Disco Elysium se dočká české lokalizace
Disco Elysium Novinka Disco Elysium se dočká české lokalizace

Disco Elysium se dočká české lokalizace

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podívejte se na ukázku překladu.

Reklama

Oceňované detektivní RPG Disco Elysium z roku 2019 se bohužel při svém vydání oficiální české lokalizace nedočkalo. Hra disponuje velkým množstvím textů a dialogů, které navíc vyžadují opravdu dobrou znalost angličtiny. Nemalé procento českých hráčů by proto mohlo ocenit již delší dobu vznikající neoficiální češtinu pro PC verzi od skupiny PH Squad.

Tým pod vedením překladatele s přezdívkou Paras na webu Prekladyher.eu zveřejnil nové informace o překladu, ve kterých prozrazuje, že je v tuto chvíli přeloženo 80 % textů. Lokalizace vzniká pro kompletní vylepšenou verzi hry s přízviskem Final Cut, která vyšla v roce 2021.

„Zdravím všechny naše fanoušky. S radostí vám všem přináším nejnovější posun našeho překladu. Nacházíme se zhruba na 80% hrubého překladu, tedy vidíme světlo na konci tunelu. Pokud se nestane nic nepředpokládaného, tak bychom mohli v létě začít testovat a během podzimu/zimy vydávat. Nebudu vám dopředu slibovat žádné termíny, jelikož se v životě každého překladu může stát spousta věcí,“ uvádí autoři.

Zároveň došlo prostřednictvím Youtube kanálu Karporace ke zveřejnění v součtu více než dvouhodinové ukázky z hraní. Níže se tak můžete podívat na aktuální podobu a kvalitu překladu. Bližší informace o samotné hře Disco Elysium můžete načerpat přečtením naší recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama