Kadokawa chystají mysteriózní adventuru Root Letter
Novinka Kadokawa chystají mysteriózní adventuru Root Letter

Kadokawa chystají mysteriózní adventuru Root Letter

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Na jaře budete vyšetřovat záhadu své kamarádky z dopisování a možná objevíte i to, co byste nečekali.

Reklama

Kadokawa Games uspořádali v posledním týdnu brifing pro média, na kterém oznámili přípravu mysteriózní adventury Root Letter pro PlayStation 4 a PS Vitu. Její vydání je naplánováno celosvětově na jaro 2016 a má jít o první díl nové série tajemných her.

Budeme řešit záhadu z mládí a zároveň budeme svědky lidského dramatu, odehrávajícího se v prefektuře Shimane. Celý příběh je koncipován jako "pomalými krůčky objevování zapomenuté minulosti a směřování k budoucnosti". Střídat se zde budou jak dobrodružné části, tak simulace života. Scénář má na starosti Dario Fuji, hudbu složil Takashi Nitta a za designem postav stojí opět tvůrce charakterů z Love Plus Mino Taro.

Hráč bude v roli hlavního protagonisty hledat svou středoškolskou kamarádku z dopisování Ayu Fumino. Ta navštěvovala školu Matsue v prefektuře Shimane v Japonsku. Spolu jste si po celou dobu studia na střední škole dopisovali a její dopisy vás vždy podporovaly a pomáhaly vám při zkouškách. Časem jste se do této dívky zamilovali, i když jste ji znali pouze z fotografií. Když jste ale školu dokončili, dopisy přestaly chodit.

Už je to 15 let, co jste obdrželi poslední dopis a nyní nacházíte další, o kterém jste si mysleli, že nebyl nikdy odeslán. Bohužel je jeho obsah znepokojující: „Někoho jsem zabila. Musím zaplatit za své hříchy. Toto je sbohem."

Co se jí stalo? Abyste zjistili víc, musíte navštívit Matsue. Nicméně zjišťujete, že její domov před 15 lety vyhořel. Klíčem k vyřešení tohoto tajemství musíte najít v jejích 11 dopisech a fotografiích. Ale sedm spolužáků známých z dopisů odmítá mluvit. Skoro to vypadá, že byl celý školní Aye vymyšlený.

Postupně ale její spolužáci odhalují skrytou pravdu a tak nezbývá než zjistit, co se stalo před 15 lety a jaký je význam jejího posledního dopisu. Kdo byla vlastně Aya Fumino a pokud vyřešíte toto tajemství, budete se s ní moci i setkat?

Zasazením hry do prefektury Shimane má více významů. Má velmi bohatou historii a nabízí kulturní dědictví. Navíc dodává pocit transparentnosti. Tím, že tvůrci opakovaně shromažďovali informace v reálném světě, dokázali v Kadokawa Games věrně reprodukovat životy místních lidí a nedotčenou krajiny. Díky tomu se zde objeví mnoho známých turistických míst i obchodů, navštěvovaných místními obyvateli.

Ústřední melodie se jmenuje Junai Rhapsody a napsala ji a složila Mariya Takeuchi, zpívá ji Ron a produkuje Suzuki Daichi Hideyuki. Tuto informaci zmiňujeme jen proto, že Mariya Takeuchi pochází z prefektury Shimane.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama