Root Film vyjde na západě
Novinka Root Film vyjde na západě

Root Film vyjde na západě

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch

Vydání hry v Severní Americe a v Evropě má na starosti PQube.

Reklama

Minulý týden uveřejnili Kadokawa Games první kusé informace o duchovním nástupci Root Letter, který má být v Japonsku vydán pro PlayStation 4 a Switch na jaře příštího roku. Oznámení ohledně lokalizace na sebe ale nenechalo dlouho čekat. Sice neznáme ani přibližný termín, ale PQube hodlají Root Film vydat také v Severní Americe a v Evropě.

Vizuální román Root Film je primárně o natáčení televizního seriálu jménem Shimane Mystery Drama Project, který byl před 10 lety z neznámého důvodu zrušen. K restartu projektu byly vytvořeny tři týmy složené z režiséra, obsazených hereček a 23letého Rintara Yaguma, hlavního hrdiny hry.

Jejich nadšení z možnosti restartu seriálu je ale brzo přerušeno tím nejnepříjemnějším způsobem. Při hledání vhodných lokalit pro natáčení je spáchána tím nejhorším způsobem vražda a vy začnete sledovat děj Root Filmu, obsazený jedinečnými a nezapomenutelnými postavami, navrhnutými designérem postav Tarou Minaboshim, které vás ještě hlouběji vtáhnou do vzrušujícího tajemství, skrývající se za natáčením Root Filmu. Pro navnadění hráčů má jít o mistrovskou kombinaci vyprávění příběhů a interaktivních prvků, pro které máme tituly od Kadokawa Games rádi.

Mezi nové herní mechanizmy má patřit Intuition (jednoduše intuice). Hráči pak během konverzace získají klíčová slova a po aktivaci Intuice se důležitá slova na obrazovce zvýrazní. Ty pak budou důležitá při dalším vyšetřování a při konfrontacích.

Poté, co shromáždíte dostatek klíčových slov, se můžete směle postavit v režimu Max dalším postavám. Jde o bojovou minihru, ve které budete protivníkům čelit z očí do očí a proto musíte mít předem shromážděno dostatečné množství důkazů pro správný výběr možností, kam se má konverzace ubírat.

Poslední novinkou je systém Zapping. Jde o mechaniku pro řešení hádanek, která vždy odhaluje náhled na daný problém z perspektivy dvou postav současně. Prožívání událostí ze dvou různých hledisek se stane nezbytným nástrojem k nalezení pravdy o zastavení seriálu Shimane Mystery Drama Project.

Zdroj: PQube

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama