Listopadové ohlédnutí šéfredaktora
Speciály Novinka Listopadové ohlédnutí šéfredaktora

Listopadové ohlédnutí šéfredaktora

Martin Zavřel

Martin Zavřel

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Takový byl uplynulý měsíc na Zingu.

Reklama

Listopad dokonale naplnil svoji úlohu posledního předvánočního měsíce - tedy dostat na pulty kamenných i virtuálních obchodů poslední velkou várku těch nejočekávanějších letošních her. Od Death Stranding přes Red Dead Redemption 2, Star Wars Jedi: Fallen Order nebo Need For Speed: Heat až po Pokémon Sword & Shield. Těžko si můžete stěžovat, že by nebylo během listopadu z čeho vybírat, tím spíš, že se na nás snesla také smršť všemožných Black Friday slev, díky kterým se například do žebříčku nejprodávanějších her vrátil i takový hříšník, jakým je Anthem.

Kromě výše jmenovaných trháků jsme pro vás samozřejmě recenzovali také plno dalších, například Platinovou edici Farming Simulator 19, Spirit of the North, John Wick Hex, Afterparty, Radio Commander, Blacksad: Under the skin, Bee Simulator, Luigi´s Mansion 3, Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, Ice Age: Nutty Adventure, Conception PLUS, Sniper Ghost Warrior Contracts nebo Yooka-Laylee and the Impossible Lair. Navzdory přetlaku her k recenzování jsme si ale našli čas i na nějaké to poctivé preview - fascinujícího nástupce Surviving Mars v podobě Surviving the Aftermath.

V naší pestré rubrice "Speciály" jsme kromě jiného dodali tipy pro hraní Death Stranding, zhodnocení knižního průvodce světem Assassin´s Creed, přehled současných technologií monitorů, TOP 5 prvotin herních studií nebo dvojici reportáží z Belgie, kde české hry zabodovaly jak v Evropském parlamentu, tak na místní konferenci herních vývojářů.

Nadělili jsme vám další pravidelnou nálož videí na našem Youtube, kde jste kromě víkendových shrnutí novinek z minulého týdne mohli najít také přehled nejočekávanějších her listopadu nebo příjemný videospeciál o historii série Need for Speed.

Samozřejmě už máme v redakci také review kódy několika prosincových her, na jejichž recenzích momentálně autoři usilovně pracuji. Nemohu se ale zbavit dojmu, že kromě nějaké té čestné výjimky to bude klidnější měsíc, kdy budeme moci nejen během svátků samotných v klidu dohrát tituly z backlogu 2019, které jsme doposud nestihli. To je vlastně příjemná představa, protože sám jich tam mám asi 30 (to nemám šanci stihnout), na které se opravdu hodně těším - namátkou třeba Outer Wilds (to není překlep, to je ta druhá, minimálně stejně dobrá hra!) nebo Subnautica: Below Zero, kde se momentálně dějí zajímavé věcí s příběhem.

Prosinec bude samozřejmě také o bilancování a vyhlašování her roku. Asi každý hráč se nejvíc těší na TGA show z Los Angeles (ačkoliv asi není šance, že bychom právě tam uviděli první ukázky z her pro konzole příští generace, na kterých údajně budeme hrát už příští vánoce). PC hráči nepochybně poctivě zahlasují v oblíbeném vyhlašování her roku na Steamu. Zing pochopitelně také chystá své vyhlašování her roku, od těch redakčních po ty vaše, čtenářské. Doufáme, že si rádi zavzpomínáte či objevíte nějaký ten zapomenutý klenot s námi.

Kromě webu samotného jsme si s vámi i v listopadu povídali na sociálních sítích, od našeho Facebooku přes Twitter po Instagram. Po relativně klidných předchozích měsících jsme se s vámi tentokrát několikrát názorově srazili v diskuzích pod články, ale snad bylo poznat, že se případné neshody snažíme řešit maximálně vstřícně a bereme si z vaší kritiky lekce, podle kterých následně upravujeme své postupy i obsah.

Zing neděláme pro sebe, ale pro vás, takže nám na vašich názorech a spokojenosti opravdu záleží. Samozřejmě je ale někdy těžké rozsoudit, když například jedna část čtenářů volá po lépe "kontrolovaných" diskuzích vyžadujících registraci - a druhá by naopak ráda naprostou volnost. Zkoušíme postupně různé věci, ale můžete se spolehnout, že čteme všechny příspěvky a snažíme se s vámi komunikovat na rovinu - čehož příkladem je ostatně i tento článek.

Programátoři v listopadu opět strávili desítky hodin prací na všemožných vylepšeních (některá bohužel ještě nejsou hotová, takže vám je odhalíme později - jiných jste si už všimli sami), kromě jiného souvisejících s nechtěným automatickým odhlašováním některých uživatelů. To by se už prakticky nemělo dít, ale pokud se to ještě někomu stane, prosím kontaktujte nás na redakčním emailu a my prozkoumáme + uzdravíme váš profil individuálně.

Jak jsem zmiňoval minule, v říjnu Zingu výrazně (desítky procent) vzrostla návštěvnost, takže jsme se obávali, že to byla šťastná souhra dobrých článků a že se v listopadu propadneme zase o kousek níže. To se ale nestalo, návštěvnost naopak stoupla ještě více. A já bych za to chtěl našim čtenářům jménem svým i celé redakce poděkovat.

Budeme se snažit, aby vás to tady bavilo i v prosinci.

Listopadové ohlédnutí šéfredaktora
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama