Lemon yaki z 34. týdne, aneb losos japonských vývojářů
Novinka Lemon yaki z 34. týdne, aneb losos japonských vývojářů

Lemon yaki z 34. týdne, aneb losos japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1

Několik netradičních zpráv zdobí info o Nights of Azure 2, korejský Idolmaster, další delikventka z Criminal Girls 2 a mnoho dalšího. Třeba hra Birthdays.

Reklama

Dnešní recept na lemon yaki je opravdu jednoduchý. Rybu nasolíme a necháme ji tak 10 minut odležet. Do pánve nalijeme vývar, přidáme olej a rozehřejeme ji. Do této horké směsi položíme lososa a na každý kousek tak čtyři plátky citrónu. Vše zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10 minut. Připravíme si např. okurku, kterou nakrájíme na ozdobné plátky. Lososa po 10 minutách vyjmeme z pánve, ozdobíme okurkou a čerstvými plátky citrónu a podáváme s rýží.

Najedeny? Tak jdeme na hry!

Dnes začneme trochu jinak než videem. Sony Interactive Entertainment Japan Asia oznámila datum a čas konání takové před-Tokyo Game Show akce. Letos proběhne pod originálním názvem 2016 PlayStation Press Conference in Japan 13. září od 16:00 do 17:10 hodin JST (u nás od 9:00). Opět se můžeme těšit na několik předních japonských vývojářů a patrně také oznámení. Loňský ročník přinesl informace o Gravity Rush 2, Yakuze 6, New Danganronpa V3, NiOh, The King of Fighters XIV, Toukidenu 2 a dalších. Tisková konference bude živé vysílání na YouTube kanálu.

Pátá televizní reklama na Personu 5 se točí kolem Anne Takamaki, 16-leté čtvrtinové američanky, která je ve škole díky velmi odlišnému vzhledu často osamocena. Z tohoto důvodu si své blízké přátele ve škole vybírá velmi opatrně. Často je ale mimo školu vídána s hlavním protagonistou hry a Ryuji Sakamotem. Persona 5 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 15. září a 14. února 2017 v Americe a v Evropě.

Sega slibovala na tento týden novinky ohledně Valkyrie: Azure Revolution a skutečně jsme se jich v pátek dočkali. Hra vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 19. ledna a co je zajímavé, Sega potvrdila vývoj PS Vita verze, která má vyjít ve stejný den. První náklad kopií této hry bude obsahovat navíc kód ke stažení další kapitoly Judgment Chapter: Vanargand Formation, odehrávající se jeden den před hlavním příběhem hry. Pokud se pak předběžně registrujete na oficiálních stránkách hry, obdržíte v den vydání hry nový kód pro stáhnutí dalšího příběhového scénáře.

Nejnovější demo hry si budete moci vyzkoušet v září na Tokyo Game Show, kde bude k vidění i nový trailer. Účastníci testování pak obdrží PlayStation 4 kód pro stažení dema Battle Demo Ver. 2.0 jako dárek. To půjde stáhnout na začátku října a pokud již náhodou vlastníte Battle Demo Ver. 1.0, nebudete nový kód potřebovat.

Na pořadu dne je také jedna rarita, kterou má na pod palcem Capcom. Ten vyvíjí ve spolupráci s JR East Japan Planning 3DS hru, ve které půjde využít japonské IC karty. Ty jsou primárně určeny pro placení jízdného ve veřejné dopravě. Přiložením čipové karty k 3DSku, můžete získat body a komunikovat s postavami ve hře a získávat třeba informace o historii dopravy. Hra podporuje 10 typů IC karet: Kitaca, Suica, Pasmo, Toica, Manaca, Icoca, PiTaPa, Sugoca, Nimoca a Hayakakena a objeví se zde více než 9000 stanic.

Za druhou raritkou se přesuneme z Japonska do Koreje. Začátkem roku 2017 se začne vysílat na Amazon Prime pořad Idolmaster.KR. Jde o korejské drama, vycházející z populární herní idol série Idolmaster od Bandai Namca. Seriál ale bude postupně přeložen do několika jazyků, včetně angličtiny a japonštiny. Hrané akční hudební drama má kopírovat sérii Idolmaster úplně ve všem. Líčí vývoj a přátelství K-pop idolů, které "vyrobila" jihokorejská zábavní agentura, velmi se podobající té ze série. Oficiální internetové stránky najdete zde, popřípadě se můžete kouknout na The Idolmaster.KR na YouTube.

Active Gaming Media spustili provoz stránek nazvaných Trust the Ministry. Na stránce bylo možné spatřit siluety známých postav jako je Astro Boy, Black Jack, Phoenix, Dorodoro a Rock (z Metropolis). Také zde bylo možné shlédnout video, končící slovy Edge of Time. Po aktualizaci stránek jsme ale zjistili, že jde o projekt Astro Boy: Edge of Time.

Od 21. září bude možno z japonského Nintnedo eShopu stáhnout free-to-play titul Digimon Universe: Appli Monsters Cyber Arena. Ve hře si můžete projít úvodní části připravované Digimon Universe: Appli Monsters (bude v prodeji v krabičce, ale datum ještě neznáme). Budete mít také možnost bojovat se svými přáteli a každodenním hraním získáte jako bonus různé předměty. Podle informací pak budou data z free-to-play hry kompatibilní s jejím krabicovým protějškem. Navíc zde neexistuje omezení, kolikrát můžete bezplatnou verzi spustit a tak se půjde dopředu hodně vybavit. Titul je také kompatibilní s Appmon čipy.

A teď něco opravdu zajímavého. Šéf Toybox Inc., Yasuhiro Wada, tvůrce série Bokujou Monogatari (Harvest Moon/Story of Seasons), uveřejnil na svém Twitteru začátkem týdne zajímavý obrázek s textem: "Konečně budu moci oznámit svou novou hru!... ...Vzhledem k tomu, že vám toho nemůžu moc říct, zaměstnejte svou představivost těmito modely." Poslední vydání časopisu Famitsu odhalilo, že jde o hru s předběžným názvem Birthdays, na které Wada pracuje společně s Arc System Works. Birthdays hráčům dovolí vytvářet a neustále vyvíjet a měnit životní prostředí nových zemí, kde se budou také po čase rodit živé bytosti. Poprvé hru uvidíme v hratelné podobě v září na Tokyo Game Show.

První obrázky se už ale objevily online na Famitsu, ale my vám nabídneme raději ty oficiální. Japonský vydavatel Arc System Works totiž stihl oznámit, že bude hra prostřednictvím NIS America vydána i v Severní Americe a Evropě (termín je v jednání). V Japonsku ale vyjde Birthdays pro PlayStation 4 19. ledna a níže se můžete podívat na první trailer a slibované obrázky ze hry.

V posledním vydání Dengeki PlayStation jsme mohli objevit také několik novinek o free-to-play karetní hře Nep-Nep Connect: Chaos Champuru od Compile Heart pro PS Vitu. Nep-Nep Connect: Chaos Champuru se odehrává ve světě propojených rozměrů Gyaos. Hlavní hrdinka Yurina vyráží do světa sbírat zlaté Fragmenty s cílem odstranit hrozbu Chaos Energy, která postupně mění mysl bytostí. V této hře se postupně objeví více než 100 postav z různých her Compile Heart. Časopis také odhalil novou postavu jménem DCD, což je zkratka pro Dimension Chaos Device. Je to forma života s krystalizovaným tělem, ve kterém se usídlila chaos energie. Časopis také potvrdil Chaos verze postav ze série Neptunia: Purple Sister, Black Heart a White Heart a Kyouka z Omega Quintetu.

Dále nás dnes čeká video z SD Gundam G Generation Genesis od Bandai Namca s původním Gundamem (z Mobile Suit Gundam) a pilotem Amuro Rayem. Série G Generation se skládá ze dvou typů her: Relive the Original Works, kde najdeme (SD Gundam G Generation, SD Gundam G Generation-F, SD Gundam G Generation Spirits G-Spirits) a pak takzvaný Break, nabízející cross-overy mezi jednotlivými generacemi (SD Gundam G Generation Wars, SD Gundam G Generation World, SD Gundam Generation Overworld). SD Gundam G Generation Genesis vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 22. listopadu a následně koncem roku ve zbytku Asie také v angličtině. Ke Gundanům se ale ještě vrátíme později.

Poslední Famitsu a Dengeki PlayStation také přinesly první podrobnosti o hře Blue Reflection: Sword of the Girl Who Dances in Illusions (na což jsme v posledním přehledu novinek upozorňovali), tedy o novém titulu od Gustu pro PlayStation 4 a PS Vitu. Design postav zde má na starosti Mel Kishida, který dříve dělal na hrdinech pro Atelier Rorona, Atelier Totori a Atelier Meruru. Blue Reflection je třetí částí projektu Beautiful Girls Festival od Gutsu, přičemž prvním Atelier Firis: The Alchemist of the Mysterious Journey a druhým projektem je Nights of Azure 2.

A u Nights of Azure 2 s podtitulem Bride of the New Moon chvíli zůstaneme. Pokračování je určeno pro PlayStation 4 a PS Vitu a vypráví nový příběh, který složitě spojuje emoce tří dívek. Hru produkuje Keisuke Kikuchi, režíruje Hiroshi Kataoka (třeba Samurai Warriors Chronicle) a na scénáři pracuje režisér Makoto Shibata (série Fatal Frame a Kagero). Na vývoj pak dohlíží Junichi Fujisaku z Production I.G. a design postav navrhuje Yoshiku. Zatímco Dengeki online ještě neuvádí datum vydání, předchozí únik mluví o datu 22. prosince pro Japonsko ve verzích pro PlayStation 4 a PS Vitu.

Hlavními postavami jsou Alushe Anatoria (Jednoduchá dívka, která dává před slovy přednost akci. Je polovičním démonem a bojuje za záchranu Liliany.), dále Liliana Selphin (Laskavá dívka, vybrána jako Bride of Time. Nedokáže nikoho diskriminovat, ale v jádru je velmi silná.) a nakonec je zde Ruhenheid Ariarod (Alushina a Liliannina kamarádka z dětství. Zastává funkci Holy Knight a je horkokrevná a poněkud arogantní.).

Alushe je rytíř Curie a strážkyně Liliany a její přítelkyně z dětství. Poté, co se obě dívky dostanou do Curie, zjistí, že se bude muset Lilianna vzdát svého života jako oběť bohyni měsíce. Alushe pak umírá v boji proti mocnému démonu, ale je vzkříšena jako poloviční démon.

Co se týče souvislosti s předchůdcem této hry, Nights of Azure, setkáme se opět s herními systémy, jako jsou Servanti a půjde o stejně láskyplné, apokalyptické a temné fantasy, ale celkově má hra navodit úplně jiný pocit.

O akčním puzzle RPG jménem Puyo Puyo Chronicle už tady mluvíme asi 2 týdny, ale konečně až teď se na ni můžeme podívat v pohybu díky Sega-Nama live streamu. Hra sleduje osudy Arle a Carbuncle, kteří jsou nasáti do tajemné knihy a posláni do nového světa. Tady se setkají s tajemnou dívkou jménem Allie a ta Arle tvrdí, že je hrdina. Od tohoto okamžiku nastává dobrodružství plné průzkumu, bitev a plnění úkolů. Puyo Puyo Chronicle má v Japonsku vyjít pro 3DS 8. prosince.

10. října vydávají No Goblin zajímavou hru, která asi nebude mít šanci uspět jinde než v Asii. Jde o hru 100ft Robot Golf pro PlayStation 4, distribuovanou digitálně. Vašim úkolem bude v podobě obřího robota hrát golf, při kterém ale můžete zničit město. Po 13. říjnu, až vyjde PlayStation VR, bude hra rozšířena o režim virtuální reality, kdy budete moci na vrcholu robotů jezdit.

Trochu oddechu si dáme u úvodního filmečku ze hry Utawarerumono: The Two Hakuoros. Aquaplus zde také představuje úvodní skladbu Hikari od Suary, kterou také najdete zde. Utawarerumono: The Two Hakuoros vyjde v Japonsku pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu 21. září.

A protože je různých Gundamů, morfujících Strážců vesmíru vždycky málo, spustilo Bandai Namco teaser stránky jejich nové hry pro 3DS, což bude side-scrolling akční věc jménem All Kamen Rider: Rider Revolution. Hra nabídne různé generace Kamen Rider postav, včetně takových jako Kamen Rider 1, Amazon, Super-1, Kuuga, Ouja, Forze, Meteor, Gaim, Drive, Mach, Chaser, Ghost, Specter a Ex-Aid. Vyjít má v Japonsku někdy v zimě.

A ještě jednou podobně. Bandai Namco totiž připravuje další nový stahovatelný obsah pro Gundam Breaker 3. Na oficiálním Twitter účtu se dočteme: "Nadále tvrdě pracujeme na stahovatelném obsahu pro Gundam Breaker 3 pro PS4 a PS Vitu. Celkový objem přidaného scénáře bude pravděpodobně ve stejném rozsahu, jako původní hlavní příběh. K dispozici budou i nové hratelné Gunpla." V dalším tweetu pak ještě bylo potvrzeno, že tvůrci plánují dodat do hry další stahovatelný obsah v podobě Gundam Build Fighters: Try Island Wars‘ Scramble Gundam.

NIS America nám vydali nový trailer k chystané shoot'em up akci Touhou Genso Rondo: Bullet Ballet, zaměřený na hratelnou postavu jménem Yukari. Yukari je nepolapitelný ženský yokai, který se vždy náhle objeví prakticky z ničeho. Jako jeden z nejstarších a ještě žijících yokaiů v Gensokyo, je i ona velmi silná. Touhou Genso Rondo: Bullet Ballet má v Evropě vyjít v krabičce i digitálně pro PlayStation 4 už 9. září.

Minulý týden byly spuštěny stránky s odpočtem a dnes můžeme říct, že další novinkou od Bandai Namca je free-to-play Kingdom: Seven Flags pro iOS a Android, vycházející z mangy a anime Kingdom. Vyjít má vyjít v Japonsku v roce 2016 a předběžná registrace je už nyní k dispozici na oficiálních internetových stránkách.

Jádrem hry jsou obří bitvy, které dohromady smíchají mnoho různých vojenských důstojníků a vojáků, kdy budou hráči velet armádě až 10 000 mužů. Má se zde objevit opravdu velké množství postav z mangy a anime včetně Xin Li Mu, Ou Ki Pang Nuan, Ying Zheng, a Lu Buwei. Vytvoříte si tedy svůj vlastní "tým snů", přičemž každý vojenský velitel má své vlastní efektní speciální pohyby, kterými může ničit celé části nepřátelských armád, posílit své spojence nebo cokoli jiného.

Chybět dnes nebude ani další z delikventek, které potřebují ve hře Criminal Girls 2: Party Favors reformovat. Dnes nám NIS America nabízí Yurine Kazato, které je popisována jako "ditsy". Přeložit by se tento výraz dal jako hyperaktivní blondýna, nebo jako “dívka, která si dneska zapomněla vzít své prášky”. Na druhou stranu má Yurine uklidňující úsměv, je veselá, ale taky pěkně sobecká. Criminal Girls 2: Party Favors vychází v Evropě pro PS Vitu 23. září.

Nippon Ichi Software nám vydal první trailer na chamtivou princeznu. Koukněte se tady, jak vypadá jejich nově oznámené akční RPG The Princess is Money-Hungry, odehrávající se ve světě, kde jsou peníze vždy na prvním místě a znamenají totální moc nad všemi a vším (Že bych se koukal z okna? - nejapná poznámka redaktora). Hra v Japonsku vychází pro PS Vitu 24. listopadu.

A jen ve zkratce. Poslední vydání Famitsu odhalilo RPG Maker Fes pro 3DS. Jde opět o principiálně stejnou hru jakou je populární PC aplikace hry na hrdiny, která dovoluje vytvářet vlastní RPG bez znalosti programování. Vychází 24. listopadu a kouknout se na ni můžete zde.

5pb. oznámili přípravu hry Re:Zero -Starting Life in Another World- Death or Kiss. Jde o vizuální román podle manga a anime série, ale neznáme ani datum vydání a ani platformy. Stránky hry najdete zde.

Konami oznámilo hru Jikkyou Powerful Pro Baseball Heroes pro 3DS, což má být poslední díl jejich sportovní herní série Powerful Pro. Vyjít má v Japonsku letos v zimě.

Kadokawa Games oznámili odsun vydání Demon Gaze II z původně plánovaného 13. října na 29. září. Ale aspoň se můžeme podívat na druhý, ale tentokrát rozšířený trailer. Na shledanou příště!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama