MMORPG World of Warcraft přišlo o 1,3 milionů předplatitelů
WoW Novinka MMORPG World of Warcraft přišlo o 1,3 milionů předplatitelů

MMORPG World of Warcraft přišlo o 1,3 milionů předplatitelů

Michal Burian

Michal Burian

69

Za čtvrt roku zaznamenala populární masivně multiplayerová RPG hra propad o 1,3 milionů předplatitelů. Aktuálně se do on-line světa WoW vydává 8,3 milionů hráčů.

Reklama

Společnost Activision BLizzard ve své čtvrtletní finanční zprávě odhalila, že za čtvrt roku přišla o 1,3 milionů předplatitelů World of WarCraft. Aktuálně se do on-line světa WoW vydává 8,3 milionů hráčů, přičemž ještě na konci loňského roku to bylo 9,6 milionů.

Bobby Kotick, výkonný ředitel Activision Blizzard, upřesnil, že nejvíce odpadlíků pochází z asijského trhu, kde World of Warcraft soupeří se stále oblíbenějšími free-to-play tituly. I přesto je, ale WoW nehranějším MMORPG na světě, které vyžaduje měsíční poplatky.

Pro srovnání, Star Wars: The Old Republic od Electronic Arts a BioWare do 31. března 2013 mělo méně než 500 tisíc předplatitelů.

Firmu to pochopitelně mrzí, především když vezmeme v potaz, že poslední rozšíření nazvané Mists of Pandaria je dělané v asijském duchu a tak nějak se předpokládalo, že by mohlo zpomalit odliv hráčů.

I přes problémy ovšem Activision Blizzard zaznamenal nárůst tržeb na 1,32 miliardy amerických dolarů (minule to bylo 1,17 miliardy dolarů).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama