Japonská verze Homefrontu pozměněna
Homefront Novinka Japonská verze Homefrontu pozměněna

Japonská verze Homefrontu pozměněna

Michal Burian

Michal Burian

16

Podle oficiálních japonských stránek Spike byl distributor střílečky Homefront organizací CERO nucen na japonském trhu upravit hru tak, aby nenarušovala již tak napjatou situaci mezi Severní Koreou a Japonskem.

Reklama

V Japonsku se tak bude prodávat Homefront s menšími úpravami, které se dotkly především úvodního filmečku, který má za úkol seznámit hráče se samotnou zápletkou. Z této pasáže byl odstraněn pohřeb Kim Čong-ila.

Japoncům to ale nestačilo a musel být změněn také název Severní Koreje, z níž distributor tamního trhu udělal "nějakou zemi ze severu" a Kim Čong-il byl pojmenován jako "vůdce ze severu".

Další scény a situace jsou podle dostupných informací nedotčeny. Japonská verze se začne na tamním trhu prodávat od 17. dubna aktuálního kalendářního roku. Zatímco v Severní Americe 15. března a o tři dny později dorazí také do Evropy.

Zápletka příběhu bez úprav

Píše se rok 2027. Svět, jak jej známe, se sbírá z patnáctileté ekonomické krize a o tenčící se přírodní bohatství se vede obrovský globální konflikt. Kdysi hrdá Amerika padla, její infrastruktura byla roztříštěna a její armáda rozprášena. Spojené státy, ochromené ničivým elektromagnetickým úderem, se nedokážou bránit neustále se rozpínající okupaci ze strany kruté a jadernými zbraněmi vládnoucí Korejské republiky.

Ze Spojených států, jež opustili všichni spojenci, je bezútěšná pustina měst obehnaných zdmi a opuštěných předměstí. Je to policejní stát, kde se sportovní stadióny proměnily na internační tábory a velké obchodní domy slouží jako garáže pro obrněná vozidla. Z kdysi svobodného národa jsou nyní vězni… nebo kolaboranti… anebo odbojáři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama