neznáme, jen že je hra určena pro PS Vitu.

Další teaser trailer pochází od Square Enixu, který oznámil hru Akashic Re:cords. Jde o real-timové RPG pro chytré telefony, vytvářené ve spolupráci s Kadokawou. Čeká nás moderní fantasy hra od Ryo Mizuny a sleduje příběh lidí, kteří podepíší smlouvu s ďáblem a chtějí ochránit World of Books před červy, kteří jej napadli. Budete vyvolávat pomocníky a využívat během boje různé postavy a to vše v reálném čase. Titul půjde hrát na zařízeních s iOS i Androidem a nabídne kooperativní režim s přáteli a one-on-one bitvy. Scénář napsal Shunsaku Yano, postavy navrhl Nakaharu a ústřední melodii mají na svědomí mí oblíbení The Oral Cigarettes.

Minulý týden jsme také poprvé mluvili o hře Drive Girls od Bergsala Lightweight. V této PS Vita akční hře budete bojovat proti hmyzím robotům prostřednictvím dívek, které se mohou transformovat do podoby auta. Boje budou probíhat ve dvou rovinách. Buď přímo využitím schopností dívek, nebo pomocí jejich transformované podoby, tzn. narážením auty přímo do nepřátel. Budete moci vytvořit kombo útoky a své "auta" dále upgradovat a vytunit. Na karoserie půjde nalepit samolepky v manga stylu, které se objeví následně i na dívkách. Drive Grls mají v Japonsku vyjít pro PS Vitu někdy v létě 2017.

Chybí vám už nová Persona? Osobně vám s tím moc nepomůžeme, ale čekání si jde ukrátit novou reklamou od Atlusu, ve které se nám představuje další důležitá postava z Persony 5 a to Ryuji Sakamoto. Asi je zbytečné to připomínat, ale Persona 5 vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 15. září a my si musíme počkat do 14. února.

Dalším příspěvkem se už ale pohroužíme do vod TGS, potažmo PlayStation tiskové konference, které proběhla ještě před výstavou. Bandai Namco zde oficiálně oznámilo gundam hru Gundam Versus pro PlayStation 4. Tato úplně "nová generace Gundam Versus" má být týmovou akční bitevní hrou, ale ještě nevíme, kdy vyjde a co bude jejím hlavním tahákem. Tedy kromě Gundamů. Jak ale bude vypadat, se můžete kouknout níže.

Další info asi potěší milovníky série God Eater. I když asi ne úplně. Jde o hru God Eater Online. Co je ale asi pro většinu západních hráčů špatně, je platforma. Chytré telefony. Podrobnosti přinesl v týdnu časopis Famitsu v rozhovoru s producentem Yusuke Tomizawou, hlavním režisérem Hiroshi Yoshimurou, producentem Kensho Mondenem a režisérem Hiroo Hasegawou.

Ještě ale předtím, než se začali bavit o smartphone hře, potvrdili také práci na novém konzolovém projektu God Eater, ale nemohli prozradit nic konkrétního. God Eater Online bude free to play MMO. Zůstane zde tradiční zabíjení Aragami prostřednictvím God Arcs a pokud se objeví nějaký mocný nepřítel, můžete zažádat o podporu dalších hráčů.

Celkově by se mělo najednou na jednom bitevním poli potkat až 100 lidí a koncept levelování je založen na rozdělování získaných skill bodů ke svým parametrům postavy. Samozřejmě zde najdete také mnoho předmětů, vylepšující statistiky.

Příběh se odehrává ve stejné časové ose, jako předchozí hry, nejde tedy o paralelní svět. Jedna příběhová mise je dlouhá asi 10 minut a půjde zde vyloženě o hru jednoho hráče, ale můžete zde připojit NPC postavy.

God Eater Online - oznámení

Co se týče nové hry ze série God Eater, tak i ta se nakonec objevila na letošní Tokyo Game Show. K oznámení došlo ale u japonských a amerických divizí Bandai Namca, takže je asi v přípravě pro celý svět. Producent Yusuke Tomizawa ukázal krátký teaser trailer ke hře, která ale ještě stále nemá oficiální název, určenou platformu nebo datum vydání. Text v traileru ale uvádí: "Je to už tři dny, co jsem dorazil do oblasti Fenrir HQ. Poté, co je naděje lidstva v podobě hrdých Strážců lidstva pryč. Pád těch, kterým se říká Bohové, začíná právě teď." Tomizawa ale nemohl říct nic víc, ale měl na sobě tričko s číslem 3. Snad naznačoval název God Eater 3.

Poslední číslo Famitsu také přineslo nějaké informace ohledně hry SaGa: Scarlet Grace. Toto PS Vita RPG sleduje osudy čtyř postav s různými osobnostmi a důvody, proč cestují světem. Hráč si vybrali jednoho z nich a podle této volby se výrazně změní celý příběh. Na výběr jsou mladá žena ze samurajské rodiny Urpina, mladý zemědělec Leonard, hrnčířka Taria a kat ze soudního dvora Balmaint.

Saga: Scarlet Grace využívá systém free world, což vlastně znamená, že můžete na dané mapě dělat úplně cokoli. V přípravě jsou "tisíce" akcí a vaše volby prý významně ovlivní vývoj hry. Nenajdete zde žádné dungeony, ale některé věci zde budou mít na mapě světa pevně dané místo.

Průběh bitvy uvidíte na časové ose ve spodní části obrazovky. Ve skupině můžete mít až pět postav, které budou sdílet takzvané Recovery BP. V závislosti na tom, jak budou vaše postavy uspořádány v řadě za sebou, můžete získat bonusové efekty. Na výběr je devět druhů zbraní a každá má své vlastní silné a slabé stránky, ale jakoukoli zbraň může nosit jakákoli postava. Herní doba je odhadována na něco mezi 30-60 hodinami.

Nastal čas pro návrat do stáje Bandai Namca a představit novou hru ze série Idolmaster. Jeho cena bude pouhých 2296 jenů (něco málo přes 500,-) a půjde o první VR titul série. The Idolmaster: Cinderella Girls Viewing Revolution vyjde v Japonsku 13. října, ale najdete zde pouze tři písně: Onegai! Cinderella, Star!! a Yes! Party Time!!

Trailer

Záběry z hraní

A teď trochu Segy a hry Valkyria: Azure Revolution. Nový díl RPG série Valkyria byl prezentován na Tokyo Game Show trailerem, ve kterém je odkryt příběh této PlayStation 4 a PS Vita hry, vycházející v Japonsku 19. ledna.

Podobně uvedl D3 Publisher na Tokyo Game Show 2016 svou smrtící hru Idol Death Game TV. Jde o trailer, jehož podstatná část je zrecyklována ze srpnového traileru, ale najdete zde novou postavu jménem Hime Asahikawa (dabing Rika Tachibana), což je prý "tak krásná dívka, která se narodí jen jednou za 10 000 let". Idol Death Game TV má v Japonsku vyjít pro PS Vitu 20. října.

A u D3 Publisheru ještě zůstaneme a navážeme opět na zprávu z minulého týdne, týkající se jejich chystaného VR titulu, ve kterém se budete starat o bytový dům a pak hlavně o své tři podnájemnice. Happy Manager vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 na počátku roku 2017 a zde najdete první záběry z hraní a také níže první trailer. Nakonec zde najdete také galerii 25 obrázků ze hry.

D3 Publisher má na kontě ještě jednu novinku v podobě zombie akční střílečky SG/ZH School Girl/Zombie Hunter. PlayStation 4 od Tamsoft se odehrává ve světě Onechanbary, kdy se skupina středoškolaček ocitne uzamčena v jejich škole zrovna v době, kdy propukne zombie nákaza. SG/ZH School Girl/Zombie Hunter vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 až 12. ledna, ale vzhledem k postupnému vydání Onechanbary i na západě, počítal bych v budoucnu s lokalizací. Níže se můžete podívat na první trailer z TGS 2016 a na velkou galerii 39 oficiálních obrázků ze hry.

Opět jen nakouknutím na TGS si připomeneme nový díl série Samurai Warriors od Koei Tecmo a Omega Force, které zde prezentovaly druhým oficiálním trailerem hru Samurai Warriors: Sanada Maru. Zároveň se pak objevilo několik gameplay videí, které byste možná nemuseli minout. První, druhé a třetí najdete v odkazech. Samurai Warriors: Sanada Maru vyjdou v Japonsku pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu 23. listopadu, ale počítá se časem také se západním vydáním v roce 2017.

Capcom konečně přestal vydávat krátká videa s představováním jednotlivých monster z Monster Hunter Stories a vydal pátý oficiální trailer tohoto 3DS RPG, vycházejícího z populární lovecké série. Společnost také oznámila spolupráci s For Kumamoto Projectem, díky čemuž se do hry dostane monstrum Otomon jménem Kuma Ashira a maska Kumamoto pro Nabiru. Monster Hunter Stories mají v Japonsku vyjít pro 3DS 8. října.

A stále se budeme držet her, o kterých jsme mluvili už minulý týden. Na řadě je Sega a trailer na Puyo Puyo Chronicle, tedy jejich chystané akční puzzle RPG pro 3DS. Na Tokyo Game Show 2016 ji předváděly Misako Uno a zpěvačka Chiaki Ito. Uno a Ito vystupují také v traileru a snaží se předvést to, v čem spočívá kouzlo hry, včetně jejích RPG prvků. Dále uvidíme města a dungeony, sbírání předmětů, zkušenostních bodů, kooperaci a třeba i boj. Ten je závislý na dovednostech, vycházejících z původního Puyo Puyo puzzle. Puyo Puyo Chronicle má v Japonsku vyjít pro 3DS 8. prosince.

Obdobně se zmíníme o VR hře od Square Enixu. O té jsme se dověděli taky teprve minulý týden a jde o Kai-ri-Sei Million Arthur VR, vycházející ze série Kai-ri-Sei Million Arthur pro smartphony. Toto RPG, ve kterém budete komandovat postavy sérií příkazů, bude podporovat plnou 360 stupňů perspektivu a nabízí karetní bitvy v 3D dungeonech, doprovázené populárními postavami her. Kai-ri-Sei Million Arthur vyjde pro HTC Vive a další dosud neoznámené platformy na jaře 2017. Ale v Japonsku.

Capcom nám na Tokyo Game Show prozradil něco víc o pokračování série Ace Attorney. Společnost přišla během akce na oslavu 15. výročí série s oznámením hry The Great Ace Attorney 2: Ryunosuke Naruhodo’s Resolution. Platforma nebo datum vydání nebylo oznámeno, ale níže se můžete podívat nejdřív na trailer s oznámením a pak další video, vytvořené na oslavu 15. výročí Ace Attorney.

Recenze ve Famitsu Vol. 1450:

AstralAir no Shiroki Towa (PS Vita) – 8/7/7/7 [29/40] The Banner Saga (PS4) – 8/7/7/8 [30/40] Jotun: Valhalla Edition (PS4) – 7/7/7/7 [28/40] One Piece: Great Pirate Colosseum (3DS) – 8/8/8/7 [31/40] Machinarium (PS4) – 8/8/8/8 [32/40] >Magi-kyun! Renaissance (PS Vita) – 7/7/7/7 [28/40] Nyanyato Mori (3DS) – 5/7/7/7 [26/40] Utawarerumono: The Two Hakuoros (PS4) – 10/8/8/8 [34/40] Utawarerumono: The Two Hakuoros (PS3) – 10/8/8/8 [34/40] Utawarerumono: The Two Hakuoros (PS Vita) – 10/8/8/8 [34/40] Shantae: Risky’s Revenge (PS4) – 8/7/6/7 [28/40] Shantae: Risky’s Revenge (Wii U) – 8/7/6/7 [28/40]

Ve zkratce. PQube vydá netradiční rail střílečku Gal Gun: Double Peace také pro PC prostřednictvím Steamu. 27. září se tak připojí k již existující PS4 a PS Vita verzi a obsahovat podporu Steam karet.

Koei Tecmo oznámilo během Tokyo Game Show 2016 vývoj nového dílu série Nobunaga’s Ambition, na kterém pracují v Kou Shibusawa Productions.

DMM Games a vývojáři z TriFort oznámili PC browser hru a smartphone aplikaci v podobě herní adaptace anime Kabaneri of the Iron Fortress. Vyjít má v Japonsku někdy v zimě 2017a bude se jmenovat Kabaneri of the Iron Fortress the Game. Žánrově má jít o steampunkové survival turn-based bitevní RPG. (Pokud by tato hra na západě niky nevyšla, vůbec by mi to nevadilo. - pozn. autora)

Úplně nakonec se podíváme na debutový trailer od Toei Animation, který představuje anime část nové značky Augmented Reality Girls Trinary, na které spolupracují společně s Gustem, a potažmo tedy i s Koei Tecmo. Hra s tímto názvem bude určena pro chytré telefony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama