Kyberpunkový DEX má nový trailer
Dex Novinka Kyberpunkový DEX má nový trailer

Kyberpunkový DEX má nový trailer

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

3

Kickstarter kampaň pro českou kyberpunkovou hru DEX se blíží ke konci a autoři zveřejnili nový trailer.

Reklama

Kickstarter kampaň českého kyberpunkového počinu jménem DEX se blíží ke konci. Zbývá už poslední den, aby se nabíraly peníze na další cíle, které se v průběhu kampaně tak trochu měnily a střídaly. Podle poslední verze to vypadá, že se podaří vybrat na vylepšený soundtrack s živým kvintetem. Kromě toho DEX prošel výběrem na Steamu v rámci programu Greenlight.

Co se už moc nepovedlo, bylo vytvoření cíle pro Wii U verzi, která měla podle slibů fanoušků této konzole přinést nárůst backerů. Bohužel nějak masivní přiliv peněz se nekonal a dalšího cíle 31 000 liber pro rozšíření hry s unikátními brněními se už asi nepodaří dosáhnout (aktuálně je na kontě 27 300 liber). Stejně tak se nedočkáme mise na novém ostrově Avalon, přídavné střelnice či boxerského ringu. Osobně mě velice mrzí, že nevyšly peníze na videodokument o tvorbě hry.

Nejvyšší cíl o hodnotě 670 00 liber (původně 60 000) pak sliboval podporu pro konzole PS4 a Xbox One. Tohle je stále možné po vydání hry a jejím případném úspěchu na aktuálních platformách OUYA, Windows, Wii U, Mac a Linux.

Co je naopak skoro jisté je port pro NVIDIA Shield, který je sice aktuálně nastaven na 32 000 liber (původně 21 000), ale jeho výroba by dle vývojářů neměla být složitá vzhledem k podobnosti s konzolí OUYA. Autoři dokonce naznačovali, že by teoreticky šlo hru naportovat na Sony Ericsson Xperia Play či na další Android mobily s připojeným gamepadem (hra aktuálně není připravena pro ovládání přes dotykovou obrazovku).

Na přípravách Kickstarter projektu autoři začali pracovat letos na jaře, ale plánování začalo již v roce 2012. Ale jelikož toho neměli moc co ukázat, kampaň rozjeli až letos ke konci roku. A zítra v šest odpoledne se vývojáři dozví, kolik toho nakonec vybrali.

Podívejte se na mapu, devfankit, obrázky postav nebo ukázku soundtracku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama