Nejočekávanější hry roku 2015
Speciály Článek Nejočekávanější hry roku 2015

Nejočekávanější hry roku 2015

Redakce

Redakce

139

Seznamte se s více než 50 hrami, které vyjdou v nadcházejících dvanácti měsících.

Reklama

Rok 2014 se chýlí ke konci a kromě tradiční ankety o hru roku se podíváme také na tituly, které se nás budou snažit zlákat v nadcházejících dvanácti měsících. V redakci jsme se rozhodli vybrat přes 50 her, na něž by se nemělo zapomenout. Není pochyb o tom, že v roce 2015 vyjdou i další hry. Ty ale teprve na své oznámení čekají. Zmínit můžeme nové díly sportovních sérií jako je FIFA, NHL a NBA 2K. Po roční pauze by se rovněž mělo vrátit Need for Speed (prý Underground v akčním stylu Most Wanted) a další hry. Ty ale necháme být a podíváme se na ty, které jsou oznámené.

Příjemné čtení a hodně štěstí v novém roce vám přeje redakce Zing.cz.

Armikrog

Platformy: PC, Mac, Linux / rok 2015

Od tvůrců Earthworm Jima a The Neverhood přichází hra, ve které budeme sledovat příběh vesmírného průzkumníka Tommynauta a jeho slepého mimozemského psa. Oba se dostanou na zvláštní planetu a skončí zamčení v pevnosti Armikrog. Celý koncept zní pěkně šíleně a šílená bude nejspíš i celá hra, o čemž svědčí i svérázný grafický styl.

Batman: Arkham Knight

Platformy: PC, PS4, Xbox One / 2. června 2015

Poslední díl z populární série Batman Arkham nás opět zavede to Gothamu plného těch nejhorších zločinců jaké si umíte představit. O to horší to je, když město terorizuje Scarecrow a hlavně úplně nový hráč - Arkham Knight. Chytit ho v pětkrát větším Gothamu bude opravdu těžké. Ale zase nám pomohou nové hračky a i Batmobile, který bude nyní plně ovladatelný.

Battlefield: Hardline

Platformy: PC, PS4, Xbox One, PS3, X360 / 17. března 2015

Herní série Battlefield od svého vzniku v roce 2002 přináší hráčům různé druhy vojenské války, měli jsme tu druhou světovou, válku ve Vietnamu, blízkou budoucnost a pochopitelně i současnost. V roce 2015 si ale od podobné války dají v EA pauzu a přinesou nám spin-off. Ten má na starost studio Viceral Games (Dead Space), které si vyznilo přestřelky policejních jednotek se zločinci. Příběh bude plný akce a výbuchů v kůži mladého detektiva, jenž se vydává do soukromé bitvy napříč celou zemí s cílem pomstít se za zradu bývalým parťákům. V nových režimech pro více hráčů, jako jsou například Loupež (Heist) nebo Rescue (Záchrana), je vaším úkolem chytat kriminálníky, vylupovat sejfy a zachraňovat rukojmí podle toho, na které straně zákona stojíte.

Blackhole

Platformy: PC, Mac, Linux / 20. února 2015 / PS4, Xbox One, PS3, PSV v létě 2015

České nezávislé studio FiolaSoft v roce 2010 uspělo s PacIn: Nermessova pomsta, v roce 2015 bude zkoušet navázat na úspěch s animovanou 2D sci-fi skákačkou Blackhole. Ta se pochlubí logickými prvky, dechberoucím příběh a audiovizuálním zpracováním. Příběhem vás budou provázet známé osobnosti české a slovenské YouTube scény. Hráč se ocitne uvnitř černé díry, kde se mu zjeví celý nový svět!

Bloodborne

Platformy: PlayStation 4 / 24. března 2015

Odvážíte se potřetí vstoupit do krutého světa FromSoftware? Autoři legendárních akčních RPG her Demon's Souls, Dark Souls a Dark Souls II přicházejí s hrou Bloodborne, zbrusu novým akčním RPG titulem plným neúprosného a neutuchajícího teroru. Připraveni na dalšího hardcore RPG, které vám nic nedá zadarmo?

Cities: Skyline

Platformy: PC / rok 2015

První ze dvou budovatelských strategií bude Cities: Skyline. V této hře budete řešit růst města a povedete metropoli. Téměř žádné omezení pro stavbu, svět by měl mít velikost 36 kilometrů čtverečních a nezapomenete se ani na možnost navázat spolupráci se sousedním městem. Zajímavě zní možnost pojmenovat si čtvrti ve městě a rovněž jim stanovit různé daňové sazby. Tím výrazně ovlivníte další rozvoj dané části.

Cities XXL

Platformy: PC / snad rok 2015

SimCity v roce 2013 zklamalo na plné čáře. Toho se bude snažit využít Focus Home Interactive s návratem série Cities XL ve hře Cities XXL. Tenhle díl slibuje větší a lepší stavbu města, která posune hranice města až na okraj vaší fantazie. Hra poběží na vylepšeném enginu a nabídne klasický i rozšířený obsah týkající se stavby měst, a to včetně více než 1000 bud, 70 map včetně nových krajin a prostředí a ekologických funkcí. Budete si moci navrhnout a budovat živoucí metropole v mnoha různých krajinách a na mapách s rozličnými dostupnými prostředky – od ropy po úrodná pole –, které se postarají o spokojenost vašich obyvatel.

Dark Souls 2 HD

Platformy: PC, PS4, Xbox One, PS3, X360 / 3. dubna 2015

Pro mnohé nejlepší hra předchozí generace konzolí. Opět bude platit, že udržíme nervy a nebudeme chtít rozmlátit ovladač, když budeme často umírat? Vývojáři u HD verze slibují vylepšenou grafiku, nové prvky, více nepřátel a to vše zabaleno v balení s příběhovými DLC.

Dead Island 2

Platformy: PC, PS4, Xbox One / jaro 2015

První Dead Island byl úspěšný, Dead Island: Riptide už se tolik nepovedl. Kormidla zombie apokalypsi se po Techlandu ujmuli lidé ze studia Yager Development (Spec Ops: The Line). Epidemie na ostrově Banoi byla zažehnaná. O zombících všichni vědí a lidé se cítí v bezpečí a připraveni. Firmy prodávající vakcíny a speciální sady pro přežití zombie apokalypsy. Lidé věří, že katastrofa, která nastala na malém ostrově uprostřed ničeho, se jich nikdy nebude týkat. Ale to se šeredně spletli. V Kalifornii se najednou vyskytne brutální řetězec ohnisek. Vláda na novou epidemii reaguje postavením zdí kolem zamořené oblasti. Nebude to ale stejné jako v případě předešlých dílů, z Kalifornie se sice stala zakázaná oblast, ale někteří jedinci se rozhodli, že zůstanou a poperou se s osudem. Ulice tak nebudou úplně opuštěné a my ve hře potkáme nejednoho přeživšího. Těšit se můžete na prohlídku pláže Venice Beach v Santa Monice u Los Angeles nebo na most Golden Gate v San Franciscu. Těšíte se na Dead Island 2?

Devil's Third

Platformy: Nintendo Wii U / snad rok 2015

Původně tahle střílečka od Tomonobu Itagakiho, vyvíjená Valhalla Game Studios, měla vyjít na PC, PS3 a Xbox 360. Hodně věcí se ale změnilo a z Devil's Third bude exkluzivita pro Nintendo Wii U. Zajímavostí hry je střídání perspektivy. Zatímco pohyb probíhá z pohledu třetí osoby, při střelbě se ze hry stane klasická FPS.

Dex

Platformy: PC, Mac, Linux, Ouya / první čtvrtletí roku 2015

Představte si Deus Ex v podobě plošinovky. Že něco takového nemůže fungovat? Jak se zdá, může, alespoň se nás o tom snaží přesvědčit české studio Dreadlocks. Alfa verze hry je už nyní k dispozici v rámci Steam Early Access a budí dojem propracovaného mixu plošinovky a RPG v půvabném kyberpunkovém zasazení. Bude stejná i finální hra? To sakra doufáme.

Doom

Platformy: PC, PS4, Xbox One / snad rok 2015

Vrátí se konečně hororová střílečka Doom? id Software s Bethesdou nám návrat legendární řežby slibují už hodně dlouho. V nadcházejícím roce máme očekávat nové informace a snad se dozvíme i datum vydání. Doufáme, že vyjde v roce 2015, ale moc tomu nevěříme. Dokáže navíc nový díl navázat na předešlé, když na něm nepracuje John Romero?

Dying Light

Platformy: PC, PS4, Xbox One / 27. ledna 2015

Po sérii Dead Island se tvůrci z polského Techlandu rozhodli podívat do normálního města, kterého opět přetvoří do ráje roztrhaných a krvelačných zombíků. Tentokrát ale nebude problém skákat po střechách a rychle se tak dostat z bodu A do bodu B. Dočkat se máme především skvělé atmosféry spojenou s dynamickou změnou dne a noci. Dobrou noc a hodně štěstí.

Evolve

Platformy: PC, PS4, Xbox One / 10. února 2015

V přírodě lze najít hodně krásných zvířat, ale také spoustu nebezpečných monster, která baží jenom po krvi. Právě do takového monstra se vžije jeden hráč, zatímco ho čtyři ostatní s určitými rolemi loví. Na lovcích zůstává, aby spolupracovali, zatímco se tzv. „Monstrum” musí vyvinout, aby proti lidem mělo šanci. Nějak takhle se dá popsat kooperativní PvP hra od tvůrců Left 4 Dead.

Fable Legends

Platformy: Xbox One / rok 2015

Fable Legends má spojit klasickou hratelnost, kterou hráči znalí série zbožňují, s možnostmi a schopnostmi nové generace konzole Xbox One. Vyrazte na dobrodružství spolu s přáteli – až čtyři hrdinové mohou společnými silami putovat světem Albionu a plnit úkoly. Nebo vůbec poprvé v historii série se zhostěte role padoucha, ovládejte a řiďte hru v reálném čase a utkejte se s hrdiny ve strhujících bojích 4 proti 1. Fable Legends má využít sílu enginu Unreal Engine 4 se tak můžete těšit na bohatý a překrásný svět. V nadcházejících měsících má navíc multiplayerová betaverze navýšit svůj stav.

Final Fantasy XV

Platformy: PS4, Xbox One / rok 2015

Square Enix po mnoha letech připravuje patnáctý díl Final Fantasy a očekávání jsou obrovské. Zvládnout umělci z Japonska další díl, který splní přání všech fanoušků?

Get Even

Platformy: PC, PS4, Xbox One / snad rok 2015

Get Even od The Farm 51 je velkou záhadou. Autoři Painkillerem nebo Deadfall: Adventures si vzali velké sousto. Chtějí nám přinést post-apokalyptickou akci z pohledu první osoby, kde budou lokality vytvořeny pomocí 3D scanů reálných míst, stejným způsobem budou do hry přeneseny i postavy. Smazaná má být pomyslná hranice mezi singleplayerem a multiplayerem. Obě složky chtějí zkombinovat do jednoho herního zážitku. Krom toho se máme dočkat i rozdělené kampaně, kdy se nejprve podíváme na příběh z jedné strany barikády a podruhé na události z té druhé. Vše se má přitom přizpůsobovat a měnit v závislosti na vašem rozhodnutí. Do toho všeho mají být zbraně věrohodné a realistické.

Grand Theft Auto V

Platformy: PC / 27. ledna 2015

Jak je zvykem, PC hráči si musejí počkat na všechno. V roce 2013 vyšel pátý díl - PC verze nikde. Letos vyšla verze pro Xbox One a PS4, ale PC verze opět nikde. Konečně v nadcházejícím roce si i PC hráči budou moci užít dobrodružství trojice Michael, Franklin a Trevor. Čekání by se mělo ale vyplatit, protože se dočkáme několika úprav v podobě lepší grafiky, podpory modování, lepšího editoru videí a několika dalších věcí. Konečně.

H1Z1

Platformy: PC, PS4 / rok 2015

DayZ od českého studia Bohemia Interactive na trhu uspělo. Na úspěch chce nazávat Sony se svým survival MMO titulem H1Z1, který bude o přežívání. Půjde o masivně multiplayerovou free-to-play hru zasazeno Ameriky 15 let po zombie apokalypse, kde se pochopitelně vžijete do přeživšího, který má co dělat, aby se ubránil nebezpečným zombíkům a jiným hráčům.

Halo 5: Guardians

Platformy: Xbox One / podzim 2015

Kdo by se netěšil na pokračování sci-fi série Halo. Bungie už dlouho nejsou hlavním studiem, 343 Industries svou práci ale zvládají dobře a minimálně beta multiplayeru napověděla, že Halo 5: Guardians na podzim 2015 bude velkým titulem, který bychom neměli přehlížet. Otázkou zůstává, jak dopadne singleplayer.

Hellraid

Platformy: PC, PS4, Xbox One / rok 2015

Techland se sice zaměřuje na Dying Light, menší část týmu ale pracuje na hack-and-slash akci Hellraid, která se bude odehrávat nejen v temných kobkách, kde potkáme všelijaká monstra, včetně kostlivců.

Just Cause 3

Platformy: PC, PS4, Xbox One / rok 2015

Zničil téměř celou republiku San Esperito, v Panau City je to samý chaos a hlavnímu hrdinovi Rickovi nezbývá nic jiného, než do třetice udělat bordel v jeho domovské republice Medici, kde se postaví proti generálovi Di Ravellimu a jeho režimu. Více akce, více chaosu, více výbuchů. Potřetí a doufáme, že ještě líp.

Killing Floor 2

Platformy: PC, Linux, PS4 / rok 2015

Pokračování úspěšné řezničiny od TripWire Interactive, která se zrodila díky modu pro Unreal Tournament 2004, se konečně blíží. Značka od dob modu ušla obrovský kus cesty a druhý díl se bude pyšnit především zasazením do Paříže a opravdu detailním gore systémem, který zaručí, že nepřátelé bude vždy možné rozstřílet na cucky jiným způsobem. Zní to příliš primitivně? Možná. Ale už první díl dokázal, že i s tak primitivním konceptem je o zábavu postaráno. Zbývá jen otázka, jak se tvůrci poperou s verzí pro PlayStation 4. V TripWire však slibují, že PC verze je při vývoji číslo jedna a že majitelům PS4 nehodlá nic usnadnit. I na ně tedy čeká obtížná hra, protože Killing Floor a jednoduchá obtížnost prostě nejdou dohromady.

Kingdom Come: Deliverance

Platformy: PC, Mac, Linux, PS4, Xbox One / konec roku 2015

RPG zasazené do českého prostředí? To je sen, který se právě pokouší splnit Warhorse Studios, jehož tváří je především Dan Vávra, otec legendární Mafie. Vývojáři slibují autentický a propracovaný titul, který bude věrný dobovému zasazení, takže zapomeňte na draky nebo magii a očekávejte klasický středověk. Je však otázka, jestli se Kingdom Come vůbec letos dočkáme. Už nyní je sice k dispozici technologická alfa verze, ale ta představuje jen drobnou ochutnávku a zatím se zdá, že tvůrce čeká ještě spousta práce.

Mad Max

Platformy: PC, PS4, Xbox One / rok 2015

Pokud sledujete videoherní podobu Šíleného Maxe, tak bychom se vůbec nedivili, kdybyste nabyli dojmu, že Avalanche Studios s tímto titulem vůbec nespěchají. Už půl roku se o hře nemluvilo a do toho všeho mají ve vývoji ještě Just Cause 3. Nezbývá než doufat, že se v roce 2015 dočkáme Mad Maxe, který má přinést otevřený post-apokalyptický svět, kde jedinou šancí na přežití jsou auta. Převezmeme roli samotného Mad Maxe, osamělého válečníka, který musí bojovat o přežití s divokými gangy banditů.

Mass Effect 4

Platformy: PC, PS4, Xbox One / snad rok 2015

Po dokončení Dragon Age: Inquisition má BioWare dostatek sil a času na vytvoření dalšího velkého dobrodružství ve světě Mass Effectu. Z nedávných zpráv víme, že úspěšně dokončili nový build, který je hratelný a podle slov jednoho ze zúčastněných vypadá skvěle. Mass Effect 4 s novým příběh a postavami nemá zapomenout na staré známé, navíc bude navazovat a narážet na původní trilogii. Jinak má být rozmanitý a krásný. Snad to klapne.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Platformy: PC, PS4, Xbox One, PS3, X360 / rok 2015

Big Boss sice přišel o ruku a oko, spoustu přátel, pracně vybudovanou Motherbase, ale to tohohle hada jen těžko zastaví. Tentokrát se totiž začne plazit v Afghánistánu a džunglích, aby přišel na to, kdo byl zodpovědný za zničení Militaires Sans Frontières. A protože jde o opravdu velké prostředí, open-world s dynamickou změnou počasí je podmínkou.

Mirror's Edge (2015)

Platformy: PC, PS4, Xbox One / snad rok 2015

Před několika lety jsme se úspěšně rozeběhli s Faith po budovách v ikonických červených botách; nyní je čas se pěkně rozcvičit, protože k nám sice pomalu, ale o to jistěji běží rebootovaná Faith s ještě větší vírou a zdá se, že i větším budgetem. Dočkat se totiž máme otevřeného světa poháněného Frostbitem, takže se připravte, bude to jízda.

Mortal Kombat X

Platformy: PC, PS4, Xbox One, PS3, X360 / 14. dubna 2015

Krvavé šrámy a zlámané kosti v next-gen kabátku, tak by se dal krátce popsat Mortal Kombat X. Jde o jednu z nejstarších sérií herní branže. Začínala na automatech, zažila přechod z 2D do 3D, ukázala nám, že nenávist dvou soupeřů vydrží i celé dekády. Nyní k nám přichází již desátý díl této oblíbené mlátičky a nese sebou i pěknou řadu novinek. Jsme v očekávání, jak tohle dopadne. S Mortal Kombat X byste ale neměli šlápnout vedle.

No Man's Sky

Platformy: PC, PS4 / rok 2015

Vesmír je nekonečný. Nebo aspoň tak velký, že na jeho okraj nevidíme. V obou případech je ale jasná jedna věc - nikomu nepatří a vždy je co objevovat. V No Man's Sky budete totiž moci létat celým vesmírem a prozkoumávat bambilióny generovaných planet s přírodou a historií. Nebo si budete moci zahrát na Kryštofa Kolumba a objevit již objevenou planetu. Proč by ne.

Ori and the Blind Forest

Platformy: PC, Xbox One, X360 / rok 2015

Barevná akční plošinovka Ori and the Blind Forest vypráví příběh mladého sirotka, který byl předurčen k hrdinským činům. Nabídnout má překrásnou malovanou grafiku, pečlivě zanimované postavy a orchestrální hudbu v emotivním příběh o lásce a oběti a také naději.

Persona 5

Platformy: PS4, PS3 / rok 2015

Nová Persona je zahalena mlhou. Studio akorát vydalo krátký a bohužel nic neříkající trailer. Příznivci japonský RPG se i přesto těší.

Pillars of Eternity

Platformy: PC / rok 2015

Letošní rok nám ukázal, že i starší RPG jsou stále žádaná. Možná proto se tvůrci původního Fallouta či Planescape: Torment rozhodli hráčům naservírovat svou novinku Pillars of Eternity. Ta by měla milovníkům RPG žánru nabídnout skutečně pestrý svět, řadu zajímavých voleb a mnoho dalších prvků, které upoutají vaši pozornost… Tak naverbujte partu, připravte zásoby a hurá na další old-school dobrodružství.

Project Cars

Platformy: PC, PS4, Xbox One / 20. března 2015 / Wii U později

Project Cars by se dal označit za nejambicióznější závody dosavadní doby. Slightly Mad Studios, které vytvořilo kupříkladu Need for Speed: Shift, koncem března 2015 uvede na trh nový titul. Ten slibuje propracované závody se spoustou tratí a automobilů všech možných tříd. Na kvalitu dohlíží samotná komunita, která má do hry přístup už delší dobu a pomáhá s vývojem.

Quantum Break

Platformy: Xbox One / rok 2015

Hra Quantum Break má být představitelem nové generace interaktivní zábavy, která stírá hranici mezi televizní a videoherní zábavou. Vývojáři ze studia Remedy Entertainment, tvůrci her jako Alan Wake a Max Payne, nám mají přinést revoluční zážitek, jenž v sobě snoubí intenzivní akční hratelnost s televizním napětím, dramatem a hlubokým a promyšleným příběhem.

Resident Evil HD

Platformy: PC, PS4, Xbox One, PS3, X360 / 20. ledna 2015

Zombíci jsou zpět a v plné parádě! Hledáte hru, u které se budete bát? Pak by vás měly uspokojit HD verze prvního dílu survival akce Resident Evil. Capcom slibuje původní atmosféru s notně vylepšenou grafikou, podporu 1080p a 5.1 zvuk, i přesto ale budete moci hrát v originálním rozlišení 4:3.

Resident Evil: Revelations 2

Platformy: PC, PS4, Xbox One, PS3, X360 / První epizoda 18. února 2015

Po HD verzi prvního dílu bude následovat na epizody rozdělené pokračování Resident Evil: Revelations 2. Výrobce plánuje dohromady čtyři epizody, první dorazí v polovině února, poslední v polovině března. Revelations 2 se zaměří hned na několik postav. První kampaň se bude věnovat hrdinkám se jmény Claire a Moira Burton, kteří bojují o přežití na tajemném ostrově s vězením, zatímco druhá na Barryho Burtona (otec Moiry). Ten s malou holčičkou Natalií Korda bude obě hrdinky zachraňovat.

Rise of the Tomb Raider

Platformy: Xbox One, Xbox 360 / podzim 2015

Na ostrově neustále hekala a přežila více zranění než Rambo, přesto ale zastavila zlou bohyni. My opravdu nevíme, jak se jí to podařilo, ale to neznamená, že se netěšíme na pokračování Rise of the Tomb Raider. I když přesně nevíme, co od toho čekat. Snad jen hodně lezení, další hekání a další vlnu nadpřirozena, která zkrátka v Tomb Raider hraje důležitou roli už od prvního dílu.

RollerCoaster Tycoon World

Platformy: PC / Q1 2015

Na začátku nadcházejícího roku by se měla vrátit série RollerCoaster Tycoon. Návrat by to měl být velkolepí, RollerCoaster Tycoon World má být plnohodnotným nástupcem série, kde si postavíte svůj vlastní zábavní park a budete se o něj starat. K dispozici budou nejrůznější atrakce, obchody, horské dráhy a přitom budete muset dávat pozor na věci jako je rozpočet, názory návštěvníků a technologický výzkum. Samotný název to naznačil, World umožní navštívit parky ostatní hráčů a podělit se s nimi o své plány na atrakce. Vymyslíte nějakou zajímavou horskou dráhu?

SOMA

Platformy: PC, PS4 / rok 2015

Autoři Amnesie kutí nový sci-fi horor nazvaný SOMA. Ve hře nebudete využívat žádné zbraně a nadpřirozené schopnosti. Spolehnout se budete muset na svou hlavu, respektive okolní prostředí.

Star Wars: Battlefront

Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One / snad rok 2015

Společnost Electronic Arts získala licenci na Star Wars a hodlá toto pořádně využít. Prvním výstřelem by měla být střílečka Battlefront od DICE. Doufejme, že tvůrci Battlefieldu nebudou opakovat chyby z posledního Battlefieldu a nabídnout hráčům pořádnou hru s využitím licence Hvězdných válek.

StarCraft 2: Legacy of the Void

Platformy: PC / rok 2015

Blizzard by měl v roce 2015 uzavřít trilogii real-time strategie StarCraft 2 s dílem Legacy of the Void, který přinese novou singleplayerovou kampaň zaměřenou na Protosse, nový kooperační mód Archon a multiplayerové bitvy, kde bude k vidění několik nových hratelných jednotek.

Street Fighter V

Platformy: PC, PlayStation 4 / rok 2015

Na nový díl Street Fighter čekáme velmi dlouho. Capcom se rozhodl, že pětka dorazí výhradně na PC a PlayStation 4. V konkurenci s Mortal Kombat X to ale nebude mít vůbec jednoduché.

The Legend of Zelda (pracovní název)

Platformy: Nintendo Wii U / snad rok 2015

Fanoušci Nintenda netrpělivě očekávají plnohodnotné představení pokračování známého hrdiny. Mladý chlapec Link se vrátí ve velkém stylu na Wii U a nová Zelda by mohla výrazně nakopnout prodeje této konzole.

The Order: 1886

Platformy: PlayStation 4 / 20. únor 2015

Již na počátku příštího roku se majitelé PlayStation 4 seznámí s akční hrou The Order: 1886 od Ready at Dawn. Tahle nová značka slibuje filmový a poutavý příběh zasažený do viktoriánského Londýna, kde spolu žijí mýty a technologie. Zažijeme prý jedinečnou vizi viktoriánského Londýna, kde lidé pomocí pokročilých technologií bojují proti odvěkému, mocnému nepříteli. Jako člen elitního řádu rytířů se zapoj do války, která trvá již celá staletí a rozhodne o dalším směřování celého světa.

The Walking Dead - Season Three

Platformy: PC, PS4, Xbox One, PS3, X360 / rok 2015

Když se řekne The Walking Dead, některým se vybaví komiks, jiným Carl, který nikdy nezůstane doma, a některým Clementine. Malá, roztomilá dívenka, které nedělá problém chodit mezi chodci, zabíjet je anebo někomu nadávat, aby ochránila ty, které má ráda. A přesně tohle budeme dělat i ve třetím díle adventury The Walking Dead od Telltale Games. Kdy, kde a jak, na to si ještě budeme muset počkat.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One / rok 2015

Kdo by neznal žádnou Clancyovku, jako by nebyl. V H.A.W.X. už jsme dolítali, ve Splinter Cell prolezli co jsme mohli a teď zbývá akorát přepadnout pár banditů a zajistit rukojmí v připravovaném multiplayerovém pokračování Rainbow Six. V Siege si totiž zahrajeme na policisty a zločince, kdy každý tým bude mít vlastní úkol. Tak jen doufáme, že se z toho nestane další hra založená na skillu, ale hlavní roli bude ve hře hrát týmová práce.

Tom Clancy's The Division

Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One / rok 2015

Ubisoft to za poslední rok neměl vůbec jednoduché, spousta věcí nevyšla podle představ a my se oprávněné bojíme o nadějné The Division. Hra se odehrává tři týdny po devastující pandemii, která na Černý pátek zasáhla New York City. Nefungují základní služby, vládne chaos, společnost se rozpadá. Je aktivována přísně tajná jednotka známá jako The Division. Její agenti, kteří mezi námi žijí zdánlivě obyčejné životy, jsou vycvičeni k boji za zachování a obnovu naší civilizace. S ostatními hráči v online světě vytvoříme tým s dalšími agenty Divize a v perzistentním a dynamickém prostředí, kde průzkum a hráčův postup hraje klíčovou roli, obnovíme pořádek, vypátráme zdroj viru a postavíme New York zpátky na nohy.

Total War: Attila

Platformy: PC / 17. února 2015

Blíží se doba temna. Čas hladomoru, nemocí a válek, kde uprchlíci po tisících utíkají před masivním přílivem zkázy a smrti. Zoufalé barbarské kmeny se přeskupují, aby se postavily skomírající moci rozdělené římské říše; světlo civilizace pozvolna pohasíná. V rozsáhlých stepích Skýtie se shromažďuje obrovská a děsivá síla, kterou vede král válečníků, jehož žízeň po dobývání nemá sobě rovné. Total War: Attila se vrací zpět do roku 395 n. l. Do doby apokalyptické vřavy na samém úsvitu doby temna, kde svět kolem vás potemní, když na vaši vlast sestoupí Attilova vojska, protože vám půjde o holé přežití.

Uncharted 4: A Thief's End

Platformy: PlayStation 4 / podzim 2015

Nathan Drake se opět vydá na nebezpečný lov s cílem získat neskutečný poklad. Po několika letech od svého posledního dobrodružství byl donucen, aby se vrátil zpět do světa zlodějů. Tentokrát je v sázce jeho osobní život, Nathan se vydává na výpravu kolem světa, aby odhalil obrovské spiknutí a bájný pirátský poklad. Obrovské dobrodružství otestuje jeho fyzickou zdatnost a odhodlání, co je ochotný obětovat za ty, které miluje. Bude u toho s ním v Uncharted 4: A Thief's End?

Until Dawn

Platformy: PlayStation 4 / snad rok 2015

Na téhle hororové hře se pracuje zatraceně dlouho. Zahrát jsme si ji měli na PS3 s pohybovým ovladačem Move, nakonec ale Until Dawn počkalo a představí se v plné kráse na PlayStation 4. Těšit se můžete na děsivé zážitky v opuštěném domě v horách, kam se vydala skupina sedmi přátel, která si nebude užívat dovolenou v lyžařské chatě, bude bojovat o život ve strašidelné oblasti s tajemným vrahem. Každé rozhodnutí bude mít své následky.

War for the Overworld

Platformy: PC / Q1 2015

Legendární série Dungeon Keeper se vrací. Tentokrát ale ne pod tímto jménem. War for the Overworld je jako fénix, jenž vstal z jeho popela. Znovu se ocitáte v kůži pána dungeonu, za kterého se budete snažit bránit svou kobku proti nájezdníkům, kteří považují to, že vaše doupě zla vyčistí za dobrý skutek, který si zaslouží vysoké peněžité odměny. Konečně přišel čas poučit je o jejich omylu.

Yakuza 5

Platformy: PlayStation 3 / rok 2015

Během prosincového PlayStation Experience bylo potvrzeno, že pátý díl Yakuza bude debutovat na Západě. To je skvělá zpráva pro hráče, kteří se nemohou dočkat nového dobrodružství. Yakuza 5 navazuje na čtvrtý díl a pokračuje v příběhu Kazuma Kiryu s dalšími čtyřmi protagonisty, včetně Shun Akiyama, Taiga Saejima, nováčka Tatsuo Shinada a vůbec první ženský charakter – Haruka Sawamura.

Zaklínač 3: Divoký hon

Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One / 19. května 2015

Geraltovi sice už zbělaly vlasy v důsledku mutace, ale kdyby ne, už i teď by byl bílý jako sníh. Slavný zaklínač se totiž sice vrací na stará kolena, ale pořád ve výtečné kondici, aby nakopal zadek dalším hrozbám jinak ne moc veselého světa. Konkrétně tedy Divokému honu, který si hoduje na nevinných lidech. Jak je samozřejmě zvykem - to všechno v otevřeném světě.

Vybrali jste si svou hru? Na kterou se nejvíce těšíte a proč? Dejte nám vědět v komentářích, případně můžete sestavit svůj žebříček v naší blogové sekci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama