Dubnové ohlédnutí šéfredaktora
Speciály Novinka Dubnové ohlédnutí šéfredaktora

Dubnové ohlédnutí šéfredaktora

Martin Zavřel

Martin Zavřel

3

Úsvit nové generace.

Reklama

Zatímco na začátku měsíce jsme se mohli radovat ze dvou vysoce očekávaných remaků kultovních her a za pomoci současné generace herních platforem tak oslavit herní historii, ve druhé polovině již kousek po kousku začalo svítat na nové časy a přicházející novou generaci konzolí.

Playstation 5 odhalil svůj DualSense ovladač, Ubisoft nám naložil první várku oficiálních informací a upoutávek na cross-platform Assassin´s Creed Valhalla a Xbox oznámil odhalení Xbox Series X her od partnerů na příští týden, čímž víceméně zahájil "oficiální náhradu" tradičních E3 konferencí. Zároveň ale zmínil, že hry z interních studií uvidíme zřejmě až v létě. Obávám se, že místo tradičního nabitého týdne se letos většiny odhalení nejspíš dočkáme po menších dávkách, víceméně nahodile.

Každopádně než staré železo odložíme, ještě nás čekají lahůdky typu The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima nebo Cyberpunk 2077. Tu první z nich nám ale docela zkazil masivní únik, kterého se bohužel chopily tisíce odpůrců Playstationu či feminismu a velmi aktivně jej nyní postují úplně všude - např. do komentářů k jiným herním článkům nebo videím, které s tím vůbec nesouvisí. Pokud se vám povede do vydání hry těmto spoilerům uniknout, máte můj upřímný obdiv. Samozřejmě zde ale platí, že někdy je cesta důležitější než cíl a neměli bychom hru soudit (nebo dokonce odsoudit) na základě jednoho (nebo čtyř) klipů, vytržených z kontextu.

Vraťme se ale k tomu, jaký byl ten měsíc tady, na Zingu. Kromě jiného jsme zde (po domluvě v redakci) vyhlásili poměrně nelítostnou válku zmíněným únikům (konkrétně v diskuzích pod články), takže se jim prosím vyhněte i nadále.

Jinak to byl další příjemný měsíc s vysokou návštěvností, za kterou jsme vám moc vděční. Děkujeme.

Mezi naše hlavní články tento měsíc patřily:

Recenze

The Complex

Final Fantasy VII Remake

Dubnové ohlédnutí šéfredaktora

Predator: Hunting Grounds

SnowRunner

Gears Tactics

Srovnávací Recenze Zombie Army Trilogy

MotoGP 20

Tharsis

Resident Evil 3

Dubnové ohlédnutí šéfredaktora

Fallout 76: Wastelanders

In Other Waters

Srovnávací Recenze Moons of Madness

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Hearthstone: Ashes of Outland

Control: The Foundation DLC

Preview

Dojmy z hraní Resident Evil: Resistance

Dojmy z hraní Enlisted

Dojmy z hraní Mount and Blade II: Bannerlord

Dojmy z hraní Vigor pro Nintendo Switch

Dubnové ohlédnutí šéfredaktora

Dojmy z hraní Soulborn

Dojmy z uzavřené bety Guilty Gear -Strive-

Dojmy z hraní Valorant

Speciály

Světový sport se přesouvá do online prostředí

Outward – milostný dopis Gothicu

Prodeje her stoupají, ale výroba klesá

Dubnové ohlédnutí šéfredaktora

Jeden z nejlepších raidů v akčních hrách

Čeští vývojáři v zahraničí: Miloš Jeřábek

Komiks: Bloodborne

Kromě toho samozřejmě naše video sekce každou neděli v poledne nadělila stručné shrnutí nejzajímavějších událostí týdne na našem Youtube a Seznam TV. Navíc jsme docela stylově oživili také náš Instagram.

Na květen nám, opět, všemožné úniky slibují odhalení vzhledu nového Playstationu a startovních her pro něj... ale s ohledem na reklamu anglického červnového Oficiálního Playstation Magazínu (slibují tam na začátku června rozebírat PS5 hry) to vypadá, že se tentokrát už opravdu dočkáme.

Dubnové ohlédnutí šéfredaktora

Po stránce samotných her nás sice nečekají nějaké vytoužené trháky, ale často mohou i menší hry příjemně překvapit. Obzvlášť, pokud jde o velmi slibnou hororovou adventuru, zasazenou do českých lesů a vytvořenou českýma ručičkama.

Dubnové ohlédnutí šéfredaktora

V zákulisí přitom horlivě diskutujeme, jak po ukončení karantény nastartujeme ony nové projekty, které nám byly nečekaně zaříznuty v březnu celosvětovou situací.

Držte nám palce - a buďte u toho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama