Drsným podmínkám na planetě budeme čelit začátkem roku
The Solus Project Novinka Drsným podmínkám na planetě budeme čelit začátkem roku

Drsným podmínkám na planetě budeme čelit začátkem roku

Michal Burian

Michal Burian

3

To vyjde Early Access verze The Solus Project pro PC a Xbox One.

Reklama

Pokud máte rádi survival hry, tak jistě nebudete mít problém si vzpomenout na The Solus Project od švédského studia Teotl a české společnosti Grip Games. Pokud byste přece jen zapomněli, tak vám připomeneme, že se tahle hra soustředí na prozkoumávání nehostinné a neobydlené planety, kde budete čelit neuvěřitelně drsným podmínkám. Prát se budete se změnou teplot (od extrémní zimy až po extrémně vysoké teploty), velkými přílivy a odlivy, silným větrem, hustou mlhou a dalšími desítkami proměnných. Ty budou ovlivňovat všechno, ať už na planetě nebo v atmosféře.

Nedávno jsme se dozvěděli, že hra vyjde v předběžném přístupu už na začátku příštího roku. K dostání bude na Steamu, GOG a Xboxu One přes Game preview program. Cena zatím stanovena nebyla.

„Jsme opravdu rádi, že The Solus Project byl přijat do Game Preview programu Xbox One a vyjde současně s Early Access verzí na Steamu,“ neskrýval radost Jan Cabuk, CEO v Grip Digital. „Hra se bude vyvíjet přímo před očima hráčů. Postupně budeme přidávat nové úrovně a budovat velký svět,“ dodal Sjoerd De Jong, generální ředitel Teotl Studios.

Plná verze je potom naplánovaná na druhé čtvrtletí roku 2016 ve verzích pro PC a Xbox One. Hru pohání technologie Unreal Engine 4.

Na závěr se sluší dodat, že na nehostinnou planetu se dostaneme poté, co lidstvo dvacet let hledalo ve vesmíru novou planetu, kde by mohlo znovu žít. Země je totiž na pokraji zkázy. Něco se ale pokazilo, členové týmu jsou mrtví, vybavení bylo rozprášeno a vy nemáte jak komunikovat s hlavním střediskem na Zemi. Jste tak na planetě sami. Jediným nepřítelem bude planeta sama, respektive její drastické klimatické změny. Možná by hře slušel multiplayer, ale zatím je v plánu pouze singleplayer.

„Planeta je váš nepřítel. Bude vás chtít zabít tornády, bouřkami, výbuchy sopky, meteority, extrémními změnami teploty a tak dále. Musíte prozkoumat tajemství neznámé planety a obnovit komunikaci," dočteme se ve starší tiskové zprávě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama