JP žebříček: návrat Gundamu
Novinka JP žebříček: návrat Gundamu

JP žebříček: návrat Gundamu

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Prodeje fyzických her v Japonsku za 48. týden.

Reklama

Týden utekl jako voda a máme tady nový přehled, nebo spíše odhad, prvních deseti nejprodávanějších fyzických kopií her a herního hardwaru v Japonsku za týden od 25. listopadu do 1. prosince roku 2019. Jak jsem se minule "rozplýval" nad nekonvekčností japonských hráčů, kteří se poslední dobou přiklání spíše k západní produkci, tento týden vše vrátil do klasických kolejí země Nippon.

JP žebříček: návrat Gundamu

První místo si sice udrželi noví Pokémoni s 275 959 prodanými kopiemi, kteří tam podle mého názoru ještě chvíli bez problémů vydrží, ale hned druhou příčku obsadila úplná novinka v podobě nového Gundamu. Nákupní horečku, která tuto sérii při vydání takřka každého nového dílu doprovází, západní hráči asi těžko pochopí, ale tentokrát byla tak velká, že odsunula všechny ostatní hry na nižší pozice.

SD Gundam G Generation Cross Rays se tak nejprodávanější novinkou minulého týdne, kdy se PlayStation 4 verzí prodalo 64 538 kusů a na Switchi si ji zahrálo celkem 45 282 fanoušků, což celkem představuje pěkných 109 820 prodaných kopií hry.

Možná ještě překvapivější je následující příčka, kterou obsadila další novinka v podobě adventury od Atlusu a Vanillaware v podobě 13 Sentinels: Aegis Rim pro PlayStation 4, které se prodalo celkem 34 608 kusů.

A v rychlosti opět čísla prodejů herního hardwaru, kde se na prvním místě drží konzole Switch, které se prodalo 186 763 kusů, což je takřka dvojnásobek oproti minulému týdnu. Následuje PlayStation 4 s 8 617 prodanými konzolemi a 3DSek se prodalo 1 580 kusů.

  1. Pokémon Sword a Shield
  2. SD Gundam G Generation Cross Rays (PS4 verze)
  3. SD Gundam G Generation Cross Rays (Switch verze)
  4. 13 Sentinels: Aegis Rim
  5. Luigi's Mansion 3
  6. Ring Fit Adventure
  7. Minecraft: Nintendo Switch Edition
  8. Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games
  9. Mario Kart 8: Deluxe
  10. Super Smash Bros. Ultimate

Prodeje hardware

  1. Switch
  2. Switch Lite
  3. PlayStation 4
  4. PlayStation 4 Pro
  5. New 2DS LL (včetně 2DS)
  6. New 3DS LL
  7. Xbox One S
  8. Xbox One X
  9. PS Vita

Zdroj: Famitsu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama