JP žebříček: Pokémoni vládnou
Novinka JP žebříček: Pokémoni vládnou

JP žebříček: Pokémoni vládnou

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Prodeje fyzických her v Japonsku za 47. týden.

Reklama

Po několika týdnech, kdy japonskému hernímu trhu vládly, řekněme spíše "západní" tituly, se na první příčky řadí ta východní produkce. Když se podíváme na aktuální žebříček odhadovaných prodejů fyzických kopií her a herního hardwaru v Japonsku v týdnu od 18. do 24. listopadu 2019 a je vítěz víceméně jasný a troufám si tvrdit, že jej ještě chvíli nikdo z první příčky nikdo nesesadí. Příjemným překvapením pak zůstává jediná novinka v podobě třetího dílu Shenmue.

JP žebříček: Pokémoni vládnou

 

Jedinou novinkou mezi deseti nejprodávanějšími tituly se tak stalo Shenmue III pro PlayStation 4 díky 17 857 prodanými kopiemi. Nejprodávanější hrou v minulém týdnu ale zůstává dvojice Pokémon Sword a Pokémon Shield pro Switch, kteří si tuto pozici udrželi díky 382 540 prodanými kopiemi.

Trošku mne překvapil pád Call of Duty: Modern Warfare, které se ocitlo až na 12. pozici v žebříčku Prodalo se jen něco málo přes 6 000 kusů) a ještě větším šokem pro mne bylo odsunutí Persony 5 Royal na 20. příčku s 3 461 prodanou kopií. U takového titulu jsem počítal, že jej na japonském trhu uvidíme na předních místech o trochu déle.

V rychlosti opět čísla prodejů herního hardwaru, kde se na prvním místě drží konzole Switch se 102 294 prodanými kusy. Následuje Switch Lite se 77 698 kusy a za ním je PlayStation 4 s 4 213 a Pro verze s 2 860 prodanými kusy. Dále tady máme New 2DS LL s 9 923 kousky a 3DSka se prodalo jen 81 konzolí. Prodeje Xboxu jsou v Japonsku tak nízké, že jsou prakticky na srovnatelném množství s víceméně mrtvou PS Vitou.

  1. Pokémon Sword a Shield
  2. Ring Fit Adventure
  3. Luigi's Mansion 3
  4. Shenmue III
  5. Death Stranding (včetně limitovaných edicí)
  6. Star Wars Jedi: Fallen Order (včetně Deluxe edicí)
  7. Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games
  8. Super Mario Party
  9. Minecraft: Nintendo Switch Edition
  10. Mario Kart 8: Deluxe

Prodeje hardware

  1. Switch
  2. Switch Lite
  3. PlayStation 4
  4. PlayStation 4 Pro
  5. New 2DS LL (včetně 2DS)
  6. New 3DS LL
  7. Xbox One S
  8. Xbox One X
  9. PS Vita

Zdroj: Famitsu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama