Mochi z 8. týdne, aneb rýžové koláčky japonských vývojářů
Novinka Mochi z 8. týdne, aneb rýžové koláčky japonských vývojářů

Mochi z 8. týdne, aneb rýžové koláčky japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Tento týden byl na nějaká velká oznámení skoupý, ale o nášup novinek vás přesto nepřipravíme.

Reklama

Což si tak dát něco sladkého? Počasí si s námi stále zahrává a člověk se jednou těší na příjemné teplo a přijde domů zmrzlý a promočený, jindy se navleče a slunce šajnuje jak blbé. V takových chvílích pomůže snad jen nějaký sladký desert, třeba rýžové koláčky mochi, nebo náš nový přehled japonských novinek.

Minule jsme náš přehled začínali trailerem, ve kterém se nám představila jedna z postav Dead or Alive Xtreme 3 a tak proč nezačínat i dnes podobně. Tentokrát se ale zaměříme na Mojimi a jen připomínáme, že DoAX3 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 24. března a k mání bude také anglická verze hry. Nicméně poslední číslo časopisu Famitsu odhalilo další z aktivit, což bude tanec u tyče. Asi to není příliš velké překvapení, protože v Dead or Alive Xtreme 2 byl tanec u tyče také.

Jak bývá v Japonsku zvykem (a u nás už také, ale ne tak tematicky), uspořádá Square Enix 16. dubna v Ex Theater Roppongi v Minatu v Tokiu koncert NieR Music Concert & Talk Live. Série letos v dubnu oslaví své šesté výročí a během koncertu zaslechneme premiérově novu hudbu. Následně v průběhu Live Talk části promluví režisér série Yoko Taro a další lidé z týmu o některých zajímavostech z vývoje a také prý uveřejní nějakou neohlášenou informaci o NieRu: Automata. Vstupenky můžete rezervovat od 15. února od 12:00 do 24. února do 23:59 japonského času. Prodej pak začne 7. března. Více na oficiálních internetových stránkách.

Level-5 se v minulém týdnu postaral o příjemné video v podobě debutového traileru na Yo-kai Sangokushi. Tento 3DS crossover mezi sériemi Yo-kai Watch a Romance of the Three Kingdoms je strategickou hrou, ve které se v roli slavných vojevůdců objeví různí Yo-kaiové a musí bojovat za sjednocení země Sakura. Slíbeno je 400 yo-kaiů na výběr a podpora lokálního i on-line multiplayeru až pro čtyři hráče. Titul v Japonsku vychází 2. dubna.

Prostřednictvím japonského PSN už můžete stáhnout PS Vita verzi hry World Trigger: Smash Borders. Tato hra původně vyšla pro iOS a Android. Jde o free-to-play, ve kterém budete bránit Border Headquarters proti nepřátelům zvaným Neighbors. Pokud máte účet na japonském PSN a stáhnete si hru před 31. březnem, dostanete PS Vita téma a bonusovou postavu Yuuma Kuga (Past Version).

A aby nebyly všechny novinky zaměřeny převážně na platformy PlayStation a Nintendo, nabízíme vám úvodní filmeček z Raidenu V od studia Moss. Hra využívá v reálném čase cloud Xboxu One ke sběru dat o ostatních hráčích. Můžete využít stopy/trasy po vašich přátelích a projít těžkými misemi. Bojiště se bude, také v reálném čase, měnit na základě vašich akcí a akcí vašich přátel. Také budete moci pomoci svým známým díky takzvaného Cheer systému. Raiden V vychází v Japonsku 25. února.

SCEJA připravuje vydání omezeného množství konzole PS Vita jako “PlayStation Vita Starter Wi-Fi Model Kit”. V Japonsku se začne prodávat od 3. března za 19 980 jenů (asi 4250,-). Balíček bude k dispozici v barvách Glacier White a Aqua Blue a bude obsahovat: wi-fi model PS Vity, 16GB paměťovou kartu, USB kabel, AC adaptér, napájecí kabel a manuál.

Od loňského prosince se šlo v Japonsku registrovat ke službě Nintendo Account. Od středy 17. února si lze vytvořit účet i z mimojaponských teritorií. Omezeno je to ale na tyto státy: Rakousko, Austrálie, Belgie, Kanada, Německo, Španělsko, Francie, Velká Británie, Irsko, Itálie, Japonsko, Lucembursko, Nizozemí, Nový Zéland, Rusko a Spojené státy. Uživatelé mohou propojit svůj účet u Nintenda s Nintendo Network ID, Facebookem, Google+, Twitter účtem.

Minulý týden se také připomněla Sega se svou hrou Hatsune Miku: Project Diva X. Jde o trailer s písněmi Tsumi no Namae od Ryo (Supercell), Hitorinbo Envy od Koyori (Denpol-P) a Hikyou Sentai Urotander od Shin-P. Tato hudební hra vychází v Japonsku pro PS Vitu 24. března a na PlayStation 4 na podzim roku 2016.

Capcom se konečně pochlubil svou arkádovou verzí hry Attack on Titan s podtitulem Team Battle. Vidět ji bylo možné v minulém týdnu na Japan Amusement Expo v Chibě. Vývojářský tým ukázal hru v běhu. K ovládání používáte dva gamepady (ve tvaru známých čepelí) s tlačítky a analogovými páčkami. Drží se jako pár pistolí a jeden se používá pro pohyb při 3D manévru a druhý slouží k útoku. Analogovými páčkami se lze pohybovat a ovládat kameru. Do budoucna Capcom plánuje přidat také online bitvy a pokud se chcete podívat na obrázky z akce, můžete zde.

Na závěr tady máme 5 minut dlouhý trailer z “Pluskové” verze hry Atelier Shallie. Gust se zde zaměřuje hlavně na Live Tasks, což jsou věci, které mají hráči za úkol udělat, a pak na syntézy, při kterých hráči kombinují různé složky, nebo se můžete podívat na bitvu se 6 postavami anebo na další herní aspekty. Atelier Shallie Plus je vylepšený port původní PS3 hry pro konzoli PS Vita a v Japonsku vychází 3. března.

A dvojice dalších zpráv se týká opět takových verzí her, které se k nám na 100% nikdy nedostanou. Jde opět o hry pro automaty. První z nich je Theatrhythm Final Fantasy: All-Star Carnival, na které pracuje Square Enix, se má v japonských herních centrech objevit letos na podzim. K oznámení došlo na Japan Amusement Expo v Chibě a hra nabídne více než 80 skladeb a 60 postav. Hra k ovládání používá systém dvou tlačítek a dva joysticky. Hráči budou moci hrát online kooperativně s ostatními hráči z celé země a další aktualizace budou postupně přidávat nové písně a postavy.

Druhou hrou je další díl série Mobile Suit Gundam: Extreme VS series. Nese název Mobile Suit Gundam: Extreme VS Maxi Boost On a Bandai Namco ji do japonských pasáží dodá 9. března.

A na konec opět přehled číselného hodnocení recenzí z časopisu Famitsu Vol. 1420:

  • Ao no Kanata no Four Rhythm (PSV) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Assassin’s Creed Chronicles (PS4, PSV) – 7/8/8/9 [32/40]
  • Chou Chari-Sou Atsumete! Chou Bakemono Hunter (3DS) – 7/8/7/7 [29/40]
  • Diabolik Lovers: Lunatic Parade (PSV) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Hero Must Die. (PSV) – 9/8/9/8 [34/40]
  • Hyakka Hyakurou: Sengoku Ninpoujou (PSV) – 8/8/8/9 [33/40]
  • Kamen Rider: Battride War Genesis (PS4, PS3, PSV) – 7/7/8/7 [29/40]
  • Mega Man Legacy Collection (3DS) – 8/8/8/7 [31/40]
  • Shitsuji ga Aruji o Erabu Toki (PSV) – 7/6/6/6 [25/40]
  • Unravel (PS4, XBO) – 8/9/9/9 [35/40]

A to je už zase vše, za týden na shledanou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama