Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 20. až 26. listopadu
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 20. až 26. listopadu

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 20. až 26. listopadu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Tři nové hry IL-2 Sturmovik, původní Mafia znovu na Steamu, akční RPG od tvůrců Forzy Horizon, demo Wolfensteina 2, nový obsah pro GT Sport, politici versus mikrotransakce, prosincové hry s Xbox Live Gold a další.

Reklama

V 1C chystají hned tři letecké akce IL-2 Sturmovik

Máte pocit, že nevychází moc leteckých akcí/simulátorů a jste zároveň fanoušci IL-2 Sturmovik? Tak to se těšte na nadcházející měsíce. Ruská společnost 1C totiž oznámila vývoj hned tří her IL-2 Sturmovik. Battle of Bodenplatte bude na začátku příštího roku pokračovat v tradici produktů Sturmovik a zavede hráče do druhé světové války. Flying Circus Volume I vás zase přenese do první světové války, přičemž vyjde koncem roku 2018, a Tank Crew je zbrusu nový koncept, který přinese boj proti tankům za druhé světové války. Termín vydání je přitom shodný s Tank Crew, nicméně všechny tři tituly nejdřív odstartují v předběžném přístupu na Steamu. V současné době nevíme, na jaké platformy jednotlivé hry vyjdou, očekáváme ale minimálně PC.

První Mafia je znovu k dispozici na Steamu

Nedlouho po uvedení první Mafie na GOG.com je hra konečně znovu k dostání i v obchodě Steamu, odkud zmizela před několika lety. Nyní je tedy Mafia po letech čekání naplno k dispozici přes nejvýraznější kanály digitální distribuce, přičemž vás i na Steamu vyjde na 9,99 euro. Stejně jako v případě GOG verze platí, že byla odstraněna licencovaná hudba, pravděpodobně z důvodu vypršení licence. Jde zejména o skladby, které jste mohli původně poslouchat při cestování po městě. Velmi dobrou zprávou však je, že na Steamu nechybí kompletní česká lokalizace ve formě dabingu i titulků. Čeština byla dodatečně přidána i do GOG verze, která původně vyšla jen v angličtině. Navíc jsme se dočkali výročního traileru, který shrnuje příběh všech tří dílů série.

Recenze Project Cars 2 - nekompromisní závodní simulátor

Rozšíření Ragnarök zve po deseti letech do Titan Quest

Jedenáct let po vydání hry a deset let od prvního a zároveň posledního rozšíření se fanoušci akčního hack and slash RPG titulu Titan Quest dočkali nového dodatečného obsahu. Společnost THQ Nordic připravila expanzi Ragnarök, která je důvodem, proč se do hry vrátit. Nebude to ale zadarmo, Titan Quest: Ragnarök se prodává za 19,99€. A co na hráče v Titan Quest: Ragnarök čeká? Nové rozšíření přináší rozsáhlé páté dějství i řadu nových a podle vývojářů žádaných prvků, jako například nové typy zbraní nebo možnost posunout postavy až na desátou úroveň mistrovství.

Tvůrci Forzy Horizon 3 připravují akční RPG v otevřeném světě

Nezávislé britské studio Playground Games za svou sedmiletou historii vytvořilo akorát spin-off závodní série Forza Motorsport. V budoucnu by ale Forza Horizon nemusela být jedinou sérií, kterou si s Playground Games spojíme. Studio totiž nově pracuje na akčním RPG v otevřeném světě. Víme akorát, že půjde o AAA titul. Více jsme se ale bohužel nedozvěděli. Nevíme tak ani, zda akční open-world RPG financuje Microsoft. Je to ale dost pravděpodobné, šéf Xboxu nedávno slíbil, že se společnost více zaměří na rozvoj studií, případně koupí nová studia, aby na Xbox vyšly další zajímavé exkluzivity – Halo, Gears of War a Forza zkrátka nestačí. Fanoušky Forzy Horizon můžeme uklidnit. Vývoj další hry rozhodně neznamená, že by Playground Games nepracovali na další Forze, ledaže by se něco změnilo na spolupráci s Microsoftem.

Recenze Doom pro Switch - kapesní peklo s krkolomným ovládáním a vizuálními kompromisy

První gameplay trailer a HW nároky nového Posla Smrti

V poslední době nám přišla od vás čtenářů spousta dotazů, zda nevíme něco nového o restartu série Black Mirror. V týdnu jsme pro vás konečně měli něco nového. Společnost THQ Nordic zveřejnila první trailer a přidala k němu minimální a doporučené hardwarové požadavky, které najdete v samotné novince. Můžeme vám prozradit, že Black Mirror již hrajeme a připravujeme pro vás recenzi.

Wolfenstein 2: The New Colossus si můžete zkusit díky čerstvé demoverzi

Jestli jste ještě neměli šanci zkusit si výbornou střílečku Wolfenstein 2: The New Colossus, která vyšla na konci října, možná přišla vaše chvíle. Společnost Bethesda ve čtvrtek zveřejnila demoverzi hry, a to ve verzi pro PC, PS4 i Xbox One. Oficiálně se o možnosti bezplatného vyzkoušení nového dobrodružství BJ Blazkowicze hovoří jako o trialu, ale v zásadě jde opravdu o klasické demo, v němž si můžete zkusit první úroveň hry. Jedinou zvláštností oproti klasické demoverzi je fakt, že vámi dosažený postup se vám přenese do plné hry, samozřejmě za předpokladu, že si ji pořídíte na stejnou platformu, na níž jste hráli trial.

Recenze Attentat 1942 - zatím nejlepší herní zpracování dějin heydrichiády

Hráče Gran Turisma Sport čekají nové vozy a GT League singleplayer

Japonské studio Polyphony Digital před vydáním závodů Gran Turismo Sport slibovalo, že hra bude postupně rozšiřována o další obsah, který bude povětšinou vycházet ve formě bezplatných aktualizací. Ve středu jsme se dočkali prvních podrobností. Hráči Gran Turisma Sport se mohou začít těšit na 27. listopadu, kdy dorazí patch 1.06. Jeho součástí budou tři nové vozy a aktualizace navíc zajistí, že módy Livery Editor, Scapes a Campaign budete moci hrát offline. Patch zahrne i různé úpravy hry a její vylepšení. Na další měsíc je pak v plánu aktualizace se zcela novým režimem pro jednoho hráče. Jmenuje se GT League a je postaven na základě GT módů z předchozích dílů této série. V tomto módu naleznete klasické závody a dokonce i vytrvalostní závody. V prosinci se do hry dostanou i další vozy a do března 2018 má být GT Sport rozšířeno o přibližně 50 automobilů. Krom jiného mají následovat nové tratě.

Gwent: Thronebreaker se odkládá na rok 2018

Do konce roku měl vyjít Gwent: Thronebreaker, první singleplayerová kampaň pro karetní free-to-play hru Gwent: The Witcher Card Game. Na dobrodružství, ve kterém se ujmeme role královny Meve, si však budeme muset ještě počkat. CD Projekt RED totiž oznámil odklad na rok 2018. Tvůrci se samozřejmě za odložení omlouvají, nicméně jsou přesvědčeni, že čekání bude stát za to. Vše totiž omlouvají rozhodnutím navýšit rozsah kampaně, což si žádá nějakou tu práci navíc, a tedy odsun na příští rok. Konkrétnější termín vydání zatím neznáme. V roce 2018 má navíc Gwent opustit fázi otevřené bety. To má za následek, že se v blízké době dočkáme většího počtu aktualizací a obsahových novinek. Těšit se tedy můžeme na frekventovanější přísun nových karet, výzev, kosmetických předmětů a samozřejmě i oprav a vylepšení majících za cíl lépe vyvážit hratelnost.

Recenze Fire Emblem Warriors - přesně to, co od Warriors hry a Fire Emblem univerza očekáváte

Politici z Belgie a Havaje se snaží zakázat loot boxy ve hrách. Přirovnávají je k hazardu

Nejspíš nebude den, kdy bychom na Zingu nepsali o mikrotransakcích a jejich nové formě v podobě loot boxů. Hráči se ve velkém bouří, píšou kritické recenze a stížnosti, a tak mikrotransakce a loot boxy v posledních dnech žádají velkou pozornost. Problému si všimli i někteří politici v Belgii a Havaji, kteří se snaží zakázat loot boxy ve hrách. První iniciativa pochází od belgického ministra spravedlnosti Koena Geense, který chce zakázat ve hrách in-game nákupy s náhodným výsledkem. Tenhle styl přirovnává k hazardu a gamblingu. Následně se ozvala i Havaj, konkrétně Chris Lee, který se vyjádřil hodně negativně na adresu Star Wars: Battlefrontu 2. Podle jeho slov jde o online kasino určené pro děti, aby utrácely peníze. Battlefront 2 nazval pastí pro všechny hráče a vyzval je, aby se obrátili na své politiky.

Změny probíhají i u NFS: Payback

Vedení společnosti Electronic Arts musí mít problémy s usnutím. Těsně před vydáním hasilo studio EA DICE požár u Star Wars: Battlefront 2, kde byly dočasně vypnuty mikrotransakce a čeká se jejich přepracování. V týdnu to samé potkalo i Need for Speed: Payback. Studio Ghost Games oznámilo, že probíhají změny ve zlepšení postupu, které vycházejí ze zpětné vazby od hráčů. Vylepšení se nachází teprve v první fázi. Ve hře bylo upraveno několik věcí a další mají v blízké době následovat, včetně lepších součástek nabízených v obchodech. Zároveň vývojáři doporučují neprodávat karty, nýbrž je měnit za tokeny. Ty můžete použít v obchodě při losování. Co bylo do dnešního dne změněno? Za všechno nově získáváte větší příděl peněz a reputace, včetně klasických závodů a rivalů. Navíc byla mírně zvýšena odměna v případě, že závod nevyhrajete. Nedávno byl rovněž změněn čas pro změnu nabízených karet v tuning obchodě, a to z 30 minut na 10 minut.

Recenze Overgrowth - polovičatá hra, která upřednostňuje soubojový systém před vším ostatním

Deep Sky Derelict kombinuje tahovou strategii a RPG

Finské studio Snowhound Games chystá zajímavou kombinaci tahové strategie a RPG. Deep Sky Derelict hráče zavede do ponuré budoucnosti, kde je lidstvo roztroušeno po celé galaxii a společnost je rozdělena do dvou odlišných tříd. Vy budete hrát za chudého vyvržence bez státní příslušnosti, který je nucen žít v opuštěných mimozemských lodích a stanicích. Vaším snem je stát se privilegovaným občanem a žít na povrchu planety, což se vám může splnit, protože na jedné lodi ve vesmíru lze nalézt poukaz, který vám tohle vše umožní. Než se ale k němu dostanete, budete muset prozkoumat mnoho opuštěných lodí, kde naleznete kořist a stopy. Zároveň budete obchodovat, přátelit se a bojovat. Deep Sky Derelict slibuje vysokou znovuhratelnost a herní režimy příběh a arena. Hra je v současné době v předběžném přístupu na Steamu a GOG.com. Vývojáři plánují titul dokončit do března 2018.

Stahujte demo závodů Project Cars 2

Pokud jste do dnešního dne váhali, zda si koupit závody Project Cars 2, tak máte konečně legální možnost si hru zdarma vyzkoušet. Slightly Mad Studios totiž vydali demoverzi, která nabízí možnost zkusit si tři různé typy vozů na dvou závodních okruzích, včetně legendárního Red Bull Ringu (původně se jmenoval A1 Ring). V demu Project Cars 2 usednete do Ferrari 488 GT3, Lamborghini Huracán LP610-4 a Formula Renault 3.5. Tři různé typy vozů mají hráčům dodat potřebný zážitek, aby se rozhodli, zda právě pro ně je určen Project Cars 2. Demo navíc podporuje Xbox One X a PlayStation 4 Pro a je k dispozici ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Jeho velikost je necelých 5 GB.

Recenze Heliborne - zábavná akční letecká střílečka s lehce nadprůměrnou grafikou

Valkyria Chronicles 4 oznámena pro PS4, Xbox One a Switch

Minulý týden spustila společnost Sega internetové stránky, které naznačovaly vydání dalšího dílu série Valkyria Chronicles. Nyní už můžeme oficiálně potvrdit, že je titul Valkyria Chronicles 4 připravován pro konzole PlayStation 4, Xbox One a Switch a v Americe a v Evropě vyjde někdy v roce 2018. V Japonsku, kde nebude Xbox One verze vydána, se začne PlayStation 4 verze prodávat 21. března 2018 a verze pro Switch v létě roku 2018. V Japonsku bude kromě standardní edice pro PlayStation 4 uvolněna také limitovaná edice 10th Anniversary Memorial Pack a první kopie hry dostanou jako bonus další mise Preemptive Special Tactics, které když zvládnete, dostane do hry jako hratelnou postavu Edy Nelson z původních Valkyrie Chronicles. V limitované edici 10th Anniversary Memorial Pack najdete kopii hry, kód na stažení příběhové mise Joint Operation with Squad 7, v níž se objeví Squad 7 z původních Valkyrie Chronicles, dále soundtrack 10. výročí a artbook k 10. výročí série o velikost B5 a 72 stranách.

Speciál: Návštěva nového studia SCS Software - tvůrci simulátorů trucků slaví 20 let

Odklad Praey for the Gods na rok 2018

Vývojáři z nezávislého studia No Matter odkládají své připravované akční survival dobrodružství Praey for the Gods na rok 2018. Tím se automaticky posouvá i plánované testování alfa verze. To v uzavřené společnosti proběhne také někdy během roku 2018. Konkrétní autoři nebyli. Odklad má celkově pomoci hře a umožnit tvůrcům více se věnovat jednotlivým částem a vyladit je podle jejich představ. Otázkou je, zda o Praey for the Gods bude v roce 2018 zájem, z kraje roku (6. února 2018) totiž vychází remake Shadow of the Colossus na PlayStation 4. Bude tak rozumné, když No Matter Studios budou cílit na léto, případně konec roku, kdy už budou mít hráči Shadow of the Colossus dohrané. Vývojáři Praey for the Gods se koneckonců netají tím, že se právě u této hry inspirovali.

Speciál: Deskovkový speciál: Zaklínač

Hráči začali bojkotovat hru FIFA 18 a chtějí po EA změny

Na listopad 2017 nebude společnost Electronic Arts radostně vzpomínat. Vedení firmy musí v současné době řešit nejen kritiku hráčů k mikrotransakcím ve Star Wars: Battlefrontu 2 a Need for Speed: Payback, ale nově také bojkot hry FIFA 18. Fanoušci chtějí organizovaným bojkotem přinutit EA ke změnám. Vadí jim totiž systém odemykání speciálních balíčků v režimu FUT. Hráči si nejspíš řekli, že po Battlefrontu 2 a NFS: Payback je čas, aby se v EA nad svým počínáním zamysleli také v případě oblíbené fotbalové série. Pod iniciativou #FixFIFA se na Twitteru sdružuje komunita a vyzývá další fanoušky k bojkotu Black Friday u FIFA 18 - aby si nekupovali FUT Points do doby, než dojde k nápravě. Mezi hlavní problémy mají patřit změny po říjnovém patchi, který „téměř dokonalou” FIFA 18 z nějakého důvodu vrátil ke stylu a tempu FIFA 17 a udělal ze hry „FIFA 17.2”. Druhý problém souvisí s balíčky karet. Společně s iniciativou #FixFIFA byla založena i online petice, které se podařilo za 72 hodin získat 27 tisíc podpisů.

Soutěž: Vyhrajte Wolfenstein 2: The New Colossus

Odhaleny prosincové hry pro předplatitele Zlatého členství

Vánoce se blíží. Jaké hry dostanou předplatitelé Zlatého členství od Microsoftu pod stromeček? Společnost pro poslední měsíc roku 2017 vybrala vcelku pestré hry, ze kterých by si mohl každý hráč vybrat to své. V nadcházejícím měsíci si do své knihovny budete moci přidat zejména akci Warhammer: End Times – Vermintide pro Xbox One a epizodickou adventuru Back to the Future: The Game – 30th Anniversary Edition pro Xbox One. Dále jde o akční arkádu Child of Eden pro Xbox One a Xbox 360 a Marlow Briggs and the Mask of Death pro Xbox One a Xbox 360.

Blogy: Uncharted: Desetileté výročí - speciál

Disent aneb Proč stojí za to dát Epistory druhou šanci

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama