Nabemono z 51. týdne, aneb rýže a zelenina japonských vývojářů
Novinka Nabemono z 51. týdne, aneb rýže a zelenina japonských vývojářů

Nabemono z 51. týdne, aneb rýže a zelenina japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4

Předminulý týden byl na nová oznámení skoupý a nabídl víceméně záplavu trailerů. Bohatě nám to ale vynahradil týden minulý, který jich naopak přinesl spoustu. Namátkou nás čeká nový Assassination Classroom, dvojice Gundam titulů nebo Psycho-Pass pro PlayStation platformu.

Reklama

Nabemono je jedním zkomplexnějších pokrmů, obsahující rýži, zeleninu, houby… a podobně bude vypadat i dnešní přehled. Bohatý na jednotlivé ingredience.

První v řadě jsou dnes novinky od Bandai Namca. Jistě tím potěšíme fanoušky Assassination Classroom, protože se pro 3DS připravuje nová videoherní adaptace v podobě Assassination Classroom: Assassin Training Plan. V Japonsku vyjde za 2700 jenů 24. března. Příběh se točí kolem studentů třídy 3-E, se kterými nastoupíte do školy a také s nimi odpromujete. Budete se účastnit školních akcí, snažit se zabít Koro-senseie a také musíte zvládnout testy.

Další informací je limitovaná edice a bonusy u prvních kopií One Piece: Burning Blood. Limitovaná edice Anison Sound Editions obsahuje 21 skladeb, známých z anime série, včetně těch úvodních a závěrečných. První náklad kopií hry pak bude mít bonus v podobě kódu na stáhnutí Gear Fourth Luffy. One Piece: Burning Blood vyjde pro PlayStation 4, Xbox One a PS Vitu v Severní Americe a v Evropě v příštím roce.

A do třetice zde máme první ukázku ze hry Project City Shrouded in Shadow od tvůrců Disaster Report 4 Plus, studia Grazella. Hra vyjde pro PlayStation 4 a PS Vitu, odehrává se v obyčejném městě, které je napadeno obrovským “stínem”, který ničí a polyká drtivou silou celé město.

A s Bandai Namcem nekončíme. Tato společnost totiž oznámila dva další Gundem tituly. Prvním z nich je SD Gundam G Generation Genesis pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu. Toto strategické RPG dorazí do Japonska v roce 2016, stejně jako druhý oznámený titul. Tím je akční Gundam Breaker 3 od studia Crafts & Meister pro PlayStation 4 a PS Vitu. Hra navazuje na Gundam Breaker 2 z roku 2014. Na teaser trailery se můžete podívat níže.

Teď si dovolím upozornit na zprávu, která udělala radost hlavně mojí osobě. Jde o port hry Psycho-Pass: Mandatory Happiness pro PlayStation 4 a Vitu. 5pb. ji má v Japonsku vydat na jaře 2016. Tato Psycho-Pass adventura je dějově zasazena mezi první a druhou anime sérii, opouští městskou zástavbu a odehrává se na ostrově. Původně vyšla 28. května pouze pro Xbox One.

Square Enix pokračuje ve své anabázi remaků a oznámil vydání Romancing SaGy 2 z roku 1993 pro PS Vitu, iOS a Android ještě letos v zimě. Nová verze obsahuje aktualizovanou grafiku a ovládání optimalizované pro jednotlivé platformy.

Manga My Hero Academia: Battle For All se v Japonsku (a taky už i u nás) těší velké popularitě. Na příští rok je v plánu uvedení anime adaptace, a aby nezůstal ani videoherní průmysl pozadu připravuje Bandai Namco hru pro konzoli 3DS. Ve hře budete v roli jednoho ze superhrdinů porážet velmi netradičním způsobem různé záporáky. Více informací o herních principech bohužel nemáme, tak se aspoň podívejte na první trailer.

A dalším velmi příjemným překvapením [aspoň tedy pro mne - pozn. autora] je oznámení pokračování akční střílečky (občas přirovnávané k sérii Call of Duty se středoškolačkami v hlavních rolích) Bullet Girls. Dvojku má na svědomí opět D3 Publisher a opět je určena pouze pro Vitu. Pokračování nabídne nové postavy, nové akce a celkově bude hra větší. Navíc zde najdete herní systémy, které “hráči očekávali" již minule. Dočkat se máme také nových druhů tréningu výslechů.

V příštím roce se Japonsko dočká válečné strategie Yo-kai Sangokushi. Jde o crossover sérií Yo-kai Watch a Romance of the Three Kingdoms pro 3DS, vyvíjený u Koei Tecmo pod záštitou Level-5. Poprvé půjde hru vyzkoušet v hratelné verzi na World Hobby Fair Winter 2016, který proběhne 23. a 24. prosince v Tokiu, 31. ledna v Nagoye, 7. února v Osace a 14. února ve Fukuoce. Titul nabídne více než 400 yo-kaiů (třeba Jibanyan Liu Bei, Komasan Sun Ce, Furunyan Cao Cao, Meramerlion Zhang Fei, USApyon Sima Yi nebo Nogappa Jiang Wei), kteří musí sjednotit zemi Sakura.

Časopis Famitsu pak minulý týden na Capcom prozradil, že chystá další strategii ze série Sengoku Basara. Půjde o dlouhé drama s názvem Sengoku Basara: Sanada Yukimura-Den, které nás seznámí s životem Sanady Yukimury. Hráči mohou v kampani sledovat dospívání Sanady až do obléhání Osaky. Tvůrci hry Daizo Nonoka a Hiroyuki Kobayashi v rozhovoru pro časopis uvedli, že chtěli vytvořit něco zcela nového, proto se zaměřili na Yukimuru. Titul prý bude proti předchozím dílům zaměřený více na historii a Sanada Masayuk a Sanada Nobuyuki (Yukimurův otec a starší bratr) se zde objeví jako noví vojenští velitelé. Vývoj je v současné době na 50 procentech.

Square Enix vydal nový trailer pro chystané RPG od Tokio RPG Factory. Příběh hry je zasazen na ostrov, kde musí místní obyvatelé jednou za deset let nabídnout zdejším monstrům oběť. Bohužel teď montra začínají útočit dlouho před další rituální obětí a vy jako hlavní protagonista musíte doprovodit dívku s magickými schopnostmi jménem Setsuna na rituální obětiště, aby se mohla stát další obětí. Ikenie Yuki no Setsuna vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 18. února.

Capcom na letošním Jump Festa festivalu prozradil návrat Atheny Cykes z Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies v Ace Attorney 6. Silnou stránkou Atheny je analytická psychologie a její přítomnost v soudní síni přináší svěží atmosféru. Phoenix Wright: Ace Attorney 6 vychází v Japonsku pro 3DS někdy v roce 2016 a v plánu je i lokalizace pro západ.

Přehled opět zakončíme představením postav z RPG Exist Archive: The Other Side of the Sky. První z nich je “velká sestra” Yui Mitosagi, milující všechny děti a druhým je tajemný muž bez emocí Myoji Kagato. Side-view RPG Exist Archive vyšlo v Japonsku pro PS4 a PS Vitu 17. prosince.

Na závěr ještě popřejeme kapesní Vitě všechno nejlepší k 4. narozeninám, které tato konzole oslavila 17. prosince.

To je pro letošek poslední přehled, ale v lednu se vámi opět těším u pravidelných přehledů novinek ze země vycházejícího slunce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama