Human Element se bude odehrávat v otevřeném světě
Novinka Human Element se bude odehrávat v otevřeném světě

Human Element se bude odehrávat v otevřeném světě

Jan Kalný

Jan Kalný

9

Robert Bowling, ex-zaměstnanec Infinity Ward stojící za studiem Robotoki, pracující na hře Human Element se podělil o nové informace.

Reklama

Robert Bowling se pro magazín GamesIndustry rozpovídal o jejich aktuálním projektu nesoucí název Human Element. Human Element je hra založená na přežití ve světě zombie (jak originální) a má hodně spolupracovat s příběhem a strachem. To zní opravdu skvěle a těšíme se na to.

Bowling prozradil, že Human Element není jenom jméno hry, jde o jeho první projekt mimo Infinity Ward a tak se na projekt musí velmi soustředit. Začíná od samotného začátku a chce, aby jeho první titul byl prostě dobrý. Chce, abychom věděli, že nová studia stále za něco stojí. To je jeho cíl.

"Když jste kreativní stratég a neoficiální komunitní mluvčí pro velké studio jako je Infinity Ward, vaše práce je, alespoň z části, udělat velký rozruch a publicitu, prodávat práce vašich kolegů veřejnosti a umožnit náhled do zákulisí. "

Bowling dále řekl, že na vývoj Human Element kouká jako na skutečnost. Každý člověk ve hře má prý svou minulost, svou rodinu, své vzpomínky a emoce. Všechno co uděláte, může drasticky změnit celý příběh a to i ta nejmenší pitomost jako sebrání klacku.

Je to pro něj velmi osobní hra a tak chce, aby byla skvělá. Je to hra, kde se musíte bát, kde musíte přežívat, budovat vztahy, vylepšovat se a taktizovat. Není to hra, kde se rozeběhnete se sekerou a všechny posekáte alá Rambo styl.

Tím Bowling také odhalil, že Human Element bude titul v otevřeném světě a jediná vaše motivace bude žít. Když byl Robert malý, vždycky si představoval, jaký bude hrdina a zabije každou zombie na potkání. Jak stárnul, začal si uvědomovat, že důležité je tvořit vztahy pro přežití.

"Jste doma, hrajete Human Element, jste v otevřeném světě. Musíte hledat lékařské zásoby, pití, jídlo. Neriskovat vycházení ven. Chceme přinést přesně ten zážitek, který očekáváte. Ryzí zombie survival dobrodružství."

Následně mu reportér položil otázku, "Human Element je plánované na rok 2015, musí to být velmi ambiciozní hra, že?"

Na tu Bowling odpověděl nepřímo. Prozradil však, že spolu s jeho schopnostmi, díky partnerům a skvělým kolegům půjde o výbornou podívanou. Dle Roberta bude rok 2015 konec aktuálních generací domácích konzolí

Příběh se bude odehrávat 30 let po události, která změnila pohled na lidstvo jednou pro vždy. Dle jeho slov se můžeme dočkat prequelů pro mobilní zařízení, handheldové verze nebo podpory tabletů abychom si příběh uvědomili a v roce 2015 se mohli do hry vžít "na plné koule".

Robert je očividně vyprávěcí tip a tak rovněž prozradil, že již dříve sledoval hru The Last of Us od studia Naughty Dog stojící např. za slavnou značkou Uncharted nebo Crash Bandicoot. Robert na základě sledování podobných projektů chce hráčům přinést naprosto šokující příběh, dynamické rozhovory a postavy.

Bowling závěrem dodal, že hra je na nynější počítače velmi náročná a žádný počítač jí nerozjede na nejvyšší detaily (možná ten od NASA). "V roce 2015 bude ale počítač, který hru rozjeden na plné detaily. "

Pro zajímavost; hře pracuje necelých 90 lidí, což je téměř stejný počet jako u Elder Scrolls V: Skyrim, na kterém pracovalo něco málo přes 100 lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama