Deus Ex neumírá, ale opravdu si na něj počkáme
Deus Ex Novinka Deus Ex neumírá, ale opravdu si na něj počkáme

Deus Ex neumírá, ale opravdu si na něj počkáme

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Ve studiu Eidos Montreal dostává momentálně přednost Shadow of the Tomb Raider, The Avengers a třetí projekt.

Reklama

Jakmile vyšlo najevo, že vývoj nedávno oznámeného Shadow of the Tomb Raider vede kanadské studio Eidos Montreal, znovu se začaly množit obavy spojené s budoucností série Deus Ex. Tu v Eidos Montrealu velmi úspěšně resuscitovali s výborným počinem Human Revolution, na nějž navázali s méně úspěšným Mankind Divided. Není to tak dávno, co nás vedení Square Enix ujišťovalo, že Deus Ex žije, dokonce už vznikají plány na pokračování, ale jeho tvůrci dávají přednost jiným projektům. A jak se zdá, situace se od té doby nezměnila.

Server PCGamesN zpovídal Davida Anfossiho, šéfa studia Eidos Montreal, v souvislosti s Shadow of the Tomb Raider, a přirozeně musela přijít řeč i na Deus Ex. Anfossi následně prohlásil, že potvrzuje, že série Deus Ex není mrtvá. I on ale dal jasně najevo, že pokračování příběhu Adama Jensena je v pořadí a v tuto chvíli dostávají přednost jiné projekty.

"Deus Ex je samozřejmě značka studia. Všem nám na té sérii záleží, ale nemůžeme dělat na všem, víte? Takže máme Shadow of the Tomb Raider, máme tu spolupráci s Crystal [Dynamics] na The Avengers a máme ve vývoji třetí hru, takže to je pro nás v tuto chvíli dost."

Na další Deus Ex si tedy opravdu počkáme a před ním dojde minimálně na Shadow of the Tomb Raider, který vyjde 14. září, a The Avengers, k jejichž odhalení dojde během letošního roku, možná už na černové výstavě E3. Před novým Deus Ex dojde i na další projekt Eidos Montrealu, i když ještě nevíme, o co půjde. Dříve se však spekulovalo o hře na motivy Strážců Galaxie (Guardians of the Galaxy) od Marvelu. Někteří by mohli doufat i v dalšího Thiefa, ale byl to právě David Anfossi, kdo naděje na vývoj dalšího dílu před nějakou dobou smetl ze stolu.

Skutečnost, že před dalším Deus Ex dojde na tři další projekty, je bohužel dost jasným znamením toho, že na hru dojde nejdříve za několik let. Prozatím si tak musíme vystačit s přesvědčením, že se Adam Jensen jednoho dne vrátí. To se následně objevilo i na Twitteru, na němž se tvůrci vyjádřili, že jsou vděční za pokračující podporu fanoušků a že všichni ve studiu Eidos Montreal milují Deus Ex tak jako oni.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama