Katsu-don z 28. týdne, aneb kotlety japonských vývojářů
Novinka Katsu-don z 28. týdne, aneb kotlety japonských vývojářů

Katsu-don z 28. týdne, aneb kotlety japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Dnes nás čekají nějaké odklady, anime k Toukidenu 2, novinky k Personě 5, trochu toho Gundamu a taky nové tituly pro 3DS.

Reklama

Na hluboké pánvi (nebo na woku) se musí rozehřát tolik oleje, aby sahal do výše aspoň pěti centimetrů. Pak musíme z kotlet odkrojit, naklepat je na tenko a nakrojit na několika místech okraj kotlet. Následně je osolíme a opepříme, obalíme v mouce, vejci a hrubé strouhance. Kotlety se pak musí v horkém oleji smažit asi 4 minuty (na každé straně) do světle hnědé barvy. Následně z nich osušíme olej na ubrousku a nakrájíme je na asi 2,5cm proužky. Kotlety odložíme a v míse smícháme všechny ingredience na vývar. Ve wok kotlíku přivedeme 1/4 vývaru do varu a ihned přidáme jednu nakrájenou kotletu. Vaříme ji asi minutu, potom přilejeme asi jednu porci našlehaných vajec a dobře zamícháme. Přidáme dvě lžíce hrášku a podusíme je asi 30 vteřin. Do hluboké misky vložíme 1/4 rýže a na ni přendáme obsah wok kotlíku. Stejně pokračovat se zbytkem vývaru, kotlet, vajec a hrášku. Výsledek můžeme doplnit o rychle naloženou zeleninou Sunomono nebo Yasai Sokuseki-Zuke. Dnešní příprava jídla byla celkem dlouhá a náročná na přípravu, ale jedná se o autentický japonsky recept. Stejně tak jako zbytek dnešních informací.

A hned ze startu začneme trochu neradostně. Ač se PQube snaží opravdu hodně proniknout na západní trh, tak odložili vydání hry Gal Gun: Double Peace na západě o dva týdny. Z dříve naplánovaného 19. července v Severní Americe a 15. července v Evropě, se hra odsunuje na 2. srpna a na 29. července. Gal Gun: Double Peace pak bude k dispozici pro PlayStation 4 a PS Vita.

A tím si od špatných zpráv odpočineme a podíváme se na jednu z postav ze hry Akiba’s Beat od Acquire. V pořadí v druhém traileru se dovíme něco víc o idolu Riyu Momose. Riyu je 14 letý idol, známý svým fanouškům jako Rippyon. Veškeré její koncerty, vystoupení a setkání s fanoušky jsou pořádány pouze v Akihabaře, nicméně stejně jako hlavní protagonista Asahi Tachibana časem narazí na "eroded delusion", tedy něco jako halucinace, rušící normální život. Akiba’s Beat vyjde pro PlayStation 4 a PS Vitu už letos na podzim v Japonsku a v zimě v Severní Americe. Uvidíme, kdy bude vydána v Evropě.

Zajímavou novinkou se pochlubilo Bandai Namco, které hodlá pro 3DS vydat hru Saiki Kusuo no Psi-nan: Shijou Psi Dai no Psi-nan!?, vycházející z celkem vtipné manga série. Na internetových teaser stránkách se prozatím můžeme dočíst několik prvních informací ohledně ESP schopností ve hře. Jednou z nich je X-Ray Vision, díky kterému lze koukat skrze různé věci a může sloužit také pro odhalení skrytých míst. Pak budete ovládat psychokinezi a hýbat věcmi aniž byste se jich dotýkali. Větší objekty budete moci aspoň "odfouknout". Účinná bude také telepatie, se kterou budete číst nejniternější myšlenky ostatních lidí. Další schopnosti v sobě probudíte speciálním ESP tréningem a tak možná zjistíte, že disponujete věcmi, o kterých jste ani nevěděli. Datum vydání hry nebylo oznámeno, ale v hratelné podobě bude představena na Jump Victory Carnival 2016 v Ósace dne 30. července a Tokiu 6. srpna.

I další novinka se týká společnosti Bandai Namco a datu vydání jejího připravovaného titulu SD Gundam G Generation Genesis. Pro PlayStation 4 a PS Vitu vyjde v Japonsku 22. listopadu Ps Vita verze bude v krabičce obsahovat dvě paměťové karty. Předobjednávky začínají 13. července a zajímavé je, že dříve oznámená verze pro PS3 již není ve vývoji a byla zrušena. Anglického vydání hry pro Asii pro PS4 a PS Vitu můžeme čekat koncem roku 2016 a ústřední píseň Eisei no Cradle nazpívala zpěvačka Yuko Suzuhana.

Následovat bude blok věnovaný druhému Toukidenu. První zprávou je uvolnění nového dema. Na japonském PlayStation Store se podle nového čísla Famitsu objeví 21. července. Na rozdíl od minulého dema ale půjde zde uložená data naimportovat do plné hry. Druhou zajímavostí je krátký film, který Koei Tecmo vytvořili společně se studiem Studio 4°C. A i když není celkově moc dlouhý, dohromady je to ani ne 5 minut, byl rozdělen na tři části. Naštěstí je finální díl spojen dohromady s předchozími a tak můžete celý filmeček shlédnout hned pod tímto odstavečkem.

V kalendáři vycházejících titulů v nejnovějším vydání časopisu Dengeki PlayStation byla nalezena nová hra pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu. Jde o Samurai Warriors: Sanada Maru, který má v Japonsku vyjít ještě v roce 2016. Sanada Maru je televizní drama od NHK. Další informace o hře ale uveřejnilo až nové číslo Famitsu a tak už můžeme s jistotou tvrdit, že se zaměřuje na dům rodiny Sanada v období Sengoku a mapuje 48 let života Sanady Yukimury. Prožijete si celý život Yukimury od jeho dětství, přes dospívání až do 48 let (v dětství Yukimuru nadabuje Yuka Saito a později Takeshi Kusao). Ve hře budou znovu použity 3D mapy z Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence, které byly vužity i při NHK Taiga dramatu Sanada Maru.

Samurai Warriors: Sanada Maru využívá jako základ sérii Samurai Warriors, ale nabídne úplně nové herní systémy. Jedním z nich je třeba systém Castle Town. Příprava bitvy začne už setkáváním se s vojenskými veliteli. Oproti předchozím Samurai Warriors hrám budou jednotlivé módy přístupné z vašeho Castle Townu. Po celém městě najdete stáje, zahrát si budete moci rybářskou minihru, své úlovky můžete použít jako materiál pro syntézu nebo jako dárky.

Bitvy budou velmi dlouhé. Pro příklad třeba Battle of Kawanakajima, kde proti sobě stály rody Sanada a Uesugi, budete muset zvládnout celkem tři další bitvy (Saijosan Breakthrough, Battle of Hachimanpara a Zenkouji Pursuit). Během samotného boje pak můžete využívat další "tajné techniky", přivolat posily nebo si na mapě postavit nový most. Datum vydání pak bude někdy v době, kdy bude končit televizní drama.

Další podstatná informace, čerpaná zase z Dengeki PlayStation, se týká Atelieru Firis: The Alchemist of the Mysterious Journey. Odhaleny byly tři postavy z Atelieru Sophie a jedna úplně nová. Dočkáme se tak návratu 20leté Sophie Neuenmuller, která bude Firis učit alchymistickému umění, dále se objeví také Plachta a Oskar Behlmer, pocházející ze stejné vesnice jako Sophie. Poslední odhalenou postavou je zvědavá dramatička Drossel Weissberg, kterou v boji vycvičil její vlastní otec. Atelier Firis má v Japonsku vyjít pro PS4 a PS Vitu 29. září.

A teď už konečně něco k páté Personě. Home page kanálu Niconico spustila reklamní kampaň na akci Atlusu jménem Persona 5 Premium Event, konané 19. července. Levá strana banneru ukazuje hlavního protagonistu s textem: "Ukradni poklad z Národního muzea v Tokiu." a na pravé straně banneru vidíme posledního člena skupiny Goro Akechiho, který říká: "Sedm nových oznámení!! Spisy předběžného vyšetřování." Shrnuto a podtrženo, 19. července se bude v Národním muzeu v Tokiu konat akce Persona 5 Premium Event, kterou můžete od 19:30 JST (12:30 našeho času), sledovat na Niconico kanále.

Další v pořadí jsou hry Reco Love: Blue Ocean a Reco Love: Gold Beach. Kadokawa Games a Dingo vydali několik nových herních videí, ve kterých je možno sledovat pořizování videozáznamů. Ve hře totiž můžete natáčet video různých prostřednictvím funkce Reco Session. Ta využívá pohybové senzory Vity a konzole se tak stane digitální video kamerou. Jednotlivé videa můžou být dlouhá pouze až 30 sekund a ukládají se jako MP4 soubory, které lze nahrát do počítače. Vzhledem k tomu, že se délka jednotlivých videí pohybuje okolo jedné minuty, najdete níže pouze jednu ukázku a zbytek v odkazech. Reco Love: Blue Ocean a Reco Love: Gold Beach vychází v Japonsku na PS Vitu 25. srpna.

Mariana Prinsilla (dalšími dívkami jsou: Mahiro Naruse, Miu Sagara, Nagisa Misaki, Riko Sorimachi a Rinze Himeragi)

U vydavatelského domu Kadokawa Games ještě chvíli zůstaneme, ale tentokrát se podíváme do studia Falcom. Tvůrci totiž uveřejnili úvodní animovaný film ke hře The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd Evolution. Tento rozšířený PS Vita port vyšel v Japonsku ve středu a k dispozici je prostřednictvím japonského PlayStation Store také demo.

V krátkosti se podíváme i na Capcom, který vydal nový trailer k chystané hře Monster Hunter Stories. V něm se můžeme seznámit s monstrem Zinogre, prostřednictvím jeho Ride Action a Active Skillů. Monster Hunter Stories má v Japonsku vyjít pro 3DS 8. října, ale my jsme s e v tomto týdnu dočkali vydání Monster Hunter Generations, na jehož recenzi se můžete těšit v nejbližších dnech.

Obligátní seznam recenzí, z aktuálního čísla Famitsu Vol. 1441:

  • 7’scarlet (PS Vita) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Battle of Elemental REBOOST (3DS) – 6/7/6/6 [25/40]
  • Block Drop U (Wii U) – 6/6/6/6 [24/40]
  • Gendai Daisenryaku 2016: Chitsujo no Houkai – Haken Kokka Shittsui (PS3) – 7/6/6/6 [25/40]
  • Gendai Daisenryaku 2016: Chitsujo no Houkai – Haken Kokka Shittsui (PS Vita) – 7/6/6/6 [25/40]
  • Sumikko Gurashi: Mura o Tsukurundesu (3DS) – 7/8/8/7 [30/40]
  • Yo-kai Watch 3: Sushi / Tempura (3DS) – 10/9/9/9 [37/40]
  • Ys VIII: Lacrimosa of Dana (PS Vita) – 9/8/8/9 [34/40]

Jen ve zkratce. Prezident Falcomu Toshihiro Kondo tvrdí, že na dohrání PS Vita RPG Ys VIII: Lacrimosa of Dana budete potřebovat 40 hodin. A to pokud se vyhnete vedlejším úkolům. S nimi to zabere ještě 20 hodin navíc.

A podle slov stejného muže vyjde The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III v roce 2017.

Ze spolupráce mezi Capcomem a New Japan Pro Wrestling vzniklo nové kostýmové DLC pro hru Sengoku Basara: Sanada Yukimura-Den.

18. července vychází na Steamu PC verze Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair. Cena je stanovena na 49,99 dolarů (cenu v eurech neznáme) a v den vydání bude o 30% levnější.

Gravity Rush 2 by mohla v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 ve čtvrtek 1. prosince. Prodejce Nojima Online údajně zveřejnil seznam, který je samozřejmě odstraněn, kde byla vidět i cena 7452 jenů. Oficiálně bude datum oznámeno během speciální akce 19. července.

V srpnu vychází pro PS4 za 2500 jenů simulace Bokosuka Wars II. Jde vlastně o původní Bokosuka Wars od Sharp X1, vydané v roce 1983. Základní obsah hry je stejný, ale je upraven auto-play, vzájemné účinky jednotek a třeba i terén.

Na konec krátkých zpráv je zde info ohledně vydání dema PlayStation 4 verze hry Hatsune Miku: Project Diva X prostřednictvím japonského PSN. Najdete zde tutoriál Ievan Polkka a tři hratelné skladby Satisfaction, Raspberry Monster a obligátní LOL -lots of laugh-. Jde o stejné demo, které na Vitu vyšlo již v březnu.

A úplně se rozloučíme pohledem na novou věc o Compile Heart. Jde o 13 minut dlouhé video s Ayakou Ohashi, která v chystaném PS4 RPG Black Rose Valkyrie dabuje postavu Coo Franson. Hra v Japonsku vychází 21. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama