Earth Defense Force: Insect Armageddon – čím větší nepřátelé, tím více střílení
Speciály Earth Defense Force: Insect Armageddon Článek Earth Defense Force: Insect Armageddon – čím větší nepřátelé, tím více střílení

Earth Defense Force: Insect Armageddon – čím větší nepřátelé, tím více střílení

Daniel Kremser

Daniel Kremser

1

Velcí bossové, nikdy nekončící střílení a lékárničky. Jaký dojem si hráč odnesl z předváděčky téhle staré dobré střílečky?

Reklama

Název Chikyuu Boueigun evropskému hráči moc neřekne, ale když přihodíme ještě jména jako Monster Attack, Global Defense Force a Earth Defence Force, určitě se najde někdo, kdo už je doma. A proč vám tady tuhle lekci herního dějepisu nabízíme? No přece protože se na plodné E3 objevil i nástupce Earth Defense Force 2017 s podtitulem Insect Armageddon.

Vlastně se nejedná o pokračování v tom pravém slova smyslu, ale spíše o spin-off. Insect Armageddon prostě vzdává holt původní hře a ponechává všechny věci, jež fanoušci tolik milovali na svém místě. A jak na tenhle kousek reagovali lidé přímo v Los Angeles?

Ještě, než se vrhneme do bitevní vřavy, je potřeba se patřičně vybavit. No přece do boje nevyrazíme v tričku a kraťasech a ještě k tomu bez kvéru. Takže na výběr je rychlý a hbitý voják, taktik schopný stavět útočné věže a klást miny nebo pěkně tvrďácký obrněnec s energetickým štítem. Volba je jen čistě na hráči podle toho, jaký herní styl preferuje a s čím mu to půjde líp.

Tady pomůže jedině těžký kalibr

Demo bez jakýchkoli skrupulí začalo rovnou druhou kapitolou a než se hráč spolu s několika obstojnou inteligencí ovládanými spolubojovníky vůbec stihne rozkoukat, už musí bojovat o holý život. Hmyzáci jsou jak se patří dotěrní a nebýt pekelně účinných automatických zbraní, zřejmě už bychom se dávno váleli pod drnem.

Nepřátelé se ale nedají jen tak odradit a záhy po zpackaném útoku již na nebohé vojáky vytahují bojové lodě. To si žádá stejný přístup i na opačné straně barikády, a tak útočnou pušku měníme za raketomet a pálíme přímo na hangáry, které jsou jak známo nejslabším místem vesmírných plavidel.

Robotický pavouk umí pěkně potrápit

Ty však nebyly jediným esem v rukávu nepříjemně dotírajících nepřátel. Daleko větší problémy totiž začal působit obří robotický pavouk, který svými smrtonosnými lasery rozséval zkázu v řadách našich bezejmenných spojenců. Tahle část si vyžádala vyvinutí alespoň minimální mozkové aktivity. Než jsme totiž mohli pavouka skolit, musela se odhalit jeho slabina, kterou nebylo nic jiného, než vražedný laser. Stačilo odbouchnout generátory a prácička byla hotová.

Tedy ne tak docela. Tahle taktika si totiž vyžádala dost zdraví i na naší straně, ale aspoň jsme mohli zjistit, jak to chodí s léčením. Nenajdete tady žádné automatické uzdravování, jež v poslední době tak letí. Zde se to ještě dělá postaru pomocí lékárniček. Naštěstí ale většinou lékárničku mají i počítačem ovládaní spolubojovníci, kteří se nikdy nezdráhají vám vlít novou krev do žil.

Dokonce si i zalétáme

Druhá prezentovaná ukázka nás tentokráte vtělila do vojáka nesoucího speciální brnění s jet packem. Ovládání je údajně vyladěné a i rychlé změny směru nečiní problém. Kromě vychytaného jet packu se hráči do ruky za celou kampaň dostane na 300 různých zbraní, raketometem počínaje a ostřelovačkou konče.

E3 demo končilo střetem s obřím mechem, který se ukázal být neskutečně odolný a ani bleskurychlé přesuny a střelba ze zálohy ho moc nepocuchala. Zato jeho údery dávaly vojákům pěkně zabrat. Ale jak to dopadlo, si už bude muset každý zjistit sám během hraní.

Třeskutá zábava

Jak demo ukázalo, Insect Armageddon se na trh chystá vtrhnout především s frenetickou kampaní plnou ohromných nepřátel a velkou kupou střílení. Nezapomíná se ale ani na multiplayer a dostane se dokonce i na survival módy. Všichni, které tenhle mix zaujal, se tak mohou začít těšit na začátek července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama