Koch Media mění název na Plaion
Novinka Koch Media mění název na Plaion

Koch Media mění název na Plaion

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1

Jinak ale vše zůstává při starém.

Reklama

Německo-rakouská společnost Koch Media byla založena už v roce 1994 a od té doby se řádně rozrostla. Postupně začala kupovat jiná studia, jako například Milestone, Dambuster, Flying Wild Hog či české Warhorse. V roce 2018 se pak stala součástí konglomerátu Embracer Group a loni došlo na založení vydavatelské divize Prime Matter. Nyní však firma mění svůj dlouho zavedený název, informoval o tom magazín Games Industry, který přinesl i rozhovor s managing directorem Klemensem Kundratitzem.

Ten tvrdí, že společnost otevírá novou kapitolu, a chtěl, aby navenek i uvnitř šlo o moderní, rostoucí, ambiciózní a globální firmu.

"Signál, který vysíláme, je, že jsme na cestě a je dobré dát této cestě nový název, novou vizuální podobu. Nové věci jsou vždycky vzrušující," říká ke změně názvu a loga Kundratitz.

Nebyl to však jediný důvod, určitou roli v tom hrála i nepraktičnost názvu Koch, u něhož nemusí být pro všechny patrné, jak ho vyslovit. Často tak docházelo například ke zkomolenině "Koč".

Nový název Plaion se vyslovuje asi tak, jak byste čekali, jde v podstatě o jinak napsaná fráze "Play On", která má lépe reflektovat nově rebrandovanou společnost. A jak už naznačuje název, na prvním místě má hry, což potvrzuje i Kundratitz. Změna se každopádně dotkla i filmové divize Koch Film, z níž je teď Plaion Pictures. U ostatních společností spadajících pod Koch zůstává vše při starém. Mimochodem měkké i namísto tvrdého nebylo zvoleno náhodně, písmena "i" a "o" v názvu mají reflektovat jedničky a nuly, tedy něco, co si pojíme s digitálním světem.

A proč vůbec dochází k rebrandu právě nyní? Kundratitz uvádí jako důvod především herní akci Gamescom, jež proběhne na konci srpna v Kolíně nad Rýnem, a je podle něj skvělou příležitostí, jak rozšířit povědomí o novém názvu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama