Dneškem neoficiálně začíná "E3 sezóna"
Novinka Dneškem neoficiálně začíná "E3 sezóna"

Dneškem neoficiálně začíná "E3 sezóna"

Martin Zavřel

Martin Zavřel

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Připoutejte se, herní rok 2021 nabírá rychlost!

Reklama

Začalo to už několik dní zpátky. Do mého kalendáře postupně přibývaly poznámky o termínech embarga na shlédnuté (uzavřené) prezentace a oznámení různých streamů jednotlivých her. Nejprve jsem neviděl souvislost, ale jakmile mi začalo docházet místo na poznámky k dnešnímu dni, bylo najednou vše jasné: z nějakého důvodu se celá řada herních vydavatelů rozhodla, že právě dnes je ideální den na to, aby na nás vrhli celou řadu oznámení a prezentací her, z nichž by některé vydaly na samostatnou událost týdne. Je to tím zvláštnější, že se to děje takhle blízko před plánovanými velkými show.

Plánované prezentace na čtvrtek 27. května:

Nebudu vůbec překvapený, pokud se vyrojí ještě další. Co za tím stojí? Proč si všichni vybrali zrovna dnešní den? Popravdě nevím. Kdybych měl hádat, napadlo mě nějaké klíčové odhalení některého z majitelů platformy - pokud například PlayStation plánuje ukázat více her na dnešní State of Play (ještě pořád nevíme, zda Sony chystá nějakou vlastní velkou "E3 show"), dávalo by smysl, že zároveň rozjedou jejich propagaci také vydavatelé daných titulů. Nebo je možné, že to souvisí s čtvrtletním plánováním vydavatelů či akciovým trhem. Stejně tak si umím představit, že za tím stojí prostě obava, aby jednotlivé hry nezapadly v té "divočině" prezentací a show, která se na nás chystá v červnu.

Samotná E3 show jako taková již nějakou dobu poněkud ztrácí svůj lesk a třeba letos se k ní nepřidají PlayStation, EA ani Activision Blizzard. Místo toho se dočkáme, podobně jako loni, série souběžně načasovaných prezentací jednotlivých vydavatelů a herních médií, napříč kterými budou všechna ta herní oznámení či ukázky poněkud rozmělněny. Nic to ale nemění na skutečnosti, že první polovinu roku s její největší hrou (Resident Evil Village) máme za sebou a celý svět čeká, na jaké herní trháky se můžeme těšit pro letošní (před)vánoční sezónu, kdy by snad už i těch nových konzolí mělo být mezi lidmi poněkud více.

Tak nebo onak, dnešek bude pestrý a pro hráče docela slavnostní. Užijte si to s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama