JP žebříček: návrat ke Switchi
Novinka JP žebříček: návrat ke Switchi

JP žebříček: návrat ke Switchi

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Prodeje fyzických her v Japonsku za 51. týden.

Reklama

Týden se s týdnem sešel a ve středu 25. prosince vypustilo Famitsu do světa odhady nejprodávanějších fyzických kopií her a herního hardwaru v Japonsku za předchozí týden, tedy od 16. do 22. prosince roku 2019. V minulém týdnu jsem byl opravdu nadšený z druhého místa v podobě Projectu Sakura Wars pro PlayStation 4, ale nedával jsem mu moc velkou šanci, že se s tímto akčním JRPG ještě někdy mezi prvními 10 nejprodávanějšími hrami ještě setkáme.

A bohužel jsem se nemýlil. Opět tady máme totální nadvládu titulů pro konzoli Switch. Dokonce mezi prvními 30 nejprodávanějšími tituly najdeme pouze dva pro PS4. Na 15. pozici je to právě Project Sakura Wars a na 28. místě je Monster Hunter World: Iceborne Master Edition. Zbytek předních míst si uzurpoval Switch.

JP žebříček: návrat ke Switchi

Na první pozici najdeme držáka v podobě Pokémonu Sword a Pokémonu Shield, kterých se k hráčům přesunulo dalších 288 199 kopií. V závěsu je Luigi's Mansion 3 s 78 903 prodanými kopiemi a dále Ring Fit Adventure s 56 861 prodanou hrou.

 

Mezi novinkami z minulého týdne sice najdeme očekávané tituly jako ESP Ra.De. Psi a Warriors Orochi 4 Ultimate, ale ani jeden z nich se do "top Ten" nedostali.

A v rychlosti opět čísla prodejů herního hardwaru, kde se na prvním místě drží konzole Switch s obrovským číslem 291 485 prodaných kusů, následuje PlayStation 4 s 107 313 prodanými konzolemi (tento masivní nárůst je způsobený slevou konzole od Sony) a 3DSek se prodalo 3 253 kusů.

  1. Pokémon Sword a Shield
  2. Luigi's Mansion 3
  3. Ring Fit Adventure
  4. Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games
  5. Minecraft: Nintendo Switch Edition
  6. Tsuri Spirits Nintendo Switch Version
  7. Mario Kart 8: Deluxe
  8. Super Mario Maker 2
  9. Super Smash Bros. Ultimate
  10. Super Mario Party

Prodeje hardware

  1. Switch
  2. Switch Lite
  3. PlayStation 4
  4. PlayStation 4 Pro
  5. New 2DS LL (včetně 2DS)
  6. New 3DS LL
  7. Xbox One S
  8. Xbox One X
  9. PS Vita

Zdroj: Famitsu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama