Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 15. až 21. května
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 15. až 21. května

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 15. až 21. května

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Odhalení Destiny 2, seriál Zaklínače, oznámení Far Cry 5 a The Crew 2, podmínka pro české vývojáře zadržené v Řecku, vznik pokračování Life is Strange, bohaté výročí střílečky Overwatch a další.

Reklama

Netflix připravuje televizní seriál Zaklínače

Už mnohokrát se hovořilo o vidině na pořádný televizní seriál Zaklínače, který by svět stvořený spisovatelem Andrzejem Sapkowským a adaptovaný herním studiem CD Projekt RED představil zcela novému okruhu zájemců. Teď se z vidiny stává skutečnost. O vývoj a produkci seriálu na motivy Zaklínače se postará Netflix, ale ještě zajímavější je skutečnost, že se na vzniku seriálu podílí sám Sapkowski. Ten se obvykle o adaptaci svých knih nestará, tentokrát je ale v pozici kreativního konzultanta. O spoluprodukci se postará polská společnost Platige Image a minimálně jednu epizodu zrežíruje Tomasz Bagiński, který režíroval intra všech tří herních dílů Zaklínače a teaser Cyberpunku 2077. Také byl nominován na Oscara za svůj film Katedrála. Zatím však není jasné, o čem seriál vlastně bude. Neznáme ani detaily o datu premiéry, hereckém obsazení nebo dalších volbách na režisérskou sesli.

Epický příběhový trailer a první gameplay záběry z Destiny 2

Ve čtvrtek večer došlo k plnohodnotnému odhalení Destiny 2 od Bungie a Activisionu. Hra bude ušita na míru jak veteránům prvního dílu, tak nováčkům. Součástí Destiny 2 je samozřejmě příběhová kampaň, kterou můžete hrát o samotě nebo s přáteli, nechybí ani kooperativní režimy a mise, zatímco kompetitivní PvP multiplayer se pochlubí novými mapami a herními módy. Tvůrci navíc do hry plně integrovali systém pro tvorbu klanů. PC verze vyjde o něco později, zatímco konzolové verze dorazí 8. září 2017, a bude k dispozici jen přes Battle.net, potažmo Blizzard Launcher. Podívat se můžete i na nálož screenshotů.

Recenze The Surge - zdařilé akční RPG inspirované sérií Dark Souls, které se odehrává v blízké budoucnosti

Ubisoft oznamuje Far Cry 5 a The Crew 2

Ubisoft oficiálně oznámil pátý díl série Far Cry a také pokračování závodů The Crew. Zatím bohužel neznáme konkrétní detaily, snad jen to, že se hry jmenují prostě a jednoduše Far Cry 5 a The Crew 2. Zatím není jasné, jaké zasazení nás v případě Far Cry 5 čeká, spekulovaný Divoký západ nechtěl Ubisoft komentovat, místo toho investorům prozradil, že se detaily dozvíme velmi brzy. The Crew 2 se pak chlubí mottem „beyond the road”, v překladu „mimo silnici” (či cestu). Zatím je jisté jen to, že vyjde koncem letošního roku. Podle očekávání se můžeme brzy těšit také na oficiální odhalení nového Assassin's Creed, o němž se i nadále čile spekuluje, přičemž všechny tři tituly by měly vyjít během následujícího fiskálního roku, takže nejpozději 31. března 2018.

Hrdinové Marvelu se vrací v LEGO Marvel Super Heroes 2

V TT Games pracují na další hře využívající stavebnici LEGO, přičemž tentokrát došlo na pokračování LEGO Marvel Super Heroes z roku 2013. Hra vyjde pro PC, PS4 a Xbox One 17. listopadu letošního roku a Nintendo Switch verze bude následovat koncem roku. Kromě originálního příběhu zahrnuje LEGO Marvel Super Heroes 2 nové herní prvky, například ovládání času a kompetitivní mód Super Hero pro čtyři hráče. Pokud jde o potvrzenou účast postav, mimo malého Groota a Doktora Strange, kteří se nám představili v krátkém teaseru, dorazí i Cowboy Captain America, Spider-Man 2099, Thoe, ostatní Strážci Galaxie, Black Panther, Captain Marvel, Green Goblin nebo Hulk z chystaného filmu Thor: Ragnarok.

Recenze NBA Playgrounds – bláznivý basket a arkádová nálož jako ze staré školy

Pokračování Life is Strange oficiálně potvrzeno

Dosud nebylo moc důvodů pochybovat o tom, že se jednoho dne dočkáme pokračování Life is Strange, povedené epizodické série od studia Dontnod Entertainment. I sami tvůrci v minulosti ledacos naznačovali. Až nyní jsme se ale dočkali oficiálního potvrzení, že se na pokračování Life is Strange skutečně pracuje. Tvůrci řekli jen tolik, že na nové hře Life is Strange pracuje stejný tým, který vytvořil původní sérii. Vývoj započal po vydání krabicové verze původního titulu, k němuž došlo na konci ledna 2016. Neznáme tedy oficiální název pokračování, formát, tedy jestli půjde opět o epizodickou hru, nebo cokoliv o příběhu a účasti známých postav. Na bližší informace si tak budeme muset počkat a podle všeho nebude to čekání úplně nejkratší. Na červnové výstavě E3 hru neuvidíme, takže k plnohodnotnému odhalení dalšího Life is Strange dojde později.

Vývojáři obvinění ze špionáže dostali 30 měsíců s podmínkou

V září roku 2012 byli zaměstnanci studia Bohemia Interactive Ivan Buchta a Martin Pezlar zadrženi na řeckém ostrově Limnos kvůli obvinění ze špionáže. Oba vývojáři prý fotografovali, co neměli, přičemž někteří tvrdili, že pořizovali fotky vojenských objektů pro potřeby tehdy vznikající Army 3. Buchta a Pezlar se však hájí tím, že byli na Limnosu na dovolené a fotografovali jen jako turisté. Oba následně strávili čtyři měsíce ve vězení, načež byli propuštěni na kauci a vrátili se zpět do Česka. Nedávno se však do Řecka vrátili, aby na ostrově Lesbos konečně stanuli před soudem. Ten jim nakonec udělil podmínečný trest dvou a půl roku vězení s odkladem na tři roky. Případ byl tedy překvalifikován z trestného činu špionáže na přečin nedovoleného fotografování. Obvinění vývojáři jsou podle všeho za výsledek rádi, ale přesto se odvolají. Soud totiž zvolil vyšší trest, než jaký navrhovala státní zástupkyně. Tím byla podmínka na jeden až dva roky. Buchta a Pezlar jsou každopádně volní.

Recenze Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia - příběh dvojice naprosto rozdílných hrdinů

První detaily a obrázky z PES 2018

PES 2018 vyjde 14. září letošního roku a pochlubí se několika novými funkcemi. Tvůrci zmiňují strategické driblování, Real Touch+ a nové sady, které posunou hru na další bezkonkurenční úroveň. Tu mají podpořit reálné podoby fotbalistů a jejich přepracované modely, stejně tak animace obličejů a těla. O zábavnost se postará nový kooperativní mód, náhodný výběr zápasů a nové předsezónní turnaje. Krom toho má na hráče čekat vylepšený systém přestupů, přehlednější menu a samozřejmě posun v grafice, kupříkladu nové nasvícení. První teaser vnadí na 13. června, kdy bude vydán plnohodnotný trailer, a vývojáři fanoušky ujišťují, že PC verze tentokrát bude podobná PS4 a nebude se opakovat situace jako před rokem, kdy PC verze výrazně zaostávala za PS4 a Xbox One verzemi PES 2017.

Kariéra v F1 2017 se zaměří i na historické formule

Společnosti Codemasters a Koch Media oznámily nový díl licencovaných závodů F1. Letošní ročník vyjde 25. srpna na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V tiskové zprávě vývojáři slibují návrat klasických formulí, stejně tak hlubší režim kariéry, četná vylepšení v multiplayeru a zcela nový herní mód nazvaný Championships. Celkem bude ve hře 11 formulí plus jeden bonusový historický vůz. Poprvé v sérii budete mít možnost prožít kariéru pilota, který bude především závodit v moderních vozech, ale zároveň budete v průběhu celé sezóny dostávat pozvánky, abyste se zúčastnili speciálních událostí a zajezdili si s historickými vozy. Součástí F1 2017 budou i čtyři alternativní verze okruhů a nové herní možnosti. Potěšující je také informace, že s historickými formulemi budeme moci závodit v dalších módech, včetně online multiplayerových režimů a časovek. Moderní formule přitom budou vypadat stejně jako v televizi. Codemasters zahrnou do F1 2017 všechny změny, které letošní sezónu provázejí, včetně výkonnosti a vzhledu, skutečnosti budou samozřejmě odpovídat i pneumatiky Pirelli.

Recenze Skylar & Plux: Adventure On Clover Island - klasický zástupce žánru 3D plošinovek

South Park: The Fractured But Whole vyjde 17. října

Vývoj nového South Parku ve studiu Ubisoft San Francisco nejspíš nešel podle představ, a tak byla hra se stále fascinujícím podtitulem The Fractured But Whole nejednou odložena. Nejdřív jsme se jí měli dočkat v prosinci 2016. Pak bylo vydání posunuto na první čtvrtletí 2017. Následně došlo k odkladu na období mezi dubnem 2017 a březnem 2018. Teď už je ale snad odkladům konec, protože bylo oznámeno, že South Park: The Fractured But Whole vyjde 17. října 2017, a to pro PC, PS4 i Xbox One.

Podmaňte si otevřený svět, nabádá nový trailer Middle-earth: Shadow of War

Po delší odmlce tu máme nové video z Middle-earth: Shadow of War. Tentokrát jde o oficiální trailer, který ukazuje různé lokality ve Středozemi i četné výjevy z bitev. Můžete zahlédnout město Minas Ithil, později známé jako Minas Morgul, a další sídla, která najdete v otevřeném světě. I když stále není jasné, jak moc otevřený ten svět vlastně bude. Trailer dále ukazuje množství skřetů a zlobrů, řádění hlavního hrdiny Taliona a s ním svázaného ducha elfa Celebrimbora, stejně jako nebezpečné potvory v čele s Graugy, které můžete znát už z Middle-earth: Shadow of Mordor, a draky.

Preview Quake Champions - tradiční multiplayerový základ zpestřený postavami s různými schopnostmi

Westernové MMO Wild West Online už nepotřebuje kampaň na Kickstarteru

Možná jste zaregistrovali spekulace o údajném screenshotu z Red Dead Redemption 2. Jde ale o obrázek z chystaného MMO pro PC, které nese prostý název Wild West Online. Tato záměna spolu s vidinou PC hráčů na alternativu k Red Dead Redemption způsobila značný zájem o čerstvě odhalený titul. Ten zájem byl dokonce tak velký, že se díky němu původní investoři rozhodli investovat do projektu další peníze. Wild West Online proto nepotřebuje financování hráčů skrz kampaň na Kickstarteru. Tvůrci se dokonce rozhodli zcela přeskočit původně plánované vydání hry na Steamu v programu Early Access. Zaměstnanci studia 612 Games oznámili, že k vydání Wild West Online dojde někdy během tohoto roku. Hra slibuje šanci stát se kovbojem v otevřeném westernovém světě, který budete sdílet s dalšími hráči. Herní prostředí můžete svobodně zkoumat a samozřejmě v něm čeká řada různých činností. Na základě svých činů a rozhodování se můžete stát mužem zákona, zločincem i objevitelem. Nechybí ani akční PvP boj, PvE mise, hledání pokladů, možnost získávat různé zdroje a další prvky.

Nový Thief? Zapomeňte, vzkazuje šéf Eidosu

Společnost Straight Up Films, která připravuje film s licencí herní série Thief, na svých stránkách nedávno uvedla, že kromě filmu vzniká také nová hra. Fanoušci stealth akce byli hned nadšeni a těšili se, až se o novém díle dozví více informací. Jak se ale zdá, nic z toho nebude. Na rozruch reagoval sám David Anfossi, vedoucí studia Eidos Montréal, které vytvořilo restart Thiefa. Anfossi na Twitteru jasně napsal, že na to máme zapomenout. Z jeho vyjádření lze vyčíst, že na vývoj nového Thiefa nemají v současné době peníze.

Speciál: Arma 3 - DLC Bundle 2 pod drobnohledem - hodnocení druhé várky placených přídavků

V České republice se prodávají hry hůře než v Rumunsku, Nigérii nebo na Ukrajině

V komentářích na Zingu si hráči často stěžují na absenci české lokalizace u očekávaných her. V minulosti byla situace mnohem lepší, v posledních letech má ale české titulky stále méně titulů. Ptáte se, proč tomu tak je? Odpověď je velmi jednoduchá. V České republice se hry neprodávají tak dobře a vydavatelům se nevyplatí investovat do lokalizace. Nelichotivou situaci České republiky dokládá Newzoo’s Global Games Market Report. V něm se naše země nachází až na 48. místě s výnosem 148 117 000 amerických dolarů. Větší výdělky z prodeje her má například Rumunsko, Nigérie, Kazachstán, Chile, Ukrajina, Egypt, Venezuela nebo Finsko. K žebříčku se později vyjádřil spolumajitel obchodu Xzone.cz a herního magazínu Zing.cz Martin Schovanec. Podle něj musí být v částkách zahrnuty herní konzole a příslušenství a tvůrci žebříčku špatně rozlišují český a slovenský trh. Podle kupní síly v herním byznyse vychází naše země jako 40.

Příští týden začne Overwatch slavit první výročí

24. května bude populární střílečka Overwatch slavit svoje první narozeniny. To je samozřejmě něco, co nenechá Blizzard jen tak. Proto se dočkáme dalšího eventu, který by měl nabídnout nové skiny, voice-liny, emoty, spreje atd., přičemž začne 23. května a poběží až do 12. června. Hra se také dočká Game of the Year edice, která se nebude nijak lišit od Origins edice (naopak ji nahradí). Obsahovat tedy bude 10 loot boxů, speciální skiny pro Reapera, Soldiera: 76, Tracer, Pharu a Bastiona, dále Tracer do Heroes of the Storm, Winstona do World of Warcraft, portréty do StarCraftu 2, křídla Mercy do Diabla 3 a rub karet do Hearthstone. Také dojde na možnost si hru přes víkend zdarma vyzkoušet. Free Weekend proběhne následující týden, tzn. od 26. do 29. května, a to na všech třech platformách. Jak už bývá zvykem, k dispozici bude úplně všechno a zůstanou vám všechny statistiky, získané předměty, úrovně ap., pokud se rozhodnete hru kdykoliv koupit. Vypnuté budou akorát jen achievementy/trofeje.

Blogy: Alfa verze lokalizace Deus Ex Mankind Divided

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama