Kontroverzní střílečka Hatred se snaží zaujmout komunitu
Hatred Novinka Kontroverzní střílečka Hatred se snaží zaujmout komunitu

Kontroverzní střílečka Hatred se snaží zaujmout komunitu

Michal Burian

Michal Burian

124

<strong>Třetí aktualizace</strong>: Hra získala nejvíce hlasů ze všech a je na prvním místě v žebříčku Steam Greenlight.

Reklama

Třetí aktualizace: Od 17. prosince 2014 dostala komunita šanci prosadit na Steamu kontroverzní střílečku Hatred, která byla jednou z programu Greenlight odstraněna. Podle oficiálních zpráv došlo k nedorozumění a polským tvůrcům se omluvil i sám Gabe Newell, spoluzakladatel a ředitel společnosti Valve Corporation. Za celkem krátkou dobu získal Hatred přes 105 tisíc hlasů pro ano. To stačilo k tomu, aby se Hatred dostalo na první místo v celém programu. Vydání na Steamu je tak více než jisté. Brzy bychom se měli dočkat nového traileru.

Druhá aktualizace: Před dvěma dny se Hatred objevilo na Greenlightu, aby vývojáři zjistili, jaký zájem o jejich hru bude. Pokud by byl, hra by se později začala prodávat na Steamu. Valve ovšem po pár hodinách Hatred z Greenlightu odstranili a řekli, že na Steamu taková hra nebude. Oficiálně důvody neznáme, ale každému dojde, že za to může samotná hra. Ta totiž umožní hráčům ovládat naprostého šílence, který zabíjí vše, co mu přijde do cesty, včetně civilistů. Jde o chladnokrevného zabijáka.

Teď to ale vypadá, že Valve přehodnotili své rozhodnutí a umožnili Hatred vrátit se na Greenlight, kde o osudu hry rozhodnou sami hráči. Tak co, chcete Hatred na Steamu? Máte o takovou hru zájem? Před dvěma dny si titul získal přes 13 tisíc kladných hlasů.

První aktualizace: Jen pár hodin mohli hráči vyjádřit svůj názor na kontroverzní střílečku Hatred, která se snažila probojovat na Steam. To ovšem zarazila sama společnost Valve, která se rozhodla hru odstranit z Greenlightu.

Po několika hodinách měla hra přes 13 000 hlasů pro ano, i tak se ale Valve rozhodlo celou kampaň na Steamu zastavit. Doug Lombardi celou situaci bohužel nevysvětlil, pouze napsal, že Hatred nebude na Steamu. Vývojáři v tiskové zprávě zase píšou, že respektují názor společnosti Valve, která má na to právo.

„Ujišťujeme vás, že to nebude mít žádný vliv na naši hru. Stále ji plánujeme vydat ve druhém čtvrtletí příštího roku.“

Vývojáři z indie studia Destructive Creation tak musejí hledat jinou cestu.

Původní zpráva

Izometrická střílečka Hatred od nezávislého studia Destructive Creation vyvolala při oznámení velký rozruch. Vývojáři v Polsku totiž připravují hru, kde se vžijete do chladnokrevného antagonisty, který je naplněn nenávistí proti lidstvu. Hatred bude plné násilí a z atmosféry má přímo čišet strach z masového zabíjení. Hlavní hrdina je zloduch pohybující se na předměstí ve státě New York, kde v sedmi úrovních se budete volně toulat a šířit strach.

Ve zkratce budete ovládat magora, kterému je jedno koho zastřelí. Jednoduše sejme každého, kdo mu stojí v cestě, ať už policejní jednotky nebo civilisty. Pochopitelně budete mít na výběr různé zbraně a příběh má být nelineární. Civilisty budete moci využít dokonce i jako živé štíty.

„Neexistují žádná pravidla, žádný soucit, žádné slitování, nemá smysl se ohlížet: Jsi pánem života a smrti, máš plnou kontrolu nad životy bezcenných lidí. Abys uspěl, budeš muset přemýšlet, budeš se muset skrývat a bojovat proti obrněným silám, které tě budou chtít zabít. Nebudeš mít pro ně žádné slitování, protože se ti odvážili vstoupit do cesty. Pouze brutalita a ničení může vymazat tuto zemi,“ dočteme se v popisku.

Hatred má běžet na Unreal Engine. Nicméně, projekt je tak kontroverzní, že se od něj distancovala i společnost Epic Games, která vyzvala tvůrce, aby ze hry odstranili jejich logo.

Hatred je v plánu na druhé čtvrtletí nadcházejícího roku pro PC. Uspěje na Greenlightu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama