LulzSec prý hacknuli Xbox Live, Facebook, PayPal
Novinka LulzSec prý hacknuli Xbox Live, Facebook, PayPal

LulzSec prý hacknuli Xbox Live, Facebook, PayPal

Michal Burian

Michal Burian

29

Skupina LulzSec zveřejnila soubor, který obsahoval informace, jež se jevily jako osobní údaje, hesla a data uživatelů z Xbox Live, Facebooku, Twitteru a PayPalu <strong>+ vyjádření Microsoftu</strong>.

Reklama

Skupina LulzSec na svých internetových stránkách publikovala soubor, který měl údajně obsahovat 62 000 informací o registrovaných uživatelích, včetně osobních údajů a hesel, z Xbox Live, Facebooku, Twitteru a PayPalu.

Společnost Microsoft se k této kauze vyjádřila a vysvětlila, že bezpečnost Xbox Live nebyla ohrožena. Zároveň vedení firmy odmítá jakékoliv obavy.

Podle Microsoftu dala skupina LulzSec dohromady seznam obsahující tisíc potencionálních e-mailových adres a hesel. Microsoft doporučujeme všem uživatelům, aby dbali na bezpečnost svých údajů a raději si změnili heslo.

"Nemáme žádné důkazy o tom, že by byla služba Xbox Live napadena. Bereme bezpečnost našich služeb velmi vážně a průběžně pracujeme na lepším zabezpečení proti vyvíjejícím se hrozbám."

Seznam e-mailových adres a hesel se údajně skládá z dat z USA, nalezneme v něm ale i stovky Kanaďanů, stejně jako občany z Velké Británie, Austrálie, Nového Zélandu či Brazílie.

Podle CBC v seznamu jsou jména novinářů a vládních zaměstnanců, včetně státních zaměstnanců z různých provincií.

Skupina LulzSec soubor nahrávala na své internetové stránky, kde vydržel pouze několik hodin. Podle vyjádření šlo pouze o varování. Soubor prý zaznamenal nad tisíc stažení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama