Homefront – Amerika v úzkých
Preview Homefront Článek Homefront – Amerika v úzkých

Homefront – Amerika v úzkých

Marcus

Marcus

Studio Kaos se pouští do svého druhého velkého projektu, který nás zavede do příběhu, kdy je Amerika ve velkém problému. Opět.

Reklama

Vývojáři ze studia Kaos toho na svém kontě zatím moc nemají. Jediným jejich velkým titulem je Frontlines: Fuel of War, což rozhodně nebyla špatná hra, ale žádná extra hodnocení také nepobrala. Nyní v Kaos pracují na akci Homefront, a ta zatím podle prvních informací vypadá jako hodně nadějný projekt.

Jak to vše začalo

V Homefront se podíváme do nepříliš vzdálené budoucnosti roku 2027. Konflikt mezi Severní a Jižní Koreou skončil drtivým vítězstvím KLDR, pro kterou se Korejský poloostrov stal příliš malou ulitou. Proto se rozhodne k překvapivému kroku a napadne Spojené státy. Ty se již několik dlouhých let prokousávají drtivou energetickou krizí, a tak je útok vojáků KLDR jen posledním hřebíčkem do rakve. Americká armáda je poražena a vojáci KLDR tak mají volnou cestu k převzetí moci nad USA. Jenže stále existuje malá naděje díky několika jedincům, kteří se sjednotili a založili „odpor“.

Příběh by mohl být o to zajímavější, že se na něm podílí i John Millius, který spolupracoval na filmovém trháku Apocalypse Now a Red Dawn.

V kůži Connora Maceya

Na začátku hry se probouzíme v kůži vojáka jménem Connor Macey uprostřed typického amerického rodinného domku. Kolem jsou samé díry od střel a opodál se tyčí větrný mlýn, zkrátka klasický obrázek amerického městečka. Příliš nevíme, co se děje, a tak nás do situace uvede muž oděný do khaki oblečení. Na vysvětlování není moc času, a tak se jen dozvídáme, že Korejci tu budou co nevidět a bude lepší, když se přesuneme na bezpečné místo.

Jen o pár chvil později se z poklidného městečka stává bitevní vřava plná výbuchů a svištících kulek. Hra plynule přechází z dialogového módu do hracího režimu a můžeme se tak začít plně soustředit na přijíždějící nepřátele. Atmosféra nyní trochu připomíná Call of Duty 4, ze kterého autoři jistě čerpali inspiraci. Nepřátel je velké množství, a tak nám nezbývá nic jiného, než se skrýt za barel a jen zřídka opětovat palbu. V současnosti je velmi oblíbený automatický uzdravovací systém, jenž se samozřejmě objeví i v Homefront. Vývojáři tak nemusejí přemýšlet nad tím, kam uložit lékárničky nebo vymýšlet systém nový. Když pár metrů od nás vybouchne střela z RPG, zvuk se ztlumí, obraz zvýrazní, ale po pár okamžicích můžeme znovu vyběhnout s plným zdravím.

Aktivace a ovládání Goliatha

Jedním z prvních úkolů, které ve hře dostaneme, bude aktivace Goliatha. Jedná se o šestikolový obrněný vůz s raketometem na střeše. Neovládá ho umělá inteligence, nýbrž my pomocí speciálního laseru umístěného na samopalu. Díky tomu si tak rychle uděláme pohyblivý štít a odstraníme dotěrné vojáky i nepřátelskou techniku. Kromě Goliatha se nám do rukou dostane i několik ovladatelných robůtků, letadel, helikoptér i pojízdných vozidel. Tvůrci spolupracují s lidmi z dokumentární série „Future Weapons“, takže můžeme očekávat několik hodně zajímavých kousků. Sami vývojáři pak říkají, že se ve hře setkáme jak se současným arzenálem, tak s prototypy z blízké budoucnosti. Jedním z nich je i puška ACR (Adaptive Combat Rifle), umožňující přepínání mezi municí .556 a .762.

Na samotném světě si pak vývojáři dávají speciálně záležet. Kupříkladu hned na začátku v městečku Montrose ve státě Colorado mají lidé problémy s energií, a tak na střechách domů postavili několik solárních panelů.

O chod celé hry se pak postará Drama Engine, což je něco jako „režisér“ v sérii Left 4 Dead. Díky němu bychom měli být neustále zavaleni nepřáteli a akce bude probíhat v naší blízkosti.

Tvůrci krom kampaně pro jednoho hráče určitě spoléhají i na multiplayer, o němž zatím nejsou žádné podstatné informace. Snad jen že nabídne rozlehlé bojiště až pro 50 hráčů. Ale více se o tom dozvíte později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama