The Solus Project – fotoseriál z jiného světa
Speciály The Solus Project Článek The Solus Project – fotoseriál z jiného světa

The Solus Project – fotoseriál z jiného světa

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

13

Dech beroucí záběry z dosud nezmapovaného survivalu.

Reklama

V průběhu minulého měsíce na Steam vstoupila nová okouzlující singleplayerová survival adventura The Solus Project. Přestože vývojáři na svém projektu pracovali již pár let, nevydali ho jako plnohodnotný titul. Místo toho zvolili cestu Early Accessu, která jim dala možnost celek vyladit. Na rozdíl od ostatních tvůrců nechtějí v těchto stojatých vodách setrvat dlouho, takže tu pro vás máme místo preview krátký fotoseriál, zachycující výjevy a momenty z dosud nezmapovaného světa.

Hledání naděje

The Solus Project se odehrává v budoucnosti. Země už to má dávno spočítané. Tragické zničení planety přežilo jen malé procento populace, které se přesunulo do vesmíru. Lidstvo potřebovalo najít nový domov, a tak vyslalo do všech koutů galaxie průzkumné lodě. A má postava seděla v jedné z nich.

Ne všechny plány lidského druhu šly ale dle jeho představ. Minimálně havárii a pád na povrch neznámé planety Gliese-6143-C nikdo nečekal. Můj charakter naštěstí destrukci lodi přežil, takže jsem si mohl užít okouzlující pohled na dopadající trosky mého korábu. Sledování vesmírného odpadu mě extrémně unavilo. Po krátkém odpočinku jsem se pustil do zkoumání raketového motoru a zbytků lodi.

Den a noc na planetě Gliese-6143-C netrvaly dlouho, díky tomu jsem si mohl užít jak slunečné poledne, tak i měsíčním světlem zalitou noc během pár minut. Pohled na rychle se měnící denní dobu byl fascinující.

Noc nebyla zrovna z nejteplejších, tím pádem bylo nutné najít bezpečný úkryt. První útočiště mi poskytla jeskyně plná zajímavě vypadajících struktur a ornamentů. Krom nich jsem v ní objevil také vstup do katakomb vystavěných původními obyvateli planety.

V útrobách podzemního komplexu jsem nalezl řadu pastí, nášlapných zařízení a nástěnných maleb. Spleť chodeb plná temnoty a nástrah měla hodně hutnou atmosféru. Jejich průchod v nočních hodinách nebyl zrovna příjemnou záležitostí.

Cesta skrz ruiny a potemnělé chodby nebyla naštěstí dlouhá, takže jsem se brzy dostal na čerstvý vzduch, jenž mi nabídl krásný výhled na mořský břeh a vzdálený větrný mlýn. Znovu mě zastihla noc. V jejím průběhu má postava díky meteoritickému roji málem přišla o život. Před jistou smrtí jí zachránila jeskyně, v níž u hořícího ohně nalezla tělo člena své původní posádky. Spánku jsem se přes nebožtíkovu přítomnost neubránil.

Krátký odpočinek a teplo ohniště mi do žil vlily novou energii. Díky tomu jsem mohl pokračovat ve svém dobrodružství. Následující minuty mi značně znesnadnila bouře, která se na mě po opuštění jeskyně nalepila jako žvýkačka na botu. A aby toho nebylo málo, začaly znovu padat meteority, které mi celkový postup rozhodně neulehčily, jeden z nich mě prakticky zasáhl. Smrt se blížila. Naštěstí před mým skonem vyšel měsíc, takže jsem odešel z herního světa s úsměvem na rtu.

Mou smrtí minimálně toto dobrodružství končí. Přesné vydání survival adventury The Solus Project prozatím nebylo pevně stanoveno. Plné verze bychom se měli dočkat v průběhu následujících dvou měsíců. Pokud tvůrcům půjde práce tak dobře jako doposud, určitě se máme na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama